Hyr bilar i Cypern

De flesta av sevärdheterna på Cypern är lättillgängliga om du har tillgång till bil. Foto: Klaus D. Peter

Det enklaste sättet att ta sig runt på Cypern är i en hyrbil. Kollektivtrafiken är oregelbunden och täcker inte in alla intressanta områden. Precis som i England, kör du på vänster sida på Cypern, så det är en extra liten rolig utmaning i samband med hyrbil på Cypern.

Genom att hyra bil på Cypern kan du uppleva de många olika arkeologiska attraktionerna, från stenåldern till romartiden, som finns utspridda över hela ön och dessutom få uppleva den oförstörda och vackra kustlinjen.

Den uppdelade huvudstaden Nicosia, med de välbevarade Venedig murarna, bör upplevas. På samma sätt erbjuder Troodosbergen, som reser sig 3000 meter upp i luften, fantastiska vandringsleder och konstnärliga byar. Man kan till och med åka skidor på dessa berg på vintern.

Med hyrbil på Cypern kan du också besöka traditionella cypriotiska marknader där du kan köpa lokala viner och delikatesser.

Om du letar efter billig hyrbil på Cypern är det en bra idé att boka den redan hemifrån. Vi rekommenderar dig också att hyra bil direkt från flygplatsen så att du kan njuta av friheten av en bil så fort du landar.

I vår sökmotor kan du söka efter aktuella erbjudanden bland alla biluthyrningsfirmor på Cypern. Du kommer garanterat hitta en bil och ett pris som passar dig.

Nedan har vi sammanställt ett antal intressanta länkar och praktisk information om att hyra bil på Cypern.

Besök Cypern. Cyperns officiella hemsida för turister
Cypern på wikipedia
Cypern på Google Maps

Cypern är en ö som ofta beskrivs som en blandning av Asien, Europa och Afrika. Just på grund av öns fördelaktiga läge kan du snabbt uppleva en blandning av flera världar på en och samma plats.

Stora slätter med torrt klimat, höga snötäckta berg och vita sandstränder – alldeles intill ett azurblått hav. Boka billig hyrbil på Cypern om du vill uppleva allt detta på en enda dag.
När du kommer till Cypern har du möjlighet att se lite av allt. Cypern är en ö med en storlek som gör att du kan ge dig ut och uppleva många olika saker på samma dag – utan att behöva stressa. Speciellt om du utnyttjar möjligheten med en hyrbil på Cypern, då har du möjlighet att förflytta dig runt precis som du själv vill.

Samtidigt är Cypern en ö som är mycket präglad av dess historia, där både turkar och greker har velat vara i besittning av territoriet. Idag är det lyckligtvis lugnt och idylliskt och därför är det också en plats som blir mer och mer populärt bland turister från när och fjärran.

Sevärdheter och attraktioner på Cypern

På Cypern har den unika kulturella identiteten snabbt blivit en del av de största attraktionerna på ön. När du blandar tre delar av världen kan resultatet bara vara positivt och detta lever man högt på i landet.

Om du besöker huvudstaden Nicosia på Cypern kommer du snabbt upptäcka att den inte är som alla andra huvudstäder. Det faktum är att Nicosia är uppdelat mellan Turkiet och Grekland, vilket är anledningen till att det genom staden går det som är känt som FN: s gröna linje. Ett ingenmansland som får råda tills man hittar en annan lösning på problemet.

Detta innebär att du i Nicosia kan uppleva både grekisk och turkisk kultur, och det på mycket nära avstånd från varandra. Från kyrka till moské och från euro till turkisk lira på 5 minuter.

I den södra delen av Cypern finns det stora vackra sandstränder med plats för massor av människor. Speciellt staden Limassol är känt för att vara en populär turistort med plats och tid för avkoppling hela dagen och naturligtvis firande hela natten. Förutom Limassol finns det flera andra platser att välja mellan – allt beroende på vilken typ av resa du vill ha.

En bra idé om du vill hinna med allt är att hyra bil på Cypern, på så sätt undviker du stress och kan njuta av din semester i full utsträckning.

Semester och transport på Cypern

Det finns goda transportmöjligheter på semesterön Cypern. När du förflyttar dig runt på ön kommer du att upptäcka att framför allt bussar är ett populärt sätt att resa.

Tyvärr kännetecknas transporterna också av det faktum att landet är tvådelat mellan Turkiet och Grekland. Därför kan det vara en bra idé att använda sig av hyrbil på Cypern. På så sätt slipper du tänka på gränsproblem utan bara njuta av den ultimata friheten som en hyrbil på Cypern erbjuder.

Billig hyrbil på Cypern

När du landar på Cypern kan det kännas nästan omöjligt att sätta sig in i busstidtabeller och andra transportmöjligheter. Därför kan det vara viktigt för din semester om du väljer att utnyttja möjligheten som en hyrbil på Cypern ger dig.

På Hyrbilinfo.se hittar du snabbt och enkelt en billig hyrbil på Cypern. Detta innebär att så fort du landar på Cypern så står din bil redo och väntar på dig. På så sätt slipper du bekymra dig för hur du ska ta dig från flygplatsen till hotellet. Allt är redan ordnat för dig. Läs mer om biluthyrning på Cypern flygplats.

Det gör din semester mer avkopplande och du får en frihet som är mycket större än om du inte skulle använda dig av hyrbil på Cypern. När du reser runt på Cypern kommer du snart att upptäcka att ön helt enkelt har så mycket att erbjuda att du inte bör slösa bort din tid. Boka därför en billig hyrbil på Cypern nu och skaffa dig de fördelar som du får genom att ha tillgång till hyrbil.

