Billeje i Side

Side är semesterorten som ofta förbises där den ligger mellan de något större städerna Alanya och Antalya. Detta är i grund och botten konstigt eftersom staden Side i sig själv har mycket att erbjuda och är också en av de turkiska städer på medelhavskusten som har störst potential när det kommer till en avkopplande semester. Om du bokar en hyrbil i Side kan du även dra nytta av naturen runt Side som kommer få en så avslappnande effekt på dig att all stress i kropp och hjärna kommer att fullkomligt flyga ur dig med en enda gång.

Side har varit en oerhört viktig stad i det förflutna och det har varit centrum för både handel och kultur under lång tid. Romarna har satt sin egen prägel på stadens design, vilket tydligt kan ses i gatubilden som för övrigt kan verka lite märklig och blandad eftersom det har funnits många olika kulturer som har velat skapa sitt utseende. Denna mycket konstiga struktur ger också Side den perfekta charm som är värdig Turkiet.

Staden har utvecklats till att bli ett mindre centrum för turismen under de senaste åren, och detta beror bland annat på Sides mycket fördelaktigt läge när det gäller stränder och naturliga omgivningar – som båda är två mycket vackra aspekter i denna del av Turkiet. När du slår samman detta med de historiska och stora templen får du en perfekt blandning av antik kultur och nutid. En viktig sak att komma ihåg när du ska till Side är naturligtvis transporten från flygplatsen till själva Side – den närmaste flygplatsen är Antalya flygplats och det snabbaste sättet att transportera sig från flygplatsen till Side är med en hyrbil.

Sevärdheter och attraktioner i Side

Side har flera anmärkningsvärda attraktioner och sevärdheter både i centrum men också utanför eller nära själva Side.

Själva centrum av staden har ofta varit skådeplatsen för historiens händelser. Detta kan bero på det faktum att det är ett mycket speciellt centrum, eftersom det ligger på en halvö och är avskuret från resten av staden på ett unikt sätt. I dag finns här gott om möjligheter för till exempel shopping och souvenirer av olika slag.

Nära staden hittar du två unika tempel byggda för de grekiska gudarna. Ett tempel har byggts för Apollo och ett annat för Athena. Dessa tempel glömdes bort och undanhölls för allmänheten under en lång tid, men har sedan dess återställts med hjälp av privat stöd så att de idag står där stolta och visar en del av områdets förflutna. Du kan enkelt besöka dessa tempel om du har tillgång till en hyrbil som du har bokat i Side.

Om du tycker om båtliv och aktiviteter till sjöss finns här många möjligheter, annars kan du ta en promenad längs den vackra kusten som sträcker ut sig runt staden, eller följa vägen upp längs Manavgat floden, som också erbjuder idylliska omgivningar. Det finns många möjligheter i Side, och med hyrbil i Side finns det ännu fler saker som kan se och ta dig till på ett mycket snabbare sätt.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport i Side

Eftersom Side som tidigare nämnt ligger mellan två större städer och inte har långt till någon av dem, är det lätt att få transport in till staden. Både bussar och tåg avgår varje dag, men det kan bli dyrt i längden, särskilt om du har en önskan om att både få en bit av den unika storstadsshoppingen som både Alanya och Antalya erbjuder samt en avkopplande strandsemester långt från stressen och jäktet i staden.

Det kan rekommenderas att du hyr en bil för att lättare ta dig fram och tillbaka utan problem. Det gör även att du inte behöver tänka på pengar till kollektivtrafik eller taxibilar varje dag utan bara luta dig tillbaka och njuta maximalt av semestern. Att hyra bil i Side är inte alls svårt, och Turkiets biluthyrningspriser är lägre än du skulle tro.

Billig hyrbil i Side

Det är lyckligtvis lätt att boka en hyrbil i Side. Du kan använda denna hemsida för att boka en bil så att den står redo så fort du landar på flygplatsen nära din slutdestination. När du äntligen har tagit semester är det viktigt att få ut både maximal njutning och tid under de veckor som du här i Side.

Därför är det inte värt att slösa tid och kraft på kollektivtrafik om du har möjlighet och lust att hyra bil i Side. Detta kan spara dig en hel del problem och krångel eftersom du med hyrbil får en frihet som du inte annars skulle få. Med en billig hyrbil i Side har du säkrat dig den mest avkopplande av semester, där du smidigt och lätt kan ta dig till både stränder, sevärdheter och andra attraktioner, men du kan även ge dig av utanför semesterorten och få känslan av att ha sett allt.

Side är en fantastisk stad och det måste du uppleva med egna ögon för att få den eftertraktade Side känslan. Boka billig hyrbil redan nu så du inte behöver tänka på något annat än att få den rätta Side-känslan i Side i Turkiet.

Hitta den billigaste hyrbilen Side Find Billeje her --> Sammenlign priser her