Hyr bilar i Belgien

Belgien har mycket att erbjuda och landet är lämpligt för bil semestrar. Foto: Jean-Marie Hoornaert

Att hyra bil i Belgien är nästan ett ”måste” för att du ska få med dig alla de magnifika upplevelserna hem i ditt bagage. Hyrbil i Belgien hittar du billigaste online. Hyrbilinfo.se jämför hyrbilspriser från alla uthyrningsföretag i Belgien.

Belgiens popularitet bland turister har stigit markant under de senaste åren. Även om det är ett av Europas minsta länder, ca 280 km. långt och 140 km. brett så finns det massor av saker att se och uppleva.

Huvudstaden Bryssel erbjuder många attraktioner, till exempel Grand-Place som är en av Belgiens största turistattraktioner och det kommer du förstå eftersom det betraktas som ett av de vackraste medeltida torgen i Europa.

I Bryssel hittar du även Horta Museum, ett populärt museum tillägnat den belgiske jugendstil-arkitekten Victor Horta. Om du är i staden på kvällen bör du besöka Delirium Café som är en populär bar känd för att ha över 2000 ölsorter från över 60 länder i lager.

Belgiens utmärkta motorvägssystem gör att du lätt kan besöka Antwerpen och Brygge. Antwerpen ligger 45 minuter från Bryssel och Brygge lite över en timme bort. I Antwerpen bör du besöka Onze Lieve Vrouwekathedraal (Cathedral of Our Lady) som breder ut sig över 10 000 m2 och är därmed Belgiens största kyrka.

Om du besöker Brygge så parkera bilen i staden och hoppa upp på en cykel och upplev den vackra staden på nära håll.

Andra städer som du lätt kan besöka med hyrbil i Belgien är Gent som är känd för sina många historiska sevärdheter, och Liege, känd för sin arkitektur.

Du ska vara medveten om att Belgien har tre officiella språk. Detta faktum kan mycket väl göra det lite svårt att följa vägskyltarna eftersom namnen på samma städer ändras beroende på vilket område du befinner dig i. Så kom ihåg att kontrollera namnen på den stad du är på väg till. Det är dock mest de små städerna på landsbygden som lider av detta problem. Alla de stora städerna är inga problem att hitta och att hyra en bil i Belgien är ett bra sätt att njuta av landet.

Om du letar efter billig hyrbil i Belgien så kan du i vår sökmotor söka bland alla de stora biluthyrningsföretagen. Alla de senaste erbjudandena och kampanjpriserna är alltid uppdaterade i sökmotorn och du kommer helt säkert hitta ett bra pris på biluthyrning.

Relevanta länkar

Belgien på wikipedia
Belgien på Google Maps
Aktuell trafikinformation från vägverket i Belgien
Visit Belgium

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil i Belgien

Belgien är ett av de minsta länderna i Europa och består av två större – och en mindre – regioner, Flandern och Vallonien, där de huvudsakligen talar flamländska och franska, liksom den tvåspråkiga huvudstadsregionen i Bryssel, landet uppstod faktiskt som en federation av dessa regioner, efter att de frigjort sig från dåvarande Nederländerna – eller Holland – genom en revolution 1830.

Hyr en bil i Belgien

Med den tvåspråkiga huvudstaden Bryssel, som ligger precis mitt i landet i regionen Flandern och som samtidigt är säte för både Nato och hälften av Europaparlamentet, är Belgien historiskt och politiskt ett oerhört spännande land att uppleva på egen hand, vilket du enklast gör med en hyrbil.

Belgien är mycket väl lämpat för bilsemester och här på hemsidan hitta du lätt all information du behöver om billig biluthyrning i Belgien. Landet har utmärkta motorvägar, så du kan enkelt ta sig runt med bil.

