Billeje i Larnaca lufthavn på Cypern

Cyperns flygplats är också känd som Larnaca flygplats (LCA) och är den största av flera flygplatser på ön. Flygplatsen i sig är en länk mellan Europa och Mellanöstern och därför är det varje år fler och fler flygbolag som väljer att skicka sina flygplan via just denna flygplats. På grund av denna utveckling är flygplatsen under stadig tillväxt. Det finns planer på att utöka med fler terminaler, och det finns också en plan för att få fler avgångar. Du kan även boka en billig hyrbil på Cyperns flygplats eftersom där finns så många olika uthyrnings bolag som ger dig möjlighet att hyra bil på Cyperns flygplats.

På Cypern finns det flera olika flygplatser du kan landa på, men Larnaca är den största. Det är också på grund av dess fördelaktiga läge på den idylliska ön som det är så många som landar på Cypern flygplats.

Eftersom det är nära till både stranden och huvudstaden är det nästan som om platsen är omsorgsfullt vald utifrån alla turister som väljer just denna destinationen.

Cypern har mycket att erbjuda, så man bör inte förvånas över ställets ökande popularitets och heller inte varför människor alltid verkar så nöjda med sin vistelse på ön. Det finns lite av allt på Cypern och därför är det en plats att rekommendera om du vill ha både solsemestrar och kultur. Boka billig hyrbil på Cyperns flygplats om du även vill få tillgång till de mest avlägsna hörnen av ön. Det finns vackra landskap, historiska sevärdheter och på samma gång en mycket harmonisk blandad kultur.

Sevärdheter och attraktioner på Cypern

Cypern har många olika attraktioner, men under de senaste åren är den attraktionen som har väckt mest intresse förmodligen de stora vita stränderna. Detta beror bland annat på att vi människor, genom media och film, har fått bilden av semestrar bör ha vita stränder med Azurblått vatten. Det finns fler och fler människor som väljer Cypern som en semesterdestination eftersom det finns en unik möjlighet både att njuta av en bra strandsemester, men samtidigt få en inblick i ett land som har en intressant historia.

Den andra stora attraktionen är den delade huvudstaden Nicosia som har både en turkisk del och en grekisk del. Det är därför möjligt att uppleva både poolen och hamam (turkiskt bad) inom bara ett litet område. Detta gör staden till en unik kulturell fusion och något som inte kan upplevas någon annan stans i världen. De två delarna separeras av FN: s gröna linje, som är ett ingenmansland som fortfarande existerar i sin ursprungliga form och kommer att göra det så länge det inte finns någon annan lösning på problemet. Du kan faktiskt också korsa den gröna linjen om du vill. Detta kan göras på flera olika sätt, men med hyrbil från Cyperns flygplats kan du även på egen hand korsa linjen från en kultur till en annan.

Cypern har också höga bergskedjor som ger dig möjlighet att lära känna den lokala naturen lite bättre, och därför är det också många friluftsentusiaster som väljer Cypern, eftersom det finns så idylliska omgivningar.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Cypern flygplats

Eftersom det inte finns någon järnväg på Cypern måste du ta bussen för att ta sig runt på ön. När du landar på flygplatsen på Cypern kommer du därför upptäcka att du antingen måste åka med en buss eller med en taxi för att komma till din slutdestination.

Huvudstaden Nicosia ligger ca 40 kilometer från flygplatsen och det kan ta lite tid innan du kommer dit, och det är inte säkert att det är bekvämt med alla människor i en och samma buss under så lång tid.

En lösning på detta problem kan vara att hyra bil på Cyperns flygplats. Med en hyrbil på Cypern flygplats kan du undvika problemet med kollektivtrafiken och njuta av den frihet och flexibilitet som en hyrbil erbjuder dig redan från flygplatsen.

Eftersom det finns många saker att uppleva på Cypern är det lämpligt att använda sig av biluthyrning på Cypern för att hinna med allt. Det är ett stort land och en fantastisk ö som kräver minst 2-3 dagar bara för att hinna uppleva ön. Naturligtvis går det mycket fortare om du har en hyrbil istället för att förlita dig till kollektivtrafik.

Billig hyrbil på Cypern flygplats

Att hyra bil på Cypern, till exempel från flygplatsen är lyckligtvis inget som kostar en förmögenhet. Du kan kontrollera priserna här på Hyrbilinfo.se där du kommer att erbjudas både billig och enkel biluthyrning till din semester på Cypern. Om du vill ha en semester där du helt kan slappna av och kasta alla bekymmer bakom dig så är en hyrbil från Cyperns flygplats just det redskap som gör det möjligt.

Du får en frihet du inte kan uppnå på annat sätt – så boka en billig hyrbil på Cyperns flygplats nu.

Hitta den billigaste hyrbilen Cypern flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her