Hyrbilar på Helsingfors Flygplats

Genom att hyra bil på Helsinki Airport kan du snabbt, enkelt och billigt komma vidare på din resa antingen till huvudstaden Helsingfors eller till en av de många andra intressanta destinationerna i Finland. Om du bokar en hyrbil redan hemifrån, behöver du inte slösa tid på att hitta rätt buss eller tåg, utan kan snabbt ta dig vidare från flygplatsen.

Helsingfors-Vanda flygplats.
Den största delen av den internationella flygtrafiken i Finland går via Helsingfors-Vanda flygplats. Foto: Antti Yrjönen, CC BY-SA 3,0

En populär språngbräda till Asien

Helsingfors-Vanda flygplats – även kallad Vantaa Airport – är en av de största i Norden, inte minst tack vare sitt optimala läge längs den snabbaste och direkta rutten från Europa till Asien. Ungefär en tredjedel av de cirka 20 miljoner passagerare som använder Helsingfors flygplats årligen är också i transfer och landar bara här för att byta plan. Sammanlagt är det för de finländska flygplatserna över 90 procent av landets internationella flygtrafik som går via Helsingfors-Vanda flygplats.

Även om flygplatsen officiellt kallas Helsingfors flygplats så ligger den ändå närmare Finlands fjärde största stad Vanda. Fågelvägen är det ungefär 17 kilometer från flygplatsen söderut till Helsingfors centrum. Flera tåg och bussar kör in i huvudstaden med en frekvens på 30-45 minuter. Om du vill slippa vara beroende av kollektivtrafiken och samtidigt ha friheten att besöka sevärdheter utanför själva stadskärnan, då är det lämpligt att boka en hyrbil på Helsingfors-Vanda flygplats (flygplatskod HEL). Det finns bra vägförbindelser från flygplatsen, så det tar bara cirka 20 minuter att köra till huvudstaden.

I flygplatsen två terminalbyggnader hittar du alla butiker, restauranger och andra faciliteter som du kan förvänta dig på en modern flygplats. Till dessa faciliteter hör även ett bra urval av biluthyrningsfirmor vars diskar du hittar i korridoren som förbinder de två terminalerna. Här hittar du kända hyrbilsföretag som Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt, men även lokala biluthyrningsfirmor och tillsammans erbjuder de ett brett utbud av hyrbilar. När du ska lämna tillbaka din hyrbil på Helsingfors flygplats behöver du bara följa skyltarna till parkeringsplatsen P3B.

Hyr en bil på Helsingfors-Vanda flygplats

Sök efter billig hyrbil på Helsingfors flygplats i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se. Biluthyrning-sökmotorn jämför priser från de olika biluthyrningsföretag på flygplatsen på en och samma gång, så du behöver inte själv hitta erbjudanden från var och en. När du har knappat in vilken period du vill hyra bil så får du en tydlig lista över de lägsta priserna på de olika typerna av hyrbilar så att du enkelt och snabbt kan hitta det bästa priset. Om du bokar hyrbil på Helsingfors-Vanda flygplats genom Hyrbilinfo.se så inkluderar alla priser obegränsad körsträcka och är utan dolda avgifter.

Om du till exempel reser med hela familjen eller en större grupp och därför behöver ett rymligt fordon, kan du ofta använda sökmotorns filterfunktion för att hitta rätt hyrbil på Helsingfors-Vanda flygplats. Du kan till exempel välja att i sökmotorn bara få se priser på mini-skåpbilar, stadsjeepar eller andra stora fordon med bra utrymme för både passagerare och bagage.

Många fler upplevelser med hyrbil

Det mest uppenbara skälet till att boka hyrbil på Helsingfors-Vanda flygplats är att det blir mycket lättare att ta sig runt till platser som ligger utanför huvudstadens eget nätverk av stadsbussar och spårvagnar. Det kan till exempel vara en utflykt till Seurasaari Open Air Museum, som ligger på en liten ö (med bro) knappt 6 kilometers bilresa från centrum. I museets utställningar kan du lära dig om hur livet var i Finland under 1800-talet. Är du historiskt intresserad kan du med en hyrbil även enkelt köra en tur till Hämeenlinna som ligger ungefär 95 kilometer åt nordväst, för att där se det vackra Travastehus från 1200-talet.

Det är förstås inte bara för att utforska sevärdheterna i huvudstaden och det omgivande området som du väljer att hyra en bil på Helsingfors-Vanda flygplats. Det finns mycket annat att uppleva i ”De tusen sjöarnas land” med en hyrbil. Finland är bara cirka 20% mindre till ytan än Sverige så det finns många platser att utforska på en kör-själv semester. Med en hyrbil kan du till exempel lätt ta dig till de vackraste naturområden och långt bort från stadens ljus för att på vintern se det fantastiska norrskenet, Aurora Borealis.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära utflykter med hyrbil

Det finns många intressanta utflyktsmål som du kan nå med en hyrbil på under några timmars körning. Nedan ser du bara ett litet urval:

  • Borgå: charmig medeltidsstad
  • Fiskars: ursprungligen känd för sin knivfabriken, men har idag även bland annat restauranger och mikrobryggerier.
  • Lovisa: välbevarade trähus som öppnar sina dörrar för besökare varje augusti i samband med en festival.
  • Hangö: kurort vid Finskavikens mynning. Här hittar du även vackra sandstränder!

Nyttiga länkar

Hitta mer information om flygplatsen på dess officiella hemsidan.

Hitta den billigaste hyrbilen Helsingfors-Vanda flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her