Billeje i Athen

Bil uthyrning, Aten, bil uthyrning, Grekland, Aten
Bil uthyrning, Aten, bil uthyrning, Grekland, Aten

Parlamentet i Aten. Foto: Orlovic

Aten är en fantastisk stad att besöka om du tycker om historia och forntida kulturer. Sök och jämför priser på hyrbilar med Hyrbilinfo.se, vi söker priser hos alla kända biluthyrningsföretag i Aten.

Den enastående arkitektur i Greklands huvudstad Aten kan bäst ses på Akropolis i Aten och som står högt och stolt över dagens moderna stad. Nedanför Akropolis i stadsdelen Plaka som är stadens äldsta kvarter i Aten hittar du moderna butiker och exklusiva restauranger bland historiska torg och bysantinska kyrkor.

Genom att boka din hyrbil i Aten i god tid, kan du försäkra dig om att få den mest lämpliga hyrbilen för din resa. Kom ihåg att en liten bil kan vara en fördel i en livlig stad när det kommer till parkering och körning längs de små, smala vägarna.

Körtips för Aten

Men körning i Aten kan vara en komplicerad sak på grund av all trafik, och de smala, slingrande gatorna som finns i de gamla kvarteren. Det kan därför vara svårt att hitta och bilkörning måste göras med omsorg och försiktighet, speciellt med en hyrbil. I centrum av Aten är det nästan omöjligt att hitta parkering längs gatorna, därför är det säkrare och enklare att använda en av de större parkeringsplatser.

Aten historisk översikt

Aten är en av världens viktigaste historiska städer. Inflytandet av grekerna på hela världen när det gäller demokrati, vetenskap och konst utgick från Aten, och som turist i staden är den historiska närvaron oerhört märkbar. Idag har Aten 4 miljoner invånare. Staden är modern, men med mycket tydliga rötter tillbaka till antiken. Det historiska och traditionella, tillsammans med den nuvarande grekiska livsglädjen, ger alltid ett oförglömligt intryck.

Atens historia börjar med grekernas bosättningar på fastlandet för tusentals år sedan. Ungefär 1000 f.Kr, staden Aten upplevde ökande materiellt välstånd och en betydande utveckling inom till exempel konst och keramik. Runt 600 f.Kr. genomfördes ekonomiska och sociala reformer och under samma period ökades utrikeshandeln och Aten utökade även sitt territorium med bland annat ön Salamis. Grekland kallas demokratins vagga, eftersom demokratin och dess institutioner redan under dessa tidiga år utvecklades kontinuerligt. Utifrån kom hotet främst från Persien och kejsar Darius, och det utkämpades flera strider år 490 f.Kr, de persiska arméerna var nära Aten, och var även tillbaka i slaget vid Marathon. Xerxes som var Darius efterträdare som persisk härskare, sände 10 år senare en stor flotta mot Aten, som dock lyckades motstå den persiska attacken. För att undvika Persiska angrepp i framtiden bildades den ömtåliga havskonfederationen. Aten, som hade vuxit och gått stärkt ur de persiska krigen, blev den ledande stadsstaten i konfederationen. Under årens lopp lades fler och fler uppgifter under Aten, så konfederationen var i själva verket en större stat under ledning av och från Aten. Det finansiella stödet från de andra staterna i konfederationen användes för att bygga flera nya byggnader på Akropolis för att ersätta de som perserna hade förstört. Politikern, Perikles, var huvudmannen bakom byggnaden.

Flera tvister följde strax efter och 431 f.Kr bröt det peloponnesiska kriget ut där staden Aten ställdes mot flera stater på Peloponnesos med Sparta i spetsen. Aten tvingades förstöra försvarsverk och i själva verket var Aten under starkt inflytande från Sparta. Kriget varade i 27 år fram till 404 f.Kr. Under de efterföljande åren bildade Aten ett förbund med de forna Persiska fienderna och ledde tillsammans det korintiska kriget mot Sparta. Efter segern över Sparta återfick Aten sin ledande militära status, men i och med kung Filip II av Makedoniens kröning i 359 f.Kr. startades ett erövringståg söder ut mot Aten. Den sista striden, där grekerna förlorade mot de makedoniska arméerna under ledning av Filip II, utkämpades vid Khaironaia i 388 f.Kr. Filip II: s son, Alexander den store, regerade i Aten över ett omfattande makedoniska/grekiska kungadöme. Alexander den store dog i 323 f.Kr. efter lyckade erövringar i Asien och Egypten, där han bland annat grundade Alexandria. Makedoniernas regeringstid varade knappt 200 år. Romarnas växande styrka tillät dem att övervinna Makedonien, och Aten blev en del av en romersk provins. Staden behöll dock många av sina rättigheter och fortsatte att utvecklas starkt, inte minst som en av Europas viktigaste utbildningsplatser.

