Billeje i Antalya

Redan innan planet satt landningshjulen på marken kan man känna hur Antalya sjuder av historia och spännande upplevelser. Med sitt läge på den turkiska medelhavskusten finns det förutsättningar till en semester som bjuder på avkopplande omgivningar långt borta från det invanda och tråkiga där hemma.

Antalya är ett kulturellt centrum och en huvudstad på det som idag kallas den turkiska Rivieran. Kustlinjen utövar en dragningskraft på många olika turister från hela världen och har blivit ett av de mest besökta turistmålen i dagens Turkiet. Även om området var mycket annorlunda för många år sedan har det genomgått en utveckling som idag kan visa upp en turistnäring som har kommit till stånd på grund av den nya bilden av staden.

Antalya, tillsammans med flera andra städer i Turkiet är en av de städer som ofta besöks av Nordeuropéer, bland annat svenskar, som idag kan hitta billiga resor hit. En flygbiljett hit behöver inte vara dyr även om du flyger så långt bort som till södra Turkiet, dessutom kan du boka billiga hotell och njuta av låga restaurangpriser. Du kan hyra bil billigt i Antalya för att göra din semester bekvämare, och kom ihåg att en hyrbil i Antalya verkligen kan betala i längden. Flygplatsen i Antalya är behändig och välfungerande och klarar lätt av att betjäna alla de turister som varje år ankommer till Antalya.

Sevärdheter och attraktioner i Antalya

När du pratar om historiska sevärdheter i Antalya så kommer de flesta människor vara helt ovetande, men det kommer även finnas personer som nämner ”Hadrianus port”, som är byggd som en slags triumfbåge/stads port, och som idag fortfarande fungerar som ingången till den gamla staden, och naturligtvis är den ofta beundrad av turister. Du kan snabbt och lätt ta dig till triumfbågen i Antalya med din hyrbil.

Hela landskapet runt Antalya är också en attraktion i sig och väldigt olikt landskapet vi känner hemifrån, med de varma och torra slätterna, liksom de breda vita stränderna med azurblått vatten och skvalpande vågor. På nolltid kan du förflytta dig från staden till den orörda naturen oavsett om du använder dig av hyrbil i Antalya eller av en lokalbuss. De små mini-bussarna i Turkiet kallas ”dolmus” [uttalas Dolmush], och de kan vara värda att prova när du är i landet. Men de är som regel överfyllda och därför bör ses som en turistattraktion som man provar på en gång.

Det bör tilläggas att i området runt Antalya finns många platser som är värda att se och historiska attraktioner som bör besökas. Därför kan det starkt rekommenderas att hyra bil i Antalya, eftersom det kommer att göra din semester en hel del lättare samt ge dig en tydligare plan över hur dagarna bör utnyttjas.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport i Antalya

Det finns en hel del kollektivtrafik i Antalya, men precis som på andra platser i Turkiet, kan det vara svårt att förstå tidtabeller m.m. på grund av den språkliga barriären som är ganska naturligt mellan lokalbefolkningen och turister. Minibussarna/dolmus i Turkiet har redan nämnts, men som jag har sagt är det fortfarande en besvärlig transportform.

Flygplatsen ligger 10 km från centrum så avståndet är för långt för att gå men det går både bussar, tåg och taxibilar. Om du väljer att använda dig av hyrbil i Antalya kan du vara säker på att slippa en massa problem som du annars stöter på i samband med kollektivtrafiken i ett land du inte känner till. Med en hyrbil har du friheten att köra runt som du vill och på samma gång bli av med all resstress när du sitter i en hyrbil i en lugn miljö. Det är på det sättet hyrbilen skiljer sig från alla andra transportmedel under en semester.

Billigaste hyrbil i Antalya

Om du vill hitta billig hyrbil i Antalya bör du göra det i god tid före din resa. Du kan boka din hyrbil i Antalya på nätet via denna hemsida. På så sätt har du din transport ordnad när du ankommer till Antalya efter en lång flygning. Du slipper tänka på att hitta rätt lokalbuss för att komma till ditt hotell och vila efter den långa resan.

Det är därför det absolut optimala att hyra en bil och all den frihet som är förknippad med bilen när du reser till Turkiet och Antalya. Du vill säkert ha en semester där du kan slappna av, varva ner från vardagen och bara njuta av den frihet du har väntat på så länge – det är därför Antalya och inte minst biluthyrning i Antalya är lösningen för dig – boka en billig hyrbil redan nu.

Alanya som är en av de mest populära destinationerna bland svenskar, är en del av Antalya. Ska du till Alanya kan du även läsa om biluthyrning i Alanya.

extern länk: Läs mer om Antalya på wikipedia.

Hitta den billigaste hyrbilen Antalya Find Billeje her --> Sammenlign priser her