Hyrbil på Malta

Malta erbjuder en rad naturupplevelser som är lätta att nå med en hyrbil. Foto: Erik1980

Det är en bra idé att hyra bil på Malta eftersom det är det bästa sättet att ta sig runt och se alla delar av denna charmiga ö. Turister har svårt att motstå denna populära destination, som är en av fem öar i den maltesiska skärgården, som ligger i Medelhavet, strax söder om Sicilien.

Malta är så litet, att du med en hyrbil enkelt kan hinna runt och se hela Malta. På Hyrbilinfo.se erbjuder vi olika avhämtningsmöjligheter, och en stor flotta av hyrbilar, så det är lätt att hyra bil billigt på Malta.

Upptäck Malta med en billig hyrbil

När du sätter dig bakom ratten i din hyrbil på Malta, så har du lätt tillgång till alla avkrokar på denna lilla ö. Du kan besöka Valetta, som är en perfekt bevarad stad, gömd bakom den gamla stadsmuren från 1500-talet. Eller så kan du köra en tur till Mdina, där du fortfarande kan förnimma den maltesiska aristokratin i de många förtjusande palatsen.

Hagar Qim kan ståta med de äldsta av människor byggda strukturerna i världen, kompletta med ristningar och altare, och staden är lättillgänglig om du har en hyrbil på Malta. Missa heller inte Hypogeum, som är en 4 400 år gammal underjordisk stad, eller Calypsos Cave på den intilliggande ön Gozo. Om du har några frågor angående att hyra bil på Malta, kan du hitta svar här på sidan.

Så här bokar du en hyrbil på Malta på Hyrbilinfo.se

Om du letar efter låga priser, kan du med fördel hyra bil på Malta direkt på Hyrbilinfo.se. Vi strävar efter att tillgodose dina behov, genom vårt prisjämförelseverktyg och vår kundservice, för att säkerställa att du får bästa möjliga pris när du ska hyra bil på Malta. Du kan boka din hyrbil direkt på nätet, eller så kan du hitta mer information genom att läsa vår FAQ om biluthyrning här på sidan.

Du kan läsa mer om Malta på landets officiella hemsidan .

Besök staden Birgu med hyrbil på Malta. Källa: Bazylek

Hyra bil på Malta

Även om Malta är ett relativt litet ö-rike, så går det bra att hyra bil via något av ”rent a car” företagen. Den mest besökta ön är naturligtvis den största av de tre öarna, nämligen Malta, men även på Gozo kan du hyra bil billigt.

Med sina relativt få kvadratkilometer är Malta även ett av världens mest tätbefolkade länder, och en biltur runt hela ön varar högst några timmar. Trots den lilla ytan har Malta mycket att erbjuda och det är därför en god idé att hitta en hyrbil via denna hemsidans ”rent a car” söksystem till din semester på en av de maltesiska öarna.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Tillbringa semestern på Malta med en hyrbil

För de historiskt och kulturellt intresserade, är det ett måste att ta hyrbilen en sväng förbi huvudstaden Valletta, som är upptagen på UNESCO: s världsarvslista, eftersom den närmast svämmar över av historiska byggnader.

Det lilla ö-riket Malta är framför allt ett mecka för dykare. Vattnet är kristallklart, och det är utan tvekan en upplevelse att dyka utmed någon av Maltas kuster. För de minsta, inkluderar de mest populära turistattraktionerna också vatten. I Mediteranneo Marine Park på norra Malta, kan du få klappa eller simma med delfiner och om du vill ha lite mer action kan Splash & Fun Park vara värt ett besök.

