Hyr bilar i Adelaide

Besök sevärdheterna i Adelaide med en hyrbil. Foto: Adam. J.W.C.

Hyr en bil i Adelaide via Hyrbilinfo.se – online specialist på billig biluthyrning. Denna attraktiva australiska stad har en härlig uppfriskande atmosfär och ett livligt nattliv som lockar många gäster från hela världen. Adelaide är huvudstad i delstaten South Australia och är en stad som lyckas blanda atmosfären av både stad och liten by.
I sökmotorn ovan kan du jämföra priserna på hyrbilar från alla biluthyrningsfirmor i Adelaid.

Eftersom Adelaide har bra attraktioner som restauranger, barer och utomhusaktiviteter så är det en trevlig stad att besöka ett par dagar. Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrning både inne i Adelaide och på flygplatser samt många andra städer i Australien. Det är billigt att hyra bil i Adelaide via Hyrbilinfo.se och ett bra sätt att uppleva staden och området runt staden i din egen takt.

Information om Adelaide

Adelaide är huvudstaden och den folkrikaste staden i södra Australien. Dessutom är det den femte största staden i Australien med en befolkning på över 1 300 000.

Staden är uppkallad efter drottning Adelaide, den tyskfödda hustrun till Kung Vilhelm IV. Staden grundades 1836 som en planerad huvudstad i en fri brittisk provins i Australien. Överste William Light, en av grundarna av Adelaide, ritade staden och valde att lägga den nära floden Torrens. Staden är känd för sin design med mycket ljus och luft och är formad som ett rutnät med breda boulevarder och stora torg och helt omgiven av parker. Etableringen av Adelaide formades av religionsfrihet och medborgerliga friheter, vilket ledde till smeknamnet ”kyrkornas stad”.

Hyra bil på Adelaide flygplats

Adelaide Airport (flygplats kod: ADL), som ligger cirka 6 kilometer från stadens centrum, har utsetts till Australiens bästa flygplats flera gånger under de senaste åren. Det är dock bara den femte största flygplatsen i landet, men används ändå av mer än 8 miljoner passagerare varje år. Flygplatsen används av många stora flygbolag som Emirates, Qantas och Singapore Airlines, som flyger till både andra australiska städer och internationella destinationer.

Om du bokar en hyrbil på Adelaide flygplats har du fler möjligheter att utforska landet i din egen takt. Biluthyrningsföretag som Avis, Budget, Hertz och Enterprise har sina diskar på terminalens marknivå bredvid bagagehallen. Hyrbilarna står också parkerade på marknivå i ett närliggande parkeringshus.

Läs mer om flygplatsens faciliteter på den officiella hemsidan.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Områden att besöka i Adelaide

Adelaide ligger vid foten av Mount Lofty Ranges och vid Gulf of St. Vincent. Inne i centrum av staden finns vackra parker som är populära andningshål. Vinälskare får inte missa den närbelägna Barossa Valley, vars viner är välkända och exporteras till hela världen. Det är ett måste att besöka några av de vackra vingårdarna och provsmaka de härliga fruktiga vinerna som området erbjuder. Om du letar efter shopping och god mat är Rundle Street ett av de bästa ställena att gå till. Här hittar du ett gigantiskt centrum som erbjuder allt från frukt och grönsaker till designerskor och kläder. Skulle du få lust till lite mer kulturella inslag kan du bege dig till Art Gallery of South Australia som erbjuder en imponerande samling av australisk och internationell konst.

Upplev Adelaide på en bilsemester

Hyr en bil i Adelaide och upptäck staden på egen hand och även områdena runt Adelaide som är idealiska för en bilsemester. Bergen runt Adelaide är trevliga att besöka och har otroligt fin natur. Om du vill stanna till längs vägen och äta lunch så finns det fina picknickområden. Glenelg är också värt ett besök. Det är Adelaides mest populära strand på grund av sin vackra vita sand och charmiga gamla nöjespark.

Hyrbilinfo.se erbjuder inte enbart biluthyrning i Adelaide, utan även i populära städer som Melbourne, Canberra, Sydney, Alice Springs, Perth, Brisbane, Cairns, Darwin, Byron Bay och andra platser i Australien. I sökmotorn högst upp på denna sida hittar du hyrbilar från alla kända biluthyrningsföretag, men också från mindre lokala företag som ofta har bra erbjudanden på hyrbilar. Boka din bil online redan idag så får du mer för pengarna!

Hitta den billigaste hyrbilen Adelaide Find Billeje her --> Sammenlign priser her