Billig hyrbil i Belgien

Med en hyrbil får du ut det mesta möjliga av landet, som förutom att kunna skryta med att vara ett politiskt högkvarter för två av de viktigaste institutionerna i Europa och världen, även erbjuder massor av spännande historiska sevärdheter, attraktioner och museer.

Om du använder vår ”rent a car” sökmotor, hittar du den bästa och billigaste biluthyrning i Belgien.

Nyttiga länkar:
Besök Belgien
Belgiska turist byrån för Flandern
Det Belgiska turistkontorets hemsida

Belgien är i många fall förbisett som turistdestination. I verkligheten är dock Belgien ett av de mest attraktiva, mångsidiga och förtrollande länderna i Europa. Belgien har något för alla smaker. Läckra gastronomiska restauranger, härlig öl, pittoreska medeltida städer, gotiska katedraler och krigsminnesmärken, för att nämna några. Biluthyrning i Belgien är billigt och bekvämt med Hyrbilinfo.se som är online specialister på biluthyrning, till låg kostnad.

Grand Place i Bryssel, Belgiens huvudstad-Upplev allt i en billig hyrbil!

Belgien sevärdheter

Om du är i Belgien på en affärsresa eller bara för nöjes skull så är Belgien tillräckligt liten för att se många sevärdheter på några få dagar, och det är som gjort för att hyra en billig bil. Belgien är känt för sina läckra gourmeträtter samt otroligt fina ölsorter som överträffar många andra europeiska länder. Belgien har över 350 olika sorters öl, så du kan tillbringa flera dagar med att smaka på olika ölsorter på de många barerna och pubarna. Om du föredrar fin choklad kommer Belgien att vara rena himmelrike, eftersom Belgiens choklad räknas bland den bästa i världen, vilket du kan läsa mer om i nästa avsnitt. Belgiens städer har intressanta kulturella och historiska bakgrunder med underbara byggnadsstilar som återspeglar landets komplexa ursprung. Om du tar en promenad genom Antwerpen kommer du att stöta på romansk-, barock- och gotisk arkitektur inom några få gator.

Historien om belgisk choklad

Först omkring 1700-talet introducerades Belgien för chokladbönor. Det var ofta apotekare som sålde chokladen som fram till mitten av 1800-talet i princip var en dryck för vuxna.

Därefter gick utvecklingen snabbt och chokladtillverkarna blev fler och fler. Under 1900-talet kom den verkliga ”choklad boomen.” Levnadsstandarden förbättrades och kakaobönan blev billigare. 1930 var chokladen en inköpsvara för alla, och inte minst barnen. Runt 50-talet var chokladproduktionen helt kommersialiserad och snart kunde man inte föreställa sig ett barnkalas utan choklad på bordet.

Upptäck Belgien i en hyrbil

Belgiens landskap är på många sätt likt södra Sverige. Landskapet kännetecknas av åkermark, skogar och doftande fält fyllda med blommor. Hyr en bil i Belgien och upptäck många av attraktionerna utanför städerna. Om du vill ha en oförglömlig upplevelse så är staden Ypres väl värd ett besök. Ypres är en gammal medeltida stad som ockuperades av tyskarna under första världskriget. Staden återerövrades dock senare av British Expeditory Force i ett mycket berömt och blodigt slag. Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrning från kontor i hela Belgien, inklusive Bryssels flygplats och Diegem bara för att nämna två internationella flygplatser i Belgien. Om du hyr en bil i Belgien har du fantastiska möjligheter att utforska landet i din egen takt.

Hyra bil i Belgien genom Hyrbilinfo.se

Hyrbilinfo.se erbjuder billig biluthyrning på många platser i Belgien, däribland naturligtvis landets huvudstad Bryssel. Hyr en bil och njut av friheten att utforska detta vackra land på dina egna villkor. Sök efter priser Online i sökmotorn som jämför priset på hyrbilar från alla biluthyrningsföretag i databasen.

Hitta den billigaste hyrbilen Belgien Find Billeje her --> Sammenlign priser her