Malta är den lilla ö i Medelhavet som har det härligaste sommarvädret, som varit och är älskat av många skandinaver, häribland dansken Dan Turèll, som har skrivit en bok som utspelar sig på Malta. Malta är inte bara ett populärt resmål för svenskar på grund av det behagliga och soliga klimatet. Maltas historia och kultur erbjuder många lärorika upplevelser. Huvudstaden Valletta är en speciell arkitektonisk och historisk pärla som måste upplevas av alla som tycker om vackra byggnadsverk och unik historia. Njut av de små naturhamnarna med fint målade och dekorerade fiskebåtar. Malta är också ett land där du kan tillbringa en aktiv semester med promenader genom den frodiga nationalparken eller ett dopp i det kristallklara vattnet med korallrev och fisk i många storlekar och färger. Med enbart omkring 400 000 invånare är Malta EU: s minsta land. Detta bidrar till att ge dig en ännu bättre upplevelse, eftersom det innebär att turismen är mycket viktigt för malteserna, som därför tar mycket väl emot dig. Även om Malta är en liten ö så är det en god idé att boka en billig hyrbil till din semester på ön. Hyrbilinfo.se samarbetar med CarTrawler som jämför priser på hyrbilar från alla biluthyrningsföretag.

Valletta med snirklande gator

Valletta, som är Maltas huvudstad, är hjärtat för landets kultur och historia. Du hittar bland annat den gamla St John’s Co-Cathedral och det arkeologiska nationalmuseet, där en av världens äldsta skulpturer, gudinnan av Tarxien, är en av huvudattraktionerna. En av de speciella sakerna med Valletta är att staden är byggd som ett rutnät. Detta innebär att gatorna ligger i räta vinklar mot varandra, vilket kan tyckas förvirrande vid första anblicken, men snabbt gör det lätt att hitta runt i den lilla huvudstaden. Valletta är en trevlig plats för den kulturmedvetne, eftersom staden behållit sin ursprungliga stil och är långt ifrån präglad av turismen.

Maltas centrala historia

På grund av Maltas centrala läge i Medelhavet och dess omedelbara närhet till Italien , har det alltid varit ett eftertraktat land. Och detta framgår tydligt vid en snabb titt på listan över de olika styren som Malta har varit underkastat. Listan innehåller bland annat arabiskt, normandiskt och brittiskt styre, som först släppte greppet om Malta 1964, då landet blev självständigt. Idag är Malta en republik. Dessutom blev Malta intaget i EU 2004, och den officiella valutan på Malta är nu euro i stället för den klassiska maltesiska liran.

Mångsidiga Malta

Även om Malta bara är hälften så stort som den danska ön Bornholm, så finns där upplevelser för alla smaker. Mångfalden av erbjudanden gör det möjligt att kombinera både kultur, avkoppling och utflykter till havs, där det finns möjlighet att se delfiner. Vädret är dock inte så mångsidigt. Hela sommaren lång är det nämligen omkring 25 grader varmt och solsken. Regn är en sällsynthet, så du kan lugnt planera hemifrån vad du vill se och uppleva utan oro för att behöva avboka på grund av dåligt väder.

Hitta ditt Malta

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta precis den hyrbil som passar för din semester på Malta. Det är viktigt att hitta en hyrbil som stämmer överens med de krav du ställer på en resa till Malta. Oavsett om du gärna vill ha en kombination av upplevelser av alla de slag eller om du har en klar plan över de kulturella saker som intresserar dig, så har CarTrawler en hyrbil som passar dig.

Hyra bil på Malta

Hyra bil på Malta är billigt och på Hyrbilinfo.se kan du jämföra hyrbil priser från alla biluthyrningsfirmor på Malta. Oavsett om du bara vill hyra en bil för ett par dagar eller under hela din semester, så är en hyrbil ett bra sätt att uppleva ön. Hyrbilinfo.se samarbetar med CarTrawler som är bland de största förmedlarna av biluthyrning på Malta. Kom ihåg att priset alltid inkluderar fri körsträcka, obligatoriska försäkringar och gratis avbokning av din hyrbil så nära som 24 timmar före avhämtning.

Hitta den billigaste hyrbilen Malta Find Billeje her --> Sammenlign priser her