Billeje i Australien

Ayer’s Rock är ett av Australiens landmärken, och med en hyrbil kan du ta dig ut och se den. Foto: Australien Links

Att hyra bil i Australien är den idealiska lösningen om du vill uppleva mesta möjliga av detta stora land. Ända från Stora barriärrevet till Uluru, Ayer’s Rock och de många övriga natursköna områdena som finns i landet. Hitta det billigaste alternativet genom sökmotorn hos Hyrbilinfo.se.
Det finns många möjligheter i Australien: Du kan lära dig om ursprungsbefolkningen, se operahuset och Harbour Bridge i Sydney, eller besöka de olika australiska städerna, var och en med sin varierande kultur och de många kulinariska upplevelserna.

Hyra bil i Australien

Det bästa sättet att se Australien är på en bilsemester.
Eftersom landet är så stort och har något för alla smaker, är det perfekt att hyra en bil och köra kors och tvärs genom landet. På så sätt kan du uppleva både stad och natur så som du själv vill.
Du kan hyra en bil via Hyrbilinfo.se som är specialister på billig biluthyrning, på så sätt står bilen redo när du ankommer till Australien. Därefter kan du själv välja om du vill ta utgångspunkt i en av Australiens städer och utforska attraktionerna därifrån, eller om du vill köra från stad till stad och sedan återlämna din hyrbil i en annan stad eller flygplats.

Besök Sydney med hyrbil

När du har anlänt till Australien och hämtat ut din hyrbil kan du starta din resa direkt, men tänk på att avstånden är långa i Australien. I Australien är en hyrbil det enklaste sättet att besöka några av de mer avlägsna, landsbygdsområdena och kustvägarna, men tänk på att vissa biluthyrningsfirmor inte tillåter körning på grusvägar, och inte heller om vägen är en sidoväg. Kom ihåg att hålla ett öga på din bränslenivå och kom ihåg att ta pauser när du kör en längre sträcka. Det tar cirka 10 timmar att köra bil från Melbourne till Sydney.

Städer och sevärdheter

Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrning i många städer i Australien. Du kan till exempel hämta ut din bil i Sydney, Melbourne, Perth, Cairns, Canberra, Darwin, Adelaide och Brisbane. Dessutom erbjuder Hyrbilinfo.se online bokning, på så sätt blir det otroligt lätt att hyra bil och allt kan göras klart redan innan du åker till Australien.
Australiens städer har otroligt mycket att erbjuda. Sydney är till exempel en otroligt populär destination och har många sevärdheter så som Sydney Harbour Bridge, Operan, museer/gallerier, fantastiska affärer för alla smaker och ett fantastiskt nattliv.
Om du vill uppleva Sydney utanför stadens centrum, kan du ta din hyrbil och kör en tur ut till Bondi Beach, Manly Beach, The Blue Mountains och Hunter Valley som är känd för sina vinodlingar.
Bor du däremot i Brisbane, kan du använda din hyrbil för att köra en tur till The Gold Coast, känd för sina stränder och nöjesparker. Om du har Melbourne som bas, kommer din hyrbil kunna ta dig ut och upptäcka Phillip Island eller göra en liten ”roadtrip” längs den otroligt vackra kustvägen.

Det vackra landskapet i Australien

Om du vill komma bort från storstaden och uppleva det verkliga Australien, är det en bra idé att bege sig till den norra delen av Australien. Du kan till exempel hyra en bil i Darwin eller Alice Springs och utforska det otroligt vackra, röda landskapet som bara kan ses på denna delen av jordklotet. Du kan köra många olika rutter i din hyrbil, till exempel mellan Red Centre Way som börjar vid Alice Springs och tar dig genom ett spektakulärt landskap via West MacDonnell Ranges, Glen Helen, Kings Canyon, Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta och Rainbow Valley.

