Bil uthyrning i Slovenien

Slovenien har massor av storslagen natur, charmiga städer och inte minst en gästvänlig befolkning, men det alpina landet är en något förbisedd destination jämfört med dess populära grannländer. Det är synd för om du reser runt med hyrbil i Slovenien kommer du upptäcka att här finns minst lika bra möjligheter att ha en oförglömlig semester.

Slovenien. Hyr en bil på Billeje.info

Njut av Sloveniens pittoreska landskap med hyrbil. Foto: Betta27

Slovenien – en knutpunkt

Slovenien, som gränsar till Italien, Österrike, Kroatien och Ungern, var en del av Jugoslavien fram till 1991. Sedan självständigheten har Slovenien, som har drygt 2 miljoner invånare, blivit medlem i både NATO och EU. Landets största stad och huvudstad är Ljubljana, som ligger i centrala Slovenien.

Det centrala läget har gjort Slovenien till ett transitland, men fler och fler semesterresenärer har insett landets egna kvaliteter och värde som en alternativ destination. Slovenien har 47 kilometer kustlinje längs Adriatiska havet, som utgör den nordligaste delen av Istrien och är ett populärt semestermål med ett antal vackra städer och bra badstränder. Där utöver är Sloveniens landskap framför allt mycket bergigt och skogrikt. I de Juliska alperna i nordväst når Sloveniens högsta berg, Triglav, en höjd på 2 864 meter. Berget med de tre topparna avbildas på landets flagga.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur

Det slovenska vägnätet är generellt sett välskött och med bra skyltning, men särskilt på vintern får du vara beredd på vissa vägar delvis eller helt stängs av för vägarbete.

Landets största internationella flygplats ligger i Ljubljana, där Adria Airways har sin huvudsakliga bas, men flygplatsen betjänas även av ett antal andra europeiska flygbolag. Om du anländer till Ljubljana flygplats så befinner du dig i centrum av det slovenska vägnätet och det är därför som gjort för att fortsätta din resa med hyrbil. Men om du vill besöka västra Slovenien finns det även flera närliggande flygplatser i grannländerna som erbjuder enkel tillgång till landet via bra motorvägar. Italiens flygplats Trieste ligger till exempel drygt en timmes bilfärd från Ljubljana.

Boka billig hyrbil i Slovenien

I sökmotorn högst upp på denna sida hittar du lätt de billigaste hyrbilarna i Slovenien från både stora internationella och mindre lokala biluthyrningsfirmor. I priset på hyrbilarna när du bokar genom Hyrbilinfo.se ingår alltid obegränsad körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring, och stöldförsäkring. Använd sökmotorn och slipp dolda avgifter.

Om du bokar din hyrbil med avhämtning direkt på flygplatsen så slipper du slösa tid på kollektivtrafik och taxi, utan kommer omedelbart kunna köra vidare i det natursköna Slovenien.

Här kan du se alla våra uthyrningsdestinationer i Europa

Hitta den billigaste hyrbilen Slovenien Find Billeje her --> Sammenlign priser her