Hyr bilar i Alanya

Beläget på Turkiets sydkust ligger Alanya i ett område med koncentrerad värme och sol och är därför också ett älskat turistmål bland människor från hela världen och under senare år har populariteten fullkomligt exploderat.

Med den historiska stadskärnan och de stora stränderna har Alanya blivit ett centrum för turister som har fått nog av de klassiska charterorterna och därför vill ha något som är lite annorlunda och lite längre bort. Med billiga flygbiljetter och smarta paketlösningar har semester i Alanya blivit en favorit för många och det är lätt att förstå. Naturligtvis är det också den turkiska charmen som lockar turister till Alanya.

Du kommer inte hitta många andra platser i världen som lyckas blanda det historiska med det exotiska på samma sätt som i Alanya. Du kan förflytta dig runt i centrum och på samma gång känna vinden från havet och solen som värmer ditt ansikte. Dessutom finns det även många saker att se utanför Alanya, vilket gör biluthyrning i Alanya till ett aktuellt ämne. Boka hyrbil i Alanya om du vill kunna ta dig till platser omkring Alanya som inte bara handlar om härliga stränder och att sola.

Om du ännu inte har varit i Alanya så kan du vara säker på att du kommer få en helt annan upplevelse av Turkiet än vad du har haft hittills. Det är långt från Istanbuls hektiska stadsliv till det avslappnade livet nära stranden på sydkusten. Det är därför också två olika semesterupplevelser som du måste välja mellan, där Alanya är för turister som vill ha en semester med avkoppling som huvudsyfte.

Sevärdheter och attraktioner i Alanya

Den mest besökta attraktion i Alanya är det gamla slottet som ligger i stadens centrum. Med sitt centrala läge och karakteristiska arkitektur bidrar byggnaden till att framhäva stadens historiska bild, detta trots den mer moderna utvecklingen som har bidragit till att förändra stadsbilden under de senaste åren. Alanyas slott är också lättillgängligt med en hyrbil.

Även om vädret och stränderna har varit den främsta anledningen till att turismen plötsligt tagit fart i Alanya så finns det även många andra skäl att besöka platsen. Detta beror på att många av de platser som ligger i närheten är av historisk natur, där du till exempel kan uppleva tempel från en svunnen tid, Atatürks favoritbostad i området och rester från det forna Osmanska riket.

Om du vill ha en paus från den avkopplande semestern på stranden kan det vara en god idé att använda dig av hyrbil i Alanya för att kunna se allt utan att behöva trängas med andra i kollektivtrafiken.

Med en hyrbil i Alanya hinner du se dubbelt så många saker på halva tiden, vilket gör sevärdheterna lättare att uppleva även om de ligger en bit från själva staden. Atmosfären i Turkiet gör att du kan vara helt avslappnad, även om du måste ge dig ut på en tur i en hyrbil.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport i Alanya

Transport är alltid ett av de viktigaste ämnena innan du åker på semester, och så måste det vara. Detta är naturligt eftersom det är viktigt att du kan förflytta dig även när du är på semester. Semestern i Alanya är som tidigare nämnt en oas-liknande semester som består av avkoppling samt kultur och historia. Transporten till de olika platserna kan göras med taxi och kollektivtrafik, men om du vill känna dig fullkomligt fri och avslappnad kan en hyrbil vara precis vad du och din familj behöver när ni är på semester i Alanya.

Till exempel: Om du har haft en lång flygning så är det sista du vill att behöva leta efter vilken buss som går förbi ditt hotell. Detta är bara en av fördelarna med taxi eller hyrbil i Alanya och då är hyrbilen det absolut billigaste i längden samtidigt som du själv bestämmer tempot och är fri att besöka de platser du själv vill.

Billig hyrbil i Alanya

Fler och fler turister väljer att använda sig av biluthyrning i Alanya, just för att det ger dem den känsla av semester som de saknar i deras vardag. Det är inte alls svårt att boka en billig hyrbil i Alanya, du gör det snabbast och enklast här på Hyrbilinfo.se

I det torra området som omger staden finns det möjlighet att göra långa utflykter i den tysta naturen som är kännetecknande för de stora slätterna i Turkiet.

Genom att boka din hyrbil redan hemifrån behöver du inte stå och bråka om papper och försäkring när du äntligen har anlänt. Allt detta är redan ordnat när du bokar genom Hyrbilinfo.se så att du bara behöver starta bilen och köra ut på de turkiska vägarna. Alla hyrbilar har alltid luftkonditionering, annars är det olidligt att köra bil i Alanyas hetta som på en vanlig sommardag lätt kommer upp nära 40 grader.

Kom ihåg att en semester i Alanya alltid är eftertraktad, men om du har en hyrbil i Alanya så kan du verkligen få uppleva de bästa och vackraste sidorna av Turkiet och Alanya. Boka en billig hyrbil i Alanya för att verkligen få känna på Turkiets och Alanyas charm.

Hitta den billigaste hyrbilen Alanya Find Billeje her --> Sammenlign priser her