Goda råd när du kör bil i Australien

Det finns några saker att tänka på när man kör runt med en hyrbil i Australien. För att få köra hyrbil i Australien måste du ha ett giltigt körkort och alltid ha ditt körkort med dig när du kör.
I Australien kör man på vänster sida, precis som i England och det är obligatoriskt att ha bilbälte på sig – precis som i Sverige. Det är en självklarhet att du måste hålla hastighetsbegränsningen, men det är olika hastighetsgränser i de olika staterna så det är en god idé att kontrollera vilken hastighetsbegränsningen som gäller i den/de stater du tänker köra i, innan du ger dig ut på din bilsemester.

Information om Australien

Australien är ett stort land med en yta på 7 686 850 km2. Australien är omgivet av Indiska Oceanen, Stillahavet och Söderhavet. Australien har en kustlinje på ca 25 000 km vilket ger fantastiska förutsättningar för en bilresa längs kusten.

De mesta av Australien består av öken och savann och det gör det till den plattaste och torraste kontinenten i världen. Det är enbart de sydöstra och sydvästra delarna av Australien som har ett tempererat klimat. Den norra delen av Australien har ett tropiskt klimat och är täckt av regnskogar, skogar, grässlätter och öken. Den mest kända klippformationen Uluru (mer känd som Ayers Rock) ligger i Northern Territory och är omgiven av den välkända röda sanden som har sin färg från den rostiga malmen och metallen som finns i sanden.

Om du planerar en bilresa genom Australien, kan du hyra bil via Hyrbilinfo.se. Landet är, som du nog nu redan förstått, som gjort för en bilsemester, även tillsammans med hela familjen. Skriv in dina önskemål i sökmotorn och jämför priser från alla biluthyrningsfirmor i Australien. Innan du bokar din hyrbil, så kom ihåg att läsa om goda råd och att noga läsa igenom hyresvillkoren, eftersom de ofta är lite annorlunda än de vi är vana vid i Europa. Du hittar hyresvillkoren i steg 2 i sökmotorn.

Du kan läsa mycket mer om Australien på landets officiella hemsida för turism.

Boka din hyrbil i förväg

Det bästa sättet att arrangera en bilrundresa i Australien är genom att förbeställa en hyrbil redan hemifrån. Använd vår sökmotor här på hemsidan för att få det bästa priset utifrån dina behov. Det kan rekommenderas att boka hyrbil med avhämtning på flygplatsen vid ankomst, på så sätt kan du enkelt köra direkt till ditt hotell. När du har bokat din hyrbil kan du koppla av, i vetskap om att du kan njuta av friheten och komforten av en hyrbil, och utforska landet så fort du anländer till Australien.

Operahuset i Sydney. Källa: Hai Linh Truong

Om din nästa resa går till Australien, är det en bra idé att boka en hyrbil till er semester ”down under”. Genom att hyra bil i Australien tar ni er lättast runt och kan uppleva det område ni har rest till.

Hyra bil i Australien

Australien har massor av upplevelser att erbjuda, dessa når du lättast när du har tillgång till en hyrbil. Från det berömda operahuset vid hamnen i Sydney till den otroliga och speciella australiska naturen som du möter omedelbart utanför stadsområdena.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyr en bil i Australien

Många reser till Australien för att få en glimt av den australiska kulturen. Aboriginerna är sällsynta att se, men du kan utforska den australiska kulturen och historian genom tiderna på Australian Museum i Sydney. Genom att hyra bil kan ni även bege er ut till någon av Australiens många nationalparker som ligger utspridda runt omkring i landet, och där kan det finnas möjlighet att se en av Australiens nationalsymboler, nämligen känguru eller Koala.

Det är en god idé att boka hyrbil i Australien, oavsett var i landet du väljer att åka på din semester, och du kan spara mycket pengar om du hyr bilen i god tid innan du reser.

Hitta den billigaste hyrbilen Australien Find Billeje her --> Sammenlign priser her