Bil uthyrning i Turkiet

Upplev till exempel Ortaköy Moskén med en hyrbil i Turkiet. Foto: Kıvanç niş

Landet, som ligger både i Europa och Asien, är av många anledningar en spännande upplevelse, oavsett var du förflyttar dig i det nästan 800 000 km2 stora landskapet – det land vi talar om är naturligtvis Turkiet.

Turkiet är en ständigt växande semesterdestination för många svenska familjer, även om det bara har gått några decennier sedan det nästan uteslutande besöktes av människor från de närliggande områdena. Efter lång tid har många människor insett hur unikt och historiskt intressant land Turkiet verkligen är.

Som en stat av nyare datum tog det många år innan Turkiet kunde locka till sig turister på samma nivå som till exempel grannlandet Grekland. Detta har dock förändrats dramatiskt de senaste åren, eftersom både stränder, städer och annorlunda kultur har visat hur Turkiet kan upplevas av turister på många olika sätt. Faktum är att Turkiet var ett av svenskarnas favoritresmål under sommaren 2011. Dessutom är det stora landområdet som utgör Turkiet även eftertraktat för en bilsemester. Att hyra bil i Turkiet är mycket lämpligt eftersom de flesta semesterorter och stora sevärdheter ligger nära varandra, och här på Hyrbilar.se hittar du bra information, priser och kan boka billig hyrbil i Turkiet.

Det finns svindlande stora skillnader i landet, från den anatoliska platån till det pulserande stadslivet i Istanbul eller Izmir. Dessa skillnader gör också landet attraktivt för många olika typer av semesterfirare som vill ha olika upplevelser. Vi har just nämnt biluthyrning i Turkiet som en av de saker som många turister använder sig av, och detta beror återigen på de många saker du kan se över hela landet.

Sevärdheter och attraktioner i Turkiet

Det finns så många sevärdheter och attraktioner i Turkiet att de inte kan räknas på händernas alla fingrar. Från Hagia Sofia i Istanbul till Oludeniz stranden på den turkiska Rivieran och vidare till parlamentet i Ankara. Vi får inte glömma att Turkiet är ett stort land, och därför kan det helt klart rekommenderat att dra nytta av möjligheten att uppleva landet och dess skönheter med hyrbil. I Turkiet kan du verkligen få bra priser på biluthyrning och få se många sevärdheter och attraktioner för pengarna.

Många fler saker skulle kunna nämnas för att bättre beskriva den turkiska identiteten och förklara anledningen till att människor allt mer besöker landet. Ändå finns det många människor som besöker Turkiet enbart på grund av att stränderna är bra och hotellen billiga. Men allt beror på vilken typ av semester du är ute efter.

På grund av landets enorma storlek kan det vara svårt att besöka med hjälp av kollektivtrafik, utan som nämnts ovan kan det rekommenderas att använda sig av hyrbil i Turkiet. På så sätt kan du se många av de sevärdheter som landet erbjuder och få ett överskott du inte skulle ha haft om du var tvungen att åka runt med buss eller tåg – då är en rea med hyrbil definitivt en lyxupplevelse.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport i Turkiet

Transporterna i Turkiet har förbättrats till en aldrig tidigare skådad nivå om man tittar på hur transportalternativen var förut. Kollektivtrafiken ståtar med vackra tunnelbanor, tåg, bussar och andra fantastiska system. Dessutom är det lite en kultur att ta taxi i Turkiet – som är igenkännlig på den gula färgen.

Även om det finns bra transportalternativ, tycker vi att det stora vackra landet Turkiet bör upplevas med hyrbil för att upplevas på rätt sätt och för att se många av de saker som normalt inte kan besöka med hjälp av kollektivtrafiken. Allt det praktiska omkring att hyra bil kan du klara av hemifrån vi hyrbilinfo.se, då står bilen redo och väntar på dig vid ankomsten till Turkiet. Det kan också vara svårt för många turister att kommunicera med turkarna när man väl är i Turkiet – så spara tid, pengar och besvär genom att boka billig hyrbil via denna hemsida.

Billigaste hyrbil i Turkiet

Du kan använda dig av biluthyrning i Turkiet från många olika biluthyrare, men vissa är bättre än andra. Eftersom Turkiet är ett stort land så finns det också många företag i Turkiet som vill hyra ut bilar till turister. Via denna hemsida hittar du biluthyrningsföretag i Turkiet som ger dig fördelar som du kanske inte hade kunnat få när du väl landat i Turkiet – och just dessa fördelar är värda att titta lite extra på. Hyr en bil i Turkiet för att dra nytta av de fördelar som nämns i denna artikel.

Som nämnts ovan, kollektivtrafik i Turkiet har blivit mycket bättre, men om du inte tycker om krånglet med kort för metro och bussar och inte heller tycker om att ropa efter taxibilar, då är det bästa alternativet och bästa formen av transport att köra runt i Turkiet i din egen hyrbil – helt efter dina egna önskemål och behov.

Njut av resan till Turkiet eftersom det fantastiskt stora landet öppnar upp många möjligheter. Dessutom kommer biluthyrning ge dig en inblick i både de stora metropolerna men också det primitiva bylivet i Anatolien – så dra nytta av möjligheten att se så mycket som möjligt av Turkiet.

Läs mer om Turkiet på wikipedia.

Hitta den billigaste hyrbilen Turkiet Find Billeje her --> Sammenlign priser her