Bilhyra i Aten

Aten är en modern och levande stad samtidigt som den är en imponerande gammal stad med historiska rötter som sträcker sig många tusen år tillbaka i tiden. Med en hyrbil i Aten får du ut det mesta möjliga av din tid i denna fantastiska stad – framför allt om du även tänkt resa vidare från den grekiska huvudstaden. Här får du tips som hjälper dig att hitta den billigaste hyrbilen i Aten.

Greklands huvudstad breder ut sig över ett stort område. Mycket av den historiska stadskärnan där de största sevärdheterna ligger kan du dock utforska till fots. Vill du ta dig lite längre omkring i staden så finns det både välfungerande metro och bussar. Helt ärligt så är offentlig transport i de flesta fall att föredra inne i centrum av Aten där den täta trafiken och kampen om parkeringsplatser kan göra livet som bilist svårt.

Foto: Arthur YetiUnsplash

Att köra bil i Aten

Skulle du trots allt behöva hyra bil i Aten så är ett gott råd att välja en förhållandevis liten bil. En liten bil är en fördel när du ska köra och parkera längs de smala gatorna. En del områden i staden är dessutom ganska backiga med branta gator där en liten bil med stark motor lättare tar sig fram. Det kan dessutom rekommenderas att hyra en bil med GPS eller ta med dig en egen eftersom du troligtvis kommer vara allt för upptagen med att hålla ett öga på trafiken för att hinna läsa skyltar.

Tänker du boka en billig hyrbil i Aten för att göra utflykter? Försök i så fall hitta ett hotell med egen parkering eller fråga hotellet var närmsta parkeringshus ligger. Det är nästan omöjligt att hitta en ledig parkeringsplats på gatan i Atens centrum.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Undvik rusningstiden

De gånger då det verkligen lönar sig att hyra bil i Aten är om du ska göra utflykter utanför staden eller resa vidare till andra delar av Grekland. Vid dessa tillfällen lönar det sig att väl planera din biltur. Att köra ut från Aten med hyrbil en fredag före en semesterhelg är till exempel ofta en trafikmardröm nästan oavsett vart du har tänkt dig. Framför allt i samband med påsken och i början av augusti när många av atenarna själva håller semester är trafiken extra tät. Har du möjlighet att undvika dessa rusningsperioder så är det helt klart att rekommendera.

Utflykter med hyrbil från Aten

Medan de centrala delarna av Aten kan utforskas till fots så finns det många spännande utflyktsmål och sevärdheter runt omkring huvudstaden där det är klart bäst att använda sig av hyrbil. Även om det kan vara en utmaning att köra bil i Aten så är det till stor del trots allt bara en fråga om att vänja sig. När du väl kommer ut ur staden går det dessutom som regel mycket lättare att ta sig fram. Med din egen hyrbil bestämmer du själv tempot och är inte beroende av några tidtabeller. Här nedan hittar du några förslag och korta beskrivningar av de mest kända sevärdheterna som du kan besöka med hyrbil.

Marathon-slätten: 42,195 kilometer från Aten, platsen som har gett sitt namn till Maratonloppet. År 490 före Kristus vann atenarna över den angripande persiska hären och segern i slaget skulle meddelas till Aten. I full rustning sprang en soldat hela vägen till Aten och hann precis ropa seger innan han föll död ner. Till hans minne infördes maratonloppet som blev OS-gren 1896.

Korinth: Sydväst om korintkanalen på östra Peloponnesos ligger ruinerna av antikens Korinth. Området har grävts ut så man kan se stora delar av staden så som Lechaion-vägen mellan staden och hamnen, Apollon-templet och Odeon som var en av stadens teatrar.

Mykene och Epidauros: Kör du söderut från Korinth kan du se ruinerna av Mykene som under antiken var en starkt befäst stad, se bland annat Lejonporten från cirka 1250 före Kristus. Mykene känner du kanske mest till på grund av den mykenska kulturen, föremål från denna kultur kan bland annat ses på Atens arkeologiska museum. Epidaros sydöster om Mykene och 150 kilometer från Aten är mest känt för sin välbevarade och imponerande amfiteater. Teatern som byggdes omkring 300 före Kristus rymmer upp till 14 000 åskådare. På sommaren har man friluftsföreställningar i amfiteatern. Utöver amfiteatern kan man se de stora utgrävningarna av staden som även var en kurort. Har du tid över på turen så är museet väl värt ett besök innan du kör tillbaka igen.

Kap Sunion: Hyr du en bil i Aten så kan det också rekommenderas att köra en tur ner till södra spetsen av Attikahalvön för att se ett av världens vackrast belägna tempel, Poseidon-templet. Detta tempel ligger på toppen av ett 60 meter högt berg, Kap Sunion. Poseidon-templet är byggt i marmor (444 före Kristus) och det har utöver att vara ett riktmärke väl synligt från havet alltid lockat till sig besökare. Den romantiske poeten Lord Byron ristade sitt namn i templet i början av 1800-talet. Templet är med sina 15 doriska pelare ganska välbevarat. Dröj gärna kvar till solnedgången som är en sällsynt vacker upplevelse härifrån.

Så hittar du den billigaste hyrbilen i Aten

Du bör boka din hyrbil redan hemifrån eftersom det framför allt under högsäsong kan vara kamp om de billigaste hyrbilarna i Aten. Använd sökmotorn här på hyrbilinfo.se där du i lugn och ro kan jämföra priser från de olika biluthyrningsfirmorna i den grekiska huvudstaden. Dessa hyrbilsfirmor inkluderar stora internationella företag som Europcar och Hertz men också en rad mindre och lokala uthyrare med bra erbjudanden.

Det tar dig bara några få klick att få en översikt över de bästa priserna på biluthyrning i Aten efter att du har knappat in när du vill hämta ut och när du vill lämna tillbaka din bil. Därefter ska du bara välja den bil som passar bäst för dina behov och önskemål. Lättar kan det inte bli!

Hitta den billigaste hyrbilen Aten Find Billeje her --> Sammenlign priser her