De följande århundradena var en föränderlig period i Atens historia. Romarna satte igång stora byggprojekt, men ändå dalade stadens betydelse, särskilt i förhållande till Thessaloniki. Kristendomen infördes och plundring ägde rum, till exempel av goterna år 267. År 330 flyttade den romerske kejsaren Konstantin huvudstaden från Rom till den grekiska staden Byzantium, som bytte namn till Konstantinopel. År 395 blev romarriket indelat i det bysantinska riket och det västromerska riket. Under de följande århundradena utsattes Aten för flera attacker; Av goterna, bulgarerna och normanderna. År 204 föll Konstantinopel för frankiska korsfarare, och Aten kom under 107 år under frankiskt styre. Efter en fredlig period under venetianskt styre, intogs Aten 1456 av turkarna vilka styrde från sultan Mehmet II: s nyligen omdöpta Konstantinopel – Istanbul. Erövringen innebar nästan 400 år av turkisk hegemoni över Aten. Ett ökat motstånd mot turkarna ledde 1821 till ett frihetskrig som efter en lång kamp slutade med Greklands erkännande som ett fristående rike 1829. Aten blev huvudstaden fem år senare.

Under andra halvan av 1800-talet inleddes stora arkeologiska utgrävningar, de moderna olympiska spelen öppnades och korinter-kanalen invigdes. På 1920-talet flyttade många greker från områden som Anatolien till Aten, när landet förlorade dessa regioner till Turkiet. 1900-talet präglades av statskupper eller försök till sådana innan den nya konstitutionen i Grekland infördes 1975 och landet sex år senare anslöt sig till Europeiska Gemenskapen.

Utflykter med hyrbil i Aten

Vissa utflykter gör man bäst till fots, särskilt de i centrala Aten, men om du besöker några av de många sevärdheterna runt Aten, är det bäst att hyra bil. Här får du några förslag och korta beskrivningar av de mest kända sevärdheterna, både de i centrum och de du kan besöka med en hyrbil.

Akropolis: Ska du göra en rundtur i Aten är Akropolis det mest berömda monumentet och bästa stället att börja på. Akropolisklippan är 156 meter hög och det lutar brant uppför så ta på dig bra skor och kom ihåg vatten om det är varmt. Ingången till Akropolis är via en trappa precis bakom där Niketemplet ligger. Templet är byggt i marmor år 421 f.Kr. Det är ett minne av århundradets triumf över perserna. Det stora templet Parthenon färdigställdes 438 f.Kr. Det byggdes som Atens skattkammare och har en staty föreställande Fidias Athena. Templet är byggt i marmor, och medan templet i Nike är byggt i jonisk stil, är Parthenon i dorisk stil. Parthenon imponerande dimensioner är 70×30 meter. Bredvid Parthenon ligger Erechtheion-templet, som är byggt på Atens heligaste plats. Templet blev färdigbyggt 406 f.Kr. Besök eventuellt det utförliga Akropolismuseet, eller njut bara av den otroliga utsikten härifrån över stora delar av Aten. Precis framför nedgången från Akropolis ligger Pnyxhöjden. Pnyx har spelat en viktig roll i Aten och världshistorien. Pnyx var Atens första politiska mötesplats och fram genom 400-talet f.Kr, och i berget kan du fortfarande se själva tribunen där talaren stod. Mötena var grundandet och ursprunget till den grekiska demokratin.

Akropolis amfiteatrar: vid foten av Akropolis södra sidan är teatrarna i Herodes Atticus Odeon (byggd i 177) och Dionysos Teatern (som utförs under flera gånger i ca 400 f.Kr.). Vid Atens festspel använde man fortfarande Herodes Atticus Odeon som har plats för 5 000 åskådare och bildar en fantastisk inramning. Dionysos Teatern hyser upp till hela 17 000 åskådare.

