Hyr bilar i Litauen

Genom att hyra bil i Litauen kan du utforska detta underbara land på egen hand. Jämför priser på billig bilhyra i Litauen hos Hyrbilinfo.se. I sökmotorn från CarTrawler biluthyrning kan du söka efter hyrbilspriser och hyrbilar i alla städer och flygplatser i Litauen från mer än 500 biluthyrningsfirmor. Ange när och var i Litauen du vill hyra en bil och få en överblick med alla tillgängliga hyrbilar och priser.

Utforska Litauen med hyrbil

Med en hyrbil kommer du att uppleva det upproriska och pulserande Litauen, som är något av Europas bäst bevarade hemlighet. Litauen har en grym historia av ryska diktatorer och nazistiska övertaganden och det var som David mot Goliat när de kämpade mot det mäktiga Sovjetunionen som de frigjorde sig från för 25 år sedan. Litauen var en gång ett land som försvann från den europeiska kartan, men som har kommit starkt tillbaka.

Den långvariga gränstvisten med Polen avgjordes i och med undertecknandet av ett vänskaps- och samarbetsavtal i januari 1992 och förhandlingarna med Ryssland ledde till att de kvarvarande ryska trupperna skulle dras tillbaka från Litauen i augusti 1993.

I dag är Litauen en del av EU och var den första av 25 EU- medlemmar som gav den europeiska konstitutionen en godkännandestämpel. De har sedan dess även ingått ett partnerskap med NATO och har inte mindre än fyra F-16 militärflygplan som patrullerar det baltiska luftrummet.

Litauen är ett land med slott, sjöar och skogar, så tycker du om historia och natur är det verkligen ett land för dig. Landskapet består av stora slätter som avbryts av kullar och sanddyner längs Östersjökusten.

Billig bil uthyrning i Litauen med Billeje.info

En av de många gamla väderkvarnar i Litauen – Upplev Litauen med en hyrbil från Hyrbilinfo.se. Foto: Darius + Saulenas

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil i Litauen

Litauen är ett land som har en färgstark historia och kunde en gång ståta med ett imperium som sträckte sig från Östersjön till Svarta havet. Dess råa hedniska rötter säkerställa med katolska nit det polska arvet som skiljer landet från sina baltiska bröder. Litauen har lyckats skapa ett land där katoliker och ortodoxa lyckligtvis kan vandra i skogen tillsammans för att plocka vilda bär och svampar från naturens altare. Dess huvudstad, Vilnius, är en otroligt liten plats (som verkar allt för liten för att vara huvudstad) och med häpnadsväckande kontraster.

Med en hyrbil i Litauen kommer du att upptäcka att staden har både kusliga skuggiga bakgårdar, en excentrisk konstnärlig gemenskap och vacker barockarkitektur. Litauen är fyllt av naturskatter såsom skogar och sjöar som du inte får gå miste om.

Litauen är den största av de tre baltiska staterna och sedan de uppnådde EU-medlemskap 2004, har landet placerats på den globala arenan. Detta har gjort att det kommer fler besökare än någonsin tidigare och det är av goda skäl.

Hitta den billigaste hyrbilen Litauen Find Billeje her --> Sammenlign priser her