Hyr bilar i Hobart

Hobart-den perfekta utgångs punkten för bil uthyrning i Tasmanien

Hamnen i Hobart är den näst djupaste naturliga hamnen i världen. Foto: Wendy Cutler, CC av 2,0.

Den näst äldsta huvudstaden i Australien efter Sydney är Hobart som med sitt läge på sydöstra Tasmanien är en bra bas för att utforska den vackra ön Tasmanien. Du bör dock först ta dig tid till att utforska själva Hobart, som trots sitt förflutna som en straffkoloni, är ganska charmig.

Staden har ett vackert läge längs båda sidor av floden Derwent vid foten av det frodiga, 1270 meter höga Mount Wellington. Trots det faktum att mer än 40 procent av hela befolkningen i Tasmanien bor i staden (225 000), är Hobart Australiens minsta statshuvudstaden. Trots att staden inte är större är det ändå lättast att ta sig runt i den med bil, men om du föredrar att låta bilen stå kan du också komma runt till de flesta sevärdheter och attraktioner i centrum till fots eller möjligen med buss. Var dock beredd på att biljettsystemet för bussar kan vara lite förvirrande för en besökare första gången.

Även om Hobart har en mycket överskådlig storlek, kan du enkelt använda en dag eller två här. Det finns en handfull spännande museer och gallerier, intressant arkitektur och en unik botanisk trädgård som är den enda i världen som uppvisar växter från de subantarktiska öarna. Det är också en god ide att ta sig tid att njuta av stadens utbud av bra restauranger som inte överraskande erbjuder mycket färsk fisk och läckra skaldjur direkt från Söderhavet. Även om du inte har tänkt dig att stå i köket är det väldigt trevligt att strosa runt på matmarknaden i Salamanca Place, som hålls varje lördag morgon.

Om du har din utgångspunkt i Hobart kan du med tillgång till en hyrbil utforska många av södra Tasmanien främsta attraktioner inom kort köravstånd, såsom den historiska straffkolonin Port Arthur, Tasman halvön, som har ett viktigt bestånd av den utrotningshotade tasmanska djävulen, och Mount Field National Park.

Hyra bil på Hobart flygplats

Hobart International Airport ligger bara 18 kilometer öster om staden, så med hyrbil kan du vara i centrum på under 20 minuter. Det finns goda förbindelser till Hobart flygplats (flygplatskod: HBA) från Sydney och Melbourne, och flygplatsen är den viktigaste inkörsporten för öns turister.

Eftersom många gärna vill fortsätta vidare från flygplatsen med hyrbil finns det åtskilliga biluthyrningsföretag representerade här. Du hittar bland annat Avis, Hertz, Budget och Europcar i ankomstområdet. Trots det stora urvalet är det alltid en bra idé att boka din hyrbil på Hobart flygplats redan hemifrån. Du kan göra detta i sökmotorn högst upp på denna sida, där du bara behöver göra en sökning för att få en överblick över de bästa erbjudandena från de olika leverantörerna.

Du kan hitta mer information om flygplatsen på den officiella hemsidan.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upplev Hobart och resten av Tasmanien med hyrbil

I de flesta fall är det mest praktiskt att boka din hyrbil med avhämtning på flygplats. Det är lätt att hitta i Hobart och heller inte något problem att köra runt i staden. Om du först vill tillbringa en dag eller två i Hobart stad utan hyrbil, går det naturligtvis också att boka hyrbil med avhämtning i staden. Det går en buss, SkyBus, varje halvtimme direkt från flygplatsen till stan. Om du vill åka längre bort från Hobart och utforska resten av Tasmanien så är en hyrbil utan tvekan det bästa alternativet.

Australien är ett enormt land, men Tasmanien i sig är bara cirka dubbelt så stort som Götaland. Med en hyrbil kan du därför enkelt köra från Hobart i sydost till hamnstaden Burnie på den nordvästra kusten på en dag. Det skulle dock vara synd att rusa över ön, så dra istället nytta av friheten som en hyrbil ger och utforska landsbygden, som är mer varierad på Tasmanien än i resten av Australien.

Kom ihåg att många biluthyrningsfirmor erbjuder envägs uthyrning, så du kan hämta ut hyrbilen på ett ställe och lämna tillbaka den på ett annat. Om du hämtar ut din hyrbil i Hobart så kan envägs uthyrning vara en möjlighet att avsluta din semester någon annan stans på ön, till exempel på flygplatsen vid Launceston, om du inte vill återvända till utgångspunkten.

Hitta den billigaste hyrbilen Hobart Find Billeje her --> Sammenlign priser her