Plaka: Vid den nordöstra foten av Akropolis ligger en av Atens gamla och mycket stämningsfulla stadsdelar, Plaka. Området har varit bebott sedan urminnes tider och är känt för sin idyll i stadens centrum och för sina många mysiga lokala matställen. Utforska gatorna, där det bland annat ligger många souvenirbutiker, utöver alla tavernor.

Lysikrates monument: Detta monumentet är från 334 f.Kr. och uppfördes av en cheregos, en rik Atenare, i samband med den årliga tävlingen som ägde rum i den närbelägna Dionysos Teatern.

Den romerska Forum: Forum i det romerska riket var stadens politiska och kommersiella centrum, och Atens Forum Romanum var stadens centrala plats för byggande 19-11 f.Kr och 500 år framåt. Forumet är 112 x 98 meter och byggdes på begäran och som en donation av Caesar.

Vindarnas torn: Det 12 meter höga tornet byggdes under århundradet f.Kr. av en astronom. Marmortornet byggdes som ett vatten- och solur, och det är dekorativt utsmyckat angivelserna av de åtta olika vindriktningarna.

Fethiye-Djami-moskén: På Forum Romanum ligger Fethiyes moské från 1456. Moskén byggdes av turkarna, men användes senare av den katolska kyrkan.

Lilla och stora Mitropolis: Atens forna domkyrka. Lilla Mitropolis är från 1100 och med sina reliefer av klassisk och bysantinsk härkomst är den väl värd att se. Domkyrkan stora Mitropolis är från 1862.

Hadrianus bibliotek: Biblioteket byggdes år 132 av kejsaren Hadrianus och det rymmer bland annat en kolonngård och kyrkor. Senare i historien byggdes den in i de romerska försvarsmurarna runt Aten. I dag kan man i huvudsak se de sju korintiska pelarna från kolonngården.

Agora: Agora var antikens marknadsplats och den centrala punkten för dåtidens Aten.
Det var här som Sokrates undervisade sina elever, och politiska möten i stadens regering hölls, allt medan olivolja såldes från de många stånden. Atens Agora fick betydelse ungefär 500 f.Kr. under Solon. Idag är torget inte särskilt välbevarad, men det finns förutom områdets naturliga helhetsvärde flera intressanta platser att besöka.

Hefaistos Templet: Detta tempel byggdes runt 440 f.Kr och är det bäst bevarade dariska templet i Grekland.

Tholos: Här träffades ledarna i Aten innan grundandet av demokratin på mötesplatsen Pnyx. Tholos är från ungefär 470 f.Kr.

Attalos-Stoa: Den 112 meter långa byggnaden som återuppbyggdes på 1950-talet innehöll ursprungligen bodar, men nu ligger museet över Agora utgrävningen här.

Monastiraki: Torget i sig är anlagt som en turkisk basar, och du kan fortfarande se byggnader från denna tiden.

Pantanassa kyrka: Kyrkan har gett namn åt Monastirakitorget. Kyrkan kallas ”Det lilla klostret” (monastiraki) i folkmun.

Tzistarakis moskén: Moskén är från 1759.

Hadrianus triumfbåge: Här kan du ta en snabb promenad från antiken till nutid. Hadrianus triumfbåge byggdes år 131 av invånarna i staden för att hedra honom. Bågen står på en av de gamla vägarna som ledde från den antika grekiska staden till Hadrianus nya romerska kvarter.

Olympieion: Byggandet av den mäktiga Olympieion startades 515 F.Kr. men det hade gått 640 år innan Hadrianus år 125 lät färdigställa det. I templet stod en kolossal staty av Zeus utförs i guld och elfenben. Templet var enormt, och det fanns totalt 104 korintiska pelare, av vilka man fortfarande kan se 15 stycken.

Panathinaiko Stadium: Mellan kullarna i Agra och Ardetto byggde Lykourgos år 330 f.Kr. en arena där man kunde hålla de panathenska lekarna (de antika olympiska spelen).
Mellan 140-144 restaurerade arenan till ungefär den byggnad vi ser idag. Den nuvarande stadion byggdes i marmor till de första olympiska spelen i modern tid, som hölls i Aten 1896. Denna stadion användes åter igen för tävlingar vid olympiska spelen 2004.

Nationlparken: Nationalparken i Aten är ett fridfullt andningshål i staden, som annars inte kännetecknas av några stora grönområden. Det finns många exotiska träd i parken som gränsar till riksdagen.

Syntagmaplatsen: Syntagma betyder konstitution, och det var på denna plats som den grekiska konstitutionen av 1843 proklamerades.

