Bil uthyrning i Filippinerna

Välkommen till vår guide med information om biluthyrning i Filippinerna. Hitta den billigaste biluthyrningen enkelt och snabbt genom att jämföra priser på hyrbilar från alla biluthyrningsföretag i Filippinerna. Du kan bland annat se priser från företag som AVIS, Hertz, SIXT, Budget, EuropCar och Alamo biluthyrning, men också från mindre lokala företag som specialiserat sig på biluthyrning i Filippinerna.

Förutom CarTrawler kan du också här på Hyrbilinfo.se jämföra priser från andra biluthyrningsförmedlare som Holiday Autos, Autoeurope och CarRentals.

Billig bil uthyrning i Filippinerna med bil uthyrnings information

Information om Filippinerna

I denna mini-guide kan du läsa lite information om Filippinerna. Vill du veta mer om biluthyrning på enskilda destinationer och flygplatser kan du navigera dig vidare med hjälp av menyn.

Ögruppen Filippinerna presenterar en kombination som är unik i Asien. Befolkningen är malajo-Polynesisk, majoriteten av befolkningen är romersk-katolsk, och engelska är det enda gemensamma språket i ett land som har 87 inhemska tungomål; Nästan fyrahundra år av spanskt kolonialstyre har lämnat en doft av Latinamerika; Och 100 år av USA-inflytande (efter det spansk-amerikanska kriget 1898) innebär att Filippinerna även är lite amerikaniserat. För länge sedan, innan den spanske upptäcktsresande Fernao de Magalhàes anlände från Stillahavet på sin världsomsegling 1521, hade islam nått den södra ön Mindanao. En stor minoritet på denna ö hör fortfarande till denna religion. Därefter genomförde spanjorerna så mycket enande som ögruppen någonsin haft (den består av 7 107 öar), de bebyggde och förde sockerplantager till de största öarna. Från 1898 styrdes Filippinerna av USA, och under Andra Världskriget ockuperades ögruppen av japanerna, senare styrdes landet av den korrupta och auktoritära Marcos regimen från 1965 till 1986, och upplevde ett stort antal revolter under andra halvan av 1900-talet. De första rebellerna var kommunister, men senare har de varit medlemmar i islamiska Moro National Liberation Front.

Den filippinska ögruppen består av tre huvudgrupper av öar: Luzon-gruppen, Visayan-gruppen och Mindanao och Suluöarna. De två största öarna är Luzon i norr och Mindanao i söder och tillsammans står de för två tredjedelar av landets totala yta.

Gemensamt för alla de största öarna är deras kuperade, bergiga och vulkaniska topografi med smala strandremsor, nord-syd-orienterade högryggar och floder som flyter mot norr.

Luzons tätbefolkade centrala slätt sträcker sig från Manilabuktens norra ända fram till kusten i Lingayen-viken.

Det är ett viktigt risproducerande område. Bakom bergen i nordost ligger den bördiga dalen kring floden Cagayan.

Konstbevattnade risterrasser anlagda av Igorotfolket reser sig bakom varandra upp längs bergssluttningarna på norra Luzon. Sydöstra Luzons halvöar rymmer ett antal vulkaner. Den högsta bergstoppen på Filippinerna, Mount Apo (2,954 m), ligger i Mindanao.

Statliga investeringar och skatteförmåner har använts för att främja den industriella utvecklingen. Med sin blandning av lätt industri och jordbruk, den filippinska ekonomin har stadigt förbättrats på senare år utan att för den skull nå den dynamiken som finns i andra länder i regionen.

Medan ris utgör huvudfödan på Filippinerna, så är majs den viktigaste födan på Cebu, Leyte och Negros, en påminnelse om landets gamla anknytning till spanska Amerika.

Landet är rikt på mineralfyndigheter och nickel, tenn, koppar, zink och bly bearbetas i smältverk och bearbetningsanläggningar. Filippinerna är också världens största leverantör av härdat krom och den näst största konsumenten av geotermisk energi efter USA. Utländska investeringar minskade i samband med regionens ekonomiska nedgång 1998. De permanenta svagheterna i ekonomin omfattar en mycket dålig infrastruktur, energibrist på grund av otillräcklig kapacitet i elverken, låga inhemska besparingar och en utlandsskuld till USA på 45 000 miljoner dollar.

Fakta och siffror om Filippinerna

 • Officiellt namn Republika ng Pilipinas (Republiken Filippinerna)
 • Regeringsform Republik med två kammare
 • Huvudstad Manila
 • Yta 198 170 km2
 • Tidszon GMT + 8 timmar
 • Befolkning 84 526 000
 • Förväntad INDB 2015 95 881 000
 • Befolkningstäthet 281,1 per km2
 • Genomsnittlig livslängd 68,1
 • Spädbarnsdödlighet (per 1000) 27,9
 • Officiellt språk Filipino (Tagalog)
 • Andra språk engelska, över 80 lokala språk (inklusive cubuano, iloko, hiligaynon, bikol, samar-leyte, kapampangan, pangasinan)
 • Analfaben 5,4%
 • Religion katoliker 83%, protestanter 9%, sunnimuslimer 5%, andra (buddhister, aglipayans m.fl.) 3%
 • Etniska grupper malajer 95,5%, kineser 1,5%, andra 3%
 • Valuta Filippinska peso = 100 centavos
 • Ekonomi serviceindustri 48%, lantbruk 42%, industri 10%
 • BNP per invånare. US-dollar 4 000
 • Klimat tropiskt, med regnperiod från juni till november
 • Högsta punkt Mount Apo 2 954 m

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag
Info och externa källor

Vill du veta mer om Filippinerna kan jag rekommendera följande externa källor förutom Google och Bing :

Hitta den billigaste hyrbilen Filippinerna Find Billeje her --> Sammenlign priser her