Hyr bilar i Wales

Välkommen till information och råd om biluthyrning i Wales. Här hittar du inte bara allt du behöver veta om att hyra en bil i Wales, utan i sökmotorn ovan kan du också lätt hitta den billigaste hyrbilen i Wales från både stora och små biluthyrningsföretag. Stort nöje!

Wales flagga

Den walesiska flaggan.

Wales

Wales är en semi-autonom del av Storbritannien som är geografiskt består av en bergig halvö på västsidan av England.

Med en yta på ca. 20 800 km ², är Wales knappt hälften så stort som Danmark och har bara drygt 3 miljoner invånare. Historiskt sett har walesarna tvingats kämpa hårt för att bevara sin självständighet och sitt kulturarv. Under en period på 800-talet var till exempel kelterna i Wales allierade med de skandinaviska vikingarna i kampen mot de anglosaxiska engelsmännen och vann ett stort slag. Senare placerades dock Wales under den engelska kronan, varefter det walesiska språket och kulturen kom under hårt tryck.

På senare tid har dock förnyat intresse och ansträngningar gjorts för att bevara och återuppbygga walesiska språket och kulturen och en stor del av befolkningen talar fortfarande walesiska, men till största del i den västra delen av landet.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil i Wales

Ett långt och som tidigare nämnt ibland dramatiskt förflutet har inneburit att Wales har många intressanta historiska sevärdheter och en unik keltisk kultur som skiljer sig mycket från vad du annars möter i Storbritannien. Till exempel, Wales har mer än 600 gamla slott och fästningar utspridda över större delen av landet, och flera platser är listade på UNESCO: s världsarvslista.

Wales omtalas ofta som ”the land of song” och musik representerar även en stor del av landets nationella identitet. I Wales kan du uppleva en rik tradition av folkmusik som påminner om den keltiska musiken som finns i Skottland och Irland.

Förutom de kulturella upplevelserna är det särskilt det vackra landskapet som drar många besökare till Wales. Flera områden är utsedda till nationalparker för att skydda den unika naturen, och här kan du verkligen vara säker på att hitta vackra landskap.

Om du använder dig av hyrbil i Wales kommer du också att ha möjlighet att välja de mest spännande delarna av den relativt nyinrättade ”Wales Coast Path”, som är en vandringsled längs den walesiska kusten. Här kan du utforska några av landets finaste stränder, klippor, skogar och öppna landskap. Detta kombineras med mysiga städer, gamla slott och borgar. Wales är på det hela taget rikt på möjligheter att vara aktiv i den vackra, dramatiska naturen med massor av vandring, surfing och ridning för att nämna några.

Om du hellre vill utforska Wales i lugn och ro från din bekväma hyrbil kan du se fram emot att köra längs några av Storbritanniens mest spektakulära vägar. Till de vackraste rutterna du kan köra hör bland annat A466 tillsammans med Wye Valley, B4574 från Rhayader till Vale av Rheidol och A4069 över Black Mountain bergen.

Om du anländer med flyg till Wales landar du som regel på Cardiff flygplats som ligger söder om landets huvudstad. Det är dock även en bra lösning att flyga till en av flygplatserna i södra England och runt London, speciellt om du planerar att besöka södra Wales eftersom det går bra motorvägsförbindelser hit från England. Oavsett vad du väljer så finns goda möjligheter att hitta billig biluthyrning via Hyrbilinfo.se.

Läs mer om sevärdheterna och attraktionerna i Wales på den officiella hemsidan för landets turistbyrå här

Landskap i norra Wales

Landskap i norra Wales. Foto: Roger Davies, Creative Commons.

Billigaste biluthyrning i Wales

I sökmotorn ovanför denna artikel kan du hitta den billigaste hyrbilen i Wales bland hundratals biluthyrningsfirmor. Naturligtvis kan du själv bestämma om du vill hämta ut din hyrbil på en flygplats eller i en stad. I priset på din hyrbil som du bokar via Hyrbilinfo.se ingår bland annat fri körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring, och stöldförsäkring. Det finns inte heller några dolda avgifter i priset.

Om du har en fråga angående att hyra bil utomlands så rekommenderar vi att du läser vår detaljerade och populära sida med ofta ställda frågor (FAQ). Här hittar du svar på allt från körning utomlands, körkort utomlands, försäkringar, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Hitta den billigaste hyrbilen Wales Find Billeje her --> Sammenlign priser her