Parlamentet: Det grekiska parlamentet byggdes 1836-1840 i neoklassisk stil som kungligt slott för kung Otto I som regerade efter turkarnas tillbakadragande. 1935 blev byggnaden landets parlament, och det bakomliggande nya slottet har sedan dess blivit president residens.

Hotel Grand Bretagne: Grand Bretagne är ett av världens mest kända Hotell, och sedan det byggdes 1862 har en mängd statsöverhuvuden och andra berömdheter bott här. Det kan helt klart rekommenderas att gå in här och kanske dricka en kopp kaffe medan du njuter av den eleganta atmosfären.

Schliemanns palats: På vägen från Syntagma ses på höger sida Schliemanns palats. Palatset är byggt i italiensk renässansstil och är ett mycket förnämt exempel på en privat bostad. Schliemann var arkeolog samt upptäckare av Troja och Mykene. Idag rymmer palatset Atens numismatiska museum.

Trilogin i Aten: De tre neoklassiska byggnaderna, akademin, universitetet och nationalbiblioteket, kallas för trilogin i Aten. Byggnaderna är byggda av de danska bröderna Theophilus och Christian Hansen.

Akademin: Akademin är en otroligt vacker och harmonisk byggnad i marmor, designad av Theophilus Hansen och byggd 1859-1885.

Universitet: Atens universitet byggs från 1839 av arkitekten Christian Hansen.

Nationalbiblioteket: Nationalbiblioteket är byggt 1887-1902 efter Theophilus Hansens ritningar. Byggnaden är vackert belägen, men kom ihåg att även titta inuti.

Omonia Square: Omonia torget i sig är ingen attraktion, men det ger ett bra intryck av Atens hektiska trafik och gatuliv. Tillsammans med Syntagma Aten bildar det de centrala torgen.

Arkeologiska Nationalmuseet: Atens arkeologiska nationalmuseum har självklart en av världens finaste och mest intressanta samlingar av fynd från Grekland och grekisk kultur.
Utställningarna är så innehållsrika att det kan vara en god idé att antingen ta en snabb rundtur för att få en bra överblick över de många objekten eller att välja ett eller flera ämnen som till exempel mykensk kultur, och fördjupa sig i det. I foajén kan du få guideböcker och information om samlingarna. Kom ihåg att även besöka museumsbutiken som har många vackra kopior av antika fynd.

Funicular-linbana: Ta linbanan till toppen av Lykabettosberget, turen dit upp är en upplevelse i sig.

Lykabettos: Berget Lykabettos är Atens högsta med sina 277 meter. Du tar dig lättast dit upp med linbanan, men annars kan du även gå upp till toppen från vilken du har en formidabel utsikt över Aten och inte minst Akropolis. Om du kan planera din resa hit upp till strax innan solen går ner och mörkret lägger sig över staden, det är en mycket speciell upplevelse. Kapellet på toppen av Lykabettos är byggt för att hedra helgonet Agios Giorgios.

Atens omgivningar med hyrbil

Pireus: Pireus är Atens hamn, och den är lättast att nå med tunnelbanan från Aten. Det tar cirka 20 minuter. Stig av vid Pireus järnvägsstation, vilken i sig är värd att se. Strax utanför ligger hamnen, som har varit stadens livsnerv sedan urminnes tider. Pireus var länge en liten stad, men med de grekiska inflyttarna från det nuvarande Turkiet år 1923, växte staden snabbt. Som turist kan du ta bussar runt Pireus eller möjligen promenera genom staden från Pireus tunnelbanestation till Neo Faliro stationen varifrån du kan åka tillbaka till Aten. Efter att ha passerat klocktornet To Rolei och kyrkan Ag Triadha kommer du in till centrum. Efter en kort stund kommer du till stadens rådhus och den neoklassiska teatern från 1885. Här kan du sedan gå mot det arkeologiska museet och parken, som bland annat rymmer ruinerna av romerska hus. Gastronomi är en av höjdpunkterna i Pireus, och det är en god idé att gå till marinaområdet vid Mikrolimano. Den cirkulära hamnen och gatorna i riktning mot Aten är fyllda restauranger med härliga grekiska rätter, och utsikten över havet är enastående.

Marathon: Maraton slätten ligger 42,195 km från Aten och staden har gett sitt namn till maratonloppet. År 490 f.Kr. besegrade Atenarna den attackerande persiska armén, och segern i denna strid skulle rapporteras till Aten. I full utrustning sprang en soldat hela vägen och han hann bara ropa seger innan han föll död ner. Till hans minne introducerades maratonloppet vid OS 1896.

