Hyrbilar på Brussels Airport

Boka din hyrbil på Bryssel flygplats och ta dig billigt, enkelt och snabbt vidare på din resa, antingen till Bryssel eller till resten av Belgien. Med sitt centrala läge, erbjuder Brussels Airport en perfekt bas för att utforska landet med en hyrbil. Även de mest avlägsna hörnen ligger inom några timmars bilfärd från flygplatsen.

Bryssel flyg plats
Bryssels flygplats är den största flygplatsen i den belgiska huvudstaden. Omkring 50 kilometer söder om staden ligger en mindre flygplats, som främst används av lågprisflygbolag. Foto: Brussels Airport, CC BY-SA 2,0

I hjärtat av Europa

Bryssel flygplats beskriver sitt läge som ”i hjärtat av Europa”. Med sitt läge mindre än 12 kilometer nordost om Bryssel, ligger flygplatsen också nära en av Europas viktigaste politiska knutpunkter. Genom att hyra bil har du även resten av Belgien inom räckhåll.

Brussels flygplats (även känd som Brussels Zaventem Airport) är en stor internationell flygplats som används av cirka 25 miljoner passagerare årligen. De kan välja mellan en mängd direkta rutter till destinationer runt om i världen. I skrivande stund går den mest populära europeiska rutten till Madrid, medan New York toppar listan över utomeuropeiska destinationer.

Flygplatsen har en Terminal, som har ett antal pirar där du hittar de olika gaterna. I terminalen hittar du ett brett utbud av faciliteter såsom caféer och restauranger, som naturligtvis erbjuder både belgisk öl och kaffe. Likaså har flygplatsterminalen gott om butiker, inklusive världens största chokladbutik som säljer 1,5 kg choklad i minuten!

Hyr en bil på Brussels flygplats

Flera biluthyrningsföretag finns representerade på Bryssels flygplats så om bland annat Avis, Enterprise och Sixt, så du har som regel goda möjligheter att hitta en passande hyrbil. Om du vill vara helt säker på att det faktiskt finns en bil tillgänglig när du anländer, bör du alltid reservera den i god tid hemifrån. Du kan enkelt söka efter hyrbilar på Bryssels flygplats i sökmotorn överst på denna sida. Sökmotorn från CarTrawler jämför snabbt priserna från de olika biluthyrningsföretagen på flygplatsen, så du behöver inte kontrollera var och en separat. Alla priser i sökmotorn inkluderar obegränsad fri körsträcka och är utan några dolda avgifter.

Du hittar biluthyrningsdiskarna i ankomsthallen. Det är därför ganska enkelt att få din hyrbil utlämnad omedelbart efter ankomsten. När du har avslutat de sista formaliteterna vid disken så är det bara en kort promenad till parkeringen för hyrbilar. På samma sätt är det lätt att lämna tillbaka bilen. Följ bara skyltarna till parkeringen från motorvägen.

Hyr bil på Brussels flygplats – och ta dig lätt runt i Belgien

En stor del av flygplatspassagerarna har den belgiska huvudstaden som slutdestination. Men om du hyr en bil på Bryssels flygplats, har du också det lilla landets alla andra små och större städer inom kort räckhåll. Längst bort mot kusten ligger Brygge, som du når med bil bara lite över en timme. Städer som Liège, Gent och Antwerpen ligger ännu närmare.

Det finns därför goda skäl att använda sig av biluthyrning på Bryssels flygplats om du nu inte bara ska stanna i den centrala delen av huvudstaden. En hyrbil är inte bara ett sätt att lätt ta sig från A till B. Det ger dig också friheten att utforska Belgien i din egen takt utan att behöva bekymra dig om kollektivtrafiken. Landet erbjuder mycket mer än choklad och öl. Till exempel kan du i många av städerna använda lång tid på att bara njuta av atmosfären på de charmiga gamla städernas smala kullerstensgator. Genom att hyra bil kan du också enkelt köra vidare till exempelvis till Luxemburg eller Amsterdam.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Städer inom räckhåll med hyrbil:

  • Bryssel
  • Liege
  • Gent
  • Antwerpen
  • Brygge
  • Amsterdam (kontrollera dina hyresvillkor gällande regler för att korsa gränser)

Nyttiga länkar:

Flygplatsens egen hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Bryssel flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her