Hyrbilar på Manchester Airport

Genom att hyra bil på Manchester flygplats får du en perfekt utgångspunkt för att utforska norra England i din egen takt. Belägen bara 20 minuters bilresa från Manchesters centrum och med bra vägförbindelser till många andra spännande städer i Storbritannien, är en hyrbil det självklara valet om du flyger till Manchester flygplats.

Manchester City Hall. Hyr en bil på Billeje.info

Besök Manchester med billig hyrbil. Foto: mark Andrew

Porten till norra England

Manchester flygplats öppnades officiellt 1938, men flygplatsens historia går tillbaka till 1928. Flygplatsen är idag Storbritanniens tredje mest trafikerade flygplats, mätt i antal passagerare och med sina tre terminaler, den största flygplatsen utanför London. Manchester flygplats betjänas av 70 flygbolag som årligen transporterar runt 28 miljoner passagerare till 210 destinationer.

På flygplatsens tre terminaler hittar du 120 butiker och restauranger, samt sju hotell. Med andra ord finns här alla de faciliteter som du förväntar dig att hitta på en stor internationell flygplats. Enligt flygplatsen egen information så köper passagerare varje år i genomsnitt 1 miljon fatöl, 40 000 flaskor champagne, 300 000 frukostar och mer än 3 miljoner varma drycker. Dessutom säljs bland annat 1,8 miljoner böcker och mer än 1 miljon paket cigaretter i flygplatsbutikerna. Med sådana siffror är det inte förvånande att Manchester flygplats är en stor arbetsplats, precis som många företag i området lever av att serva flygplatsen. Det inkluderar även ett brett urval av biluthyrningsfirmor.

Hitta den billigaste hyrbilen på Manchester flygplats

De flesta av biluthyrningsföretagen på Manchester flygplats ligger samlade i ”Car Rental Village”, som ligger i utkanten av flygplatsområdet. Det går gratis pendelbussar dit 10: e minut. I Car Rental Village hittar du bland andra Avis, Budget, Europcar, Enterprise, National och Alamo.

Trots det breda urvalet av hyrbilar på Manchester flygplats så rekommenderar vi att du bokar din hyrbil i förväg hemifrån. Det ger dig också en bättre chans att jämföra priser från de olika biluthyrningsföretagen. Du kan snabbt få en överblick i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se vilken tillhandahålls av CarTrawler.

Välj helt enkelt önskad hyresperiod för att få en lista över de billigaste hyrbilspriserna på Manchester flygplats (flygplatskod MAN) från de olika leverantörerna. Om du har särskilda önskemål till exempel angående bilstorlek eller biluthyrningsföretag, kan du använda sökmotorns filter för att göra sin sökning ännu mer exakt.

Hyra bil på Manchester flygplats

Varför hyra bil på Manchester flygplats? Med hyrbil befinner du dig bara en kort bilresa från Manchester centrum med alla attraktioner, restauranger och sevärdheter som du kan förvänta dig av den tredje största staden i England. Men dessutom ger dig en hyrbil även en idealisk möjlighet att utforska den vackra landsbygden i norra England och till exempel njuta av det vackra landskapet i ”The Peak District” eller ”The Lake District”.

När du bokar din hyrbil på CarTrawler ingår det som regel obegränsad körsträcka vilket ger dig möjlighet att utforska hela regionen utan att behöva oroa dig över hur långt du kör. Men läs noga igenom dina hyresvillkor för säkerhets skull.

Det är lätt att ta sig runt i England med bil. Även om det finns bussförbindelser till de flesta delar av landet är det ofta svårt och tidskrävande att ta sig runt till de mindre städerna och byarna som ligger lite utanför allfartsvägarna. Genom att hyra bil bestämmer du själv takten och slipper tänka på tidtabeller och linjenät.

Har du inte kört bil i England förut? Den största skillnaden, naturligtvis, är att du har vänstertrafik i hela Storbritannien. Ta eventuellt en titt på vår sida med vägtrafikregler i Storbritannien innan du reser.

Populäraste destinationerna inom räckhåll

Med sitt läge söder om Manchester i nordvästra England, är flygplatsen en perfekt bas för att utforska norra delen av Storbritannien ifrån.

  • Manchester: Huvudstaden i det engelska North West är mindre än London, men har samma storstadsmiljö utan att vara överväldigande, som huvudstaden kan vara.
  • Blackpool: En livlig kuststad med landets mest populära nöjespark Pleasure Beach.
  • Lake District National Park: Englands största nationalpark.
  • Peak District: Vacker natur och små, charmiga byar.
  • Southport: Charmig semesterort norr om Liverpool.
    Liverpool: Det finns mycket att se i Beatles hemstad.
Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Nyttiga länkar

Läs mer om flygplatsen på den officiella hemsidan här

Hitta den billigaste hyrbilen Manchester flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her