En av Cyperns vackra stränder. Källa: Mrslogic

Hyra bil på Cypern

Med de något oregelbundna allmänna transporterna som finns på ön är det en stor fördel att online hitta en billig hyrbil på Cypern. På så sätt kan du ta dig runt på hela ön och uppleva alla intressanta områden som detta land har att erbjuda.

År 2004 blev Cypern medlem i EU. Officiellt är hela Cypern en medlem, men EU-lagarna upprätthålls endast i södra delen av landet. Det sägs i folkmun att Cypern är indelat i den södra grekiska delen och norra turkiska.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upptäck Cypern med hyrbil

Genom historien har landet ockuperats av många olika riken och länder, men har i huvudsak haft grekiska och turkiska som språk. De första grekerna kom till Cypern redan cirka år 1500 f.Kr. kulturen på ön har naturligtvis förändrats utåt sett genom alla dessa olika ockubationer, men de har verkligen inte gjort ön till en mindre intressant plats att besöka med hyrbil.

Hyr en bil på Cypern

Hyr en bil på Cypern enkelt och snabbt via ”rent a car” sökfunktionen här på hemsidan, och få på så sätt ut mesta möjliga av landet. Du kan med fördel boka din hyrbil redan hemifrån före din avresa och sedan hämta ut din hyrbil på en av de stora flygplatserna i antingen Larnaca eller Paphos när de anländer till Cypern.

Cypern är en ö i det vackra turkosa Medelhavet som erbjuder en rad upplevelser för de kulturellt intresserade. Ön är en kombination av ett medelhavsklimat som inbjuder till avkoppling och möjlighet att slappna av, och historiska utgrävningar och museer som erbjuder ny kunskap om storhet och historia från det förflutna. Det är perfekt att uppleva Cypern med bil och på Hyrbilinfo.se hitta information och jämföra priser på billiga hyrbilar på Cypern i sökmotorn från CarTrawler biluthyrning.

Cypern ligger 50 km från Turkiets kust och med gränserna till både Europa, Asien och Afrika på nära håll. Detta kan också tydligt ses i de många arkeologiska fynd som finns på ön, där det är uppenbart att Cypern har belägrats och bytt herravälde flera gånger under tidens lopp.

Men Cypern är inte bara antik historia, det är också en historia om det Cypern som existerar just nu. Cypern är ett splittrat land, å ena sidan turkarna och å andra sidan grekerna. Båda folken vill göra anspråk på den vackra ön, men det är inte så lätt, och det är därför som FN har intervenerat och fört fred till landet. En fredsplan har dock ännu inte kunnat fastställas mellan de två länderna. Detta ger en unik möjlighet till att se historien medan den utspelar sig. Det ger också på ett enkelt sätt det bästa av två världar. I huvudstaden är det aldrig långt från äkta turkiskt kaffe till äkta grekisk tzatziki.

Orörd natur

Cypern är bara en liten ö, men naturen på ön är mycket artrik. Du hittar höga berg, blommiga dalar, vita sandstränder och torra områden som mest av allt påminner om öken. Du hittar också vackra korallrev, djupa grottor och fiskar i många färger. Vädret på Cypern kännetecknas väldigt mycket av det faktum att ön ligger mitt i Medelhavet. Detta gör att du kan vara säker på en lång sommar där solen alltid står högt över landet – och det är också lite behagligare att hoppa i vattnet när det är väl uppvärmd av solen. Det turkosa Medelhavet ger dig en underbar möjlighet till en varm badsemester med en rik natur runt omkring dig.

Nicosia – Cyperns huvudstad

Nicosia är inte bara den officiella huvudstaden på Cypern det är också landets huvudstad när det kommer till kulturella upplevelser. Staden innehåller fantastiska kloster, palats, kyrkor och moskéer. Det breda utbud av kulturella möjligheter som erbjuds på Cypern stöds också av det faktum att man har 10 byggnader på UNESCO:s lista över världskulturarv, vilket är en säker garanti för att ditt kulturella intresse kommer att väckas eller upprätthållas.

Idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet är också en viktig del av livet i Nicosia, där APOEL FC har gjort framsteg inom internationell fotboll under de senaste åren, där de bland annat har slagit ut FCK ur Champions League.

Det råder en trevlig och avslappnad atmosfär i Nicosia. Ta en promenad och njut av din vistelse med en svalkande dryck på ett av stadens caféer.

Hitta ditt Cypern

Om du tycker om ett underbart medelhavsklimat kombinerat med en unik kultur och en historia som utspelar sig precis framför ögonen på dig, kontakta då oss omgående så hjälper vi dig att hitta exakt den resan du vill ha. Oavsett vad du har för tankar och planer med din resa så hittar du bra lösning på en billig hyrbil här på Hyrbilinfo.se som kommer stämma överens med dina önskemål. Du kan också alltid Kontakta oss om tips och råd angående Biluthyrning.

Hyra bil på Cypern

Det är mycket populärt att hyra bil under semestern på Cypern. Här på Hyrbilinfo.se samarbetar vi med CarTrawler som jämför priserna på biluthyrning från alla biluthyrningsföretag i databasen. Om du bokar en hyrbil genom oss på Cypern så ingår alltid fri körsträcka i priset så att du kan köra runt på ön utan att behöva tänka på hur långt du kör. Priserna på hyrbilar via CarTrawler på Cypern inkluderar även alltid obligatoriska försäkringar och ger dig möjlighet att avboka din hyrbil så nära som 24 timmar före avhämtning av den bokade hyrbilen.

Hitta den billigaste hyrbilen Cypern Find Billeje her --> Sammenlign priser her