Bil uthyrning på Kos

Slott och strand på Kos. Foto: Chris Vlachos

Jämför biluthyrningspriser på Kos från alla uthyrningsfirmor på ön och hitta den billigaste hyrbilen på Kos.

Kos är en grekisk ö i Sporadernas skärgård, som ligger i den södra delen av Dodekaneserna (Tolvöarna).

Kos är en relativt liten ö som mäter ca 40 x 8 km, men det är ändå en god idé att boka hyrbil på Kos för att lätt kunna ta sig runt och uppleva ön på egen hand.

Sevärdheter på Kos som kan nås med hyrbil

Du kommer att upptäcka fantastiska sevärdheter på Kos, och ön är en del av en bergskedja från vilken den blev lösriven från av en jordbävning långt tillbaka i forntiden. Det är intressant att besöka de olika bergen, och genom att hyra bil kan du enkelt och lätt köra fritt runt bland bergen.

Ön har både en lugn sida och en mer livlig sida. Den viktigaste staden med den största hamnen är Kos stad som också är centrum för turismen med sina vitkalkade byggnader, många hotell, restauranger och flera nattklubbar som bidrar till öns nattliv. Kos stad är det livligaste semesterstället på ön och är definitivt värd ett besök, och på grund av storleken på ön är staden lätt att hitta när du hyr en bil under din semester på Kos.

Nå Kos idylliska byar med hjälp av hyrbil

Den andra sidan av ön är en fullständig kontrast med små idylliska byar som alla skulle kunna pryda ett vykort med sina vitkalkade hus utspridda över de gröna kullarna. För att uppleva denna lugnare sida av ön är det en god idé att skaffa en bra hyrbil. På den lugnare sidan av Kos hittar du orterna Marmari och Mastihari. Så allt som allt, Kos är en härlig semesterö oavsett om du vill ha en livlig eller en lugn semester.

Turistsäsongen varar från maj till oktober, och juli och augusti är de varmaste månaderna. Det är viktigt att komma ihåg att ha vattenflaskor med i hyrbilen när du kör runt på Kos under dessa månader.

Billig hyrbil på Kos flygplats

Om du kommer till Kos med flyg, och det gör de flesta är det bra att ha bokat en hyrbil i god tid före ankomsten. Det gör du enkelt och billigt via sökmotorn här på Hyrbilinfo.se.

Ett av de mest populära turistmålen

Den grekiska ön och semesterresmålet Kos, som också är en del av Dodekaneserna, en av de stora ögrupperna i den grekiska skärgården, är ett av de mest populära turistmålen i hela Grekland och med en hyrbil på Kos tar du dig enkelt och bekvämt runt på hela ön och hinner med att se det mesta möjliga av öns alla spännande sevärdheter.

För några år sedan var Kos framför allt en populär plats för att hålla en ungdomssemester, det är det än i dag, men i mindre utsträckning. Skulle du helt vilja undvika stadens larm på natten, är det en bra idé att välja ett hotell som inte ligger mitt i Kos stad. Med en hyrbil på Kos kan du lätt ta dig in till staden på dagtid om du skulle vilja.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil på Kos

Om du är intresserad av antikens Grekland så är en semester på Kos ingen dum idé. Historiskt sett är Kos särskilt känt för Hippokratres som i sin tur är