Korinterkanalen: Redan under antiken blev platsen för den nuvarande korinterkanalen används för att transportera båtar. På den tiden föregick det dock på land längs en 6 km lång stenbelagd väg eftersom vägen söder om Peloponnesos var mycket farlig att färdas på. I och med båttransporterna blev Korinth en blomstrande stad.
Det hade sedan kejsaren Nero funnits planer på att gräva ut en kanal, men det var först i slutet av 1800-talet som arbetet påbörjades. Kanalen öppnades 1893 efter ett antal år av grävande. Kanalen är 23 meter bred och 8 meter djup, och den används fortfarande flitigt.

Korinth: Sydväst om korintkanalen på östra Peloponnesos ligger ruinerna av det antika Korint. Området är utgrävt och du kan se många delar av staden. Lechaionvägen mellan staden och hamnen, Apollotemplet och Odeon, som var en av stadens teatrar.

Mykene: Längre söderut från Korint kan du se ruinerna av Mykene, som i forna tider var en stad med stark befästning, se, bland annat Lejonporten från ca 1250 f.Kr. Mykene är kanske mest känt genom hela den mykenska kulturen, från vilken föremål ställs ut på Atens arkeologiska museum.

Epidavros: Epidaros, sydost om Mykene (och 150 km från Aten) är mest känd för sin välbevarade och imponerande amfiteater.
Teatern byggdes ungefär 300 f.Kr. och den rymmer 14 000 åskådare.
På sommaren är det utomhusföreställningar i amfiteatern, då kan man bland annat få se klassiska dramer.
Förutom amfiteatern, kan du se de stora utgrävningarna av staden, som var en kurort. Om du har tid är det väl värt att besöka museet.

Kap Sounion: På södra spetsen av Attika-halvön kan du beskåda ett av världens vackrast belägna tempel. Poseidon-templet, som ligger på toppen av det 60 meter höga berget Kap Sounion. Området är omgivet av havet och en befästningsmur, och förutom Poseidons tempel finns här utgrävningar av bostadshus.
Poseidon tempel är byggt i marmor (444 f.Kr, och det har, förutom att fungera som ett landmärke som kunde ses från havet, alltid lockat besökare. Den romantiska poeten Lord Byron ristade sitt namn i templet i början av 1800-talet. Templet med sina 15 doriska pelare är ganska välbevarat.
Om du har möjlighet att besöka templet och området vid solnedgången, får du en sällsynt vacker upplevelse.

Thorikos: Nordost om Kap Sounion på vägen till Lavrio ligger den gamla hamnen i Thorikos. I staden har man grävt fram en amfiteater, ett torn och resterna av en större dorisk byggnad.

Glyfada: På väg till eller från Kap Sounion, passerar man cirka 15 km utanför Atens förorten Glyfada. Glyfada är en av Atens mondäna andningshål vid kusten, och på en varm dag kan ett besök här vara uppfriskande. Det finns många bra restauranger i området.

Dafni: I den nordvästra utkanten av Aten ligger Dafniklostret, en höjdpunkt i den bysantinska byggnadsstilen. Mest speciella är de fina mosaikerna.

Eleusis: Eleusis 23 km nordväst om Aten grundades ungefär 2000 f.Kr. Staden utvecklades till ett stort befäst område. Stadens religiösa betydelse i den grekiska regionen ökade och den blev platsen för en av Atens största festivaler, de Elysiska mysterierna. Romarna byggde ut platsen, men vid kristendomens ankomst förlorade staden sin betydelse. Idag återstår enbart ruinerna.

Upplevelser för hela familjen i Aten, med hyrbil

Atica Park – Atens Zoo: Atens zoologiska trädgård öppnades ursprungligen som en fågelpark och den är också en av de artrikaste i världen med mer än 300 olika typer av fåglar.
Förutom fåglarna bor här en mängd olika djur. Här finns apor, många av de stora kattdjuren, djur från savannen i Afrika, reptiler och inte minst djur från den grekiska faunan som björnar, rävar och vildkatter.

Allou Fun Park: Allou Fun Park är en nöjespark med en mängd olika åk-attraktioner. Här finns aktiviteter för barn i alla åldrar, inklusive rutschkanor och karuseller.

