Billeje i Bodrum

Bodrum har under en lång tid varit känt som den rika turkiska semesterorten, bland annat på grund av den höga prisnivån, de exklusiva hotellen och de många kasinona. Idag har bilden förändrats en hel del, men staden Bodrum är fortfarande en plats för människor med gott om pengar för semester, och för den grupp av människor som vill ha lite mer exklusivitet på semestern.

Beläget på den turkiska medelhavskusten, nära de grekiska öarna Kos och Rhodos, är området mycket präglas av sol, sommar och semesterstämning där människor kopplar av, går på stranden, njuter av god mat på kvällarna och dricka ett glas vin med utsikten mot Solnedgången. Dessutom är områdena runt Bodrum verkligen fantastiskt, och dessa kan du se när du bokar en billig hyrbil i Bodrum. Du får mycket fler valmöjligheter med en hyrbil i Bodrum än utan.

På många sätt kan Bodrum se ut som en stad som har det klassiska utseendet vi så väl känner från de grekiska semesterorterna, med vitkalkade hus upp längs sluttningarna och massor av båtar i vattnet vid hamnen och stranden. Men Bodrum skiljer sig från Grekland på många sätt, särskilt eftersom både Kos och Rhodos är mycket välbesökta orter av människor från hela världen medan Bodrum framför allt besöks av turkar, vilket ger staden en annan lokal prägel. Detta ger en slags charm och bildar inramning åt en stad som idag kan besökas enkelt och billigt – kom ihåg att se på flygplatser så du vet hur man tar sig till Bodrum.

Sevärdheter och attraktioner i Bodrum

Livet omkring hamnen i Bodrum är en attraktion i sig. Sida vid sida ligger de små fiskebåtarna och skvalpar i vattnet medan de samtidigt ger oss en historisk inblick i hur staden uppnådde sin industriella framgång för många år sedan.

Idag är de omgivna av dyra lyxjakter, och detta visar hur stadens utveckling har tagit en skarp sväng från industrihamn till exklusiv semesterort för förmögna människor.

Eftersom Bodrum ligger mycket nära ön Kos finns det också möjlighet att härifrån ta en båt och besöka Grekland för en stund. Detta kan vara ett utmärkt alternativ om du vill ta en 1 eller 2-dagars resa bort från själva staden Bodrum.

Runt Bodrum ligger det också flera byar och kuststäder som sträcker sig lång längs den den turkiska kusten. Därför kan det vara en god idé att dra nytta av biluthyrning i Bodrum medan du är där. På detta sätt kan du nå de flesta attraktionerna och samtidigt koppla av medan du njuter av din semester. Det finns så många saker man vill hinna med när man nu äntligen har kommit till Bodrum och därför är det viktigt att du planerar hur du ska koppla av på bästa sätt när du äntligen är här. Boka billig hyrbil i Bodrum redan nu och ha allt klart innan du landar i vackra Bodrum.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport i Bodrum

I Bodrum finns det gott om transportmöjligheter med både kollektivtrafik och med taxi. Du kan snabbt ta dig från en del av staden till en annan utan att behöva spendera så mycket pengar. Å andra sidan är det viktigt att komma ihåg att Bodrum består av många små städer som byggts ihop och därför kan resan till en av de andra små städer snabbt bli svårare, längre och dyrare än du hade tänkt dig.

Därför är det också många människor som använder sig av hyrbil i Bodrum, eftersom detta bidrar till att ge dem den extra tid och frihet de vill ha. Att ha tillgång till en hyrbil i Bodrum är mycket mer hanterbart jämfört med kollektivtrafik, och du slipper långa väntetider på bussar och åka långa turer innan du äntligen hitta rätt buss som tar dig dit du ska. Det är även som regel billigare med hyrbil i Bodrum eftersom Turkiet är ett land vars prisnivåer inte är lika höga som i Sverige.

Billig hyrbil i Bodrum

Om du väljer att boka hyrbil i Bodrum så får du samtidigt massor av fördelar. För det första finns det en mycket stor frihet i samband med att hyra en bil. Detta innebär att du kan resa från plats till plats när du vill, och utan ytterligare krångel själv bestämma vad du vill göra från dag till dag.

På Hyrbilinfo.se kan du hyra en bil redan hemifrån och därmed undvika allt krångel och diskussioner om försäkringar och annat när du står på flygplatsen efter en lång flygresa. Det kommer att finnas en bil redo för dig på flygplatsen, och du kan köra iväg med allt ditt bagage och komma till hotellet utan att en hel dag av din semester har gått åt – det är mycket lätt och bekvämt för en trött turist.

Att hyra bil i Bodrum är därför en investering som helt klart är värd att överväga. En sak är i alla fall säker – Bodrum väntar på dig.

Hitta den billigaste hyrbilen Bodrum Find Billeje her --> Sammenlign priser her