Atens järnvägsmuseum: Det grekiska järnvägsmuseet i Aten skildrar landets järnvägshistoria och historien om Greklands spårvagnar.
I museet kan du se kartor, fotografier, föremål och naturligtvis olika föremål som har rullat på de grekiska spåren, bland annat Kung Georgios I: s kungliga vagn, en spårvagn från Pireus, en dressin, smalspårigt tåg Peloponnesos och interiör från olika perioder i järnvägshistorien.

Badstränder: För att ta ett dopp i Egeiska havet, kan du ta en färja från hamnen i Pireus till en av de många grekiska öarna. Vissa är tillräckligt nära för en dagsutflykt, medan många andra kräver mer än en dag. Men Aten har även sina egna vackra stränder. I allmänhet kan man säga att ju längre bort från centrum du tar dig desto fler stränder finns det. En av de närmaste är i Pireus, där du kan bada på den så kallade Apolly kusten. Vouliagmeni är en annan plats känd för sina långa badstränder.

Shopping i Aten

Det finns många shopping möjligheter i Aten. I centrum är gatorna Emou och Aeolou bra ställen att börja om du letar efter specialbutiker eller affärskedjor med mode. Exklusiva butiker finns också på gågatan Ermou i Kolonaki-området eller i den mondäna förorten Glyfada. För konsthantverk och grekiska souvenirer m.m. är Monastirak och stadsdelen Plaka de rätta ställena. Här kan du i lugn och ro utforska de många affärerna. På Athina-gatan mellan Ermou och Omoniatorget finns det marknader för frukt och grönsaker och en fiskmarknad. Av de större marknaderna så ligger det en i Pireus, som är öppen varje söndag och en på Avyssinias torget i Monastiraki.

Gastronomi i Aten

De underbara grekiska medelhavsmaten kan du få överallt i hela stan, på de stora gågatorna, i den mysiga Plaka-kvarteret med sina smågator, i nöjesområdet i Glyfada sydöst om Aten, eller på en av de många restauranger som ligger vid havet i Pireus. Fisk och skaldjur är fantastiska i Grekland, och det äts även mycket lamm och de berömda grekiska salladerna. Prova moussaka, tzatziki, grillspettet souvlaki och många andra grekiska rätter, och drick eventuellt den speciella grekiska Retsina därtill.

Mest hyrbil för pengarna i Aten

På Hyrbilinfo.se kan vi hjälpa dig att hitta billig hyrbil i Aten genom att jämföra priser och erbjudanden från mer än 25 biluthyrningsfirmor. Inom några sekunder kan vi hjälpa dig att hitta en billig hyrbil i Aten. För att få en bra erbjudande på en billig hyrbil i Aten behöver du bara skriva in dina uppgifter i biluthyrning-sökmotorn till vänster och berätta för oss när du vill hämta ut och lämna tillbaka din bil, vilken typ av bil du vill ha samt förarens ålder. Tryck sedan på Sök så gör vi resten!

Hyra bil i Aten

Aten är på samma gång en modern och pulserande stad och samtidigt en imponerande välbevarade gammal stad med rötter som går tillbaka till mer än 3000 år f.Kr. med en hyrbil i Aten, kan du uppleva det mesta i denna fantastiska stad som har en av världens mest intressanta historier att berätta och som man fortfarande kan hitta spår av på sin semester i den grekiska huvudstaden.

Ta dig snabbt och lätt runt i Aten med hyrbil

Det råder ingen tvekan om att Greklands huvudstad Aten ståtar med en mängd välbevarade byggnader och monument, och det är också en av de största anledningarna till att många turister väljer att tillbringa sin semester där. Med en hyrbil i Aten har du möjlighet att komma ut och se de flesta av dessa imponerande attraktioner och sevärdheter som finns i området.

Upplev Aten med hyrbil

Boka din hyrbil i Aten online hemifrån och åk ut och se stadens höjdpunkter och de populära turistattraktionerna, Akropolis och den inte till närmelsevis så överfulla stadsdelen Kifissia, som ligger i norra delen av Aten och som är ett mysigt område att ta en promenad i och omkring.

Med en hyrbil i Aten kan ni enkelt ta er runt i och omkring staden. Bokar ni er hyrbil hemifrån så har ni nämligen gott om möjligheter att besöka en del intressanta områden utanför staden.

Hitta den billigaste hyrbilen Aten Find Billeje her -->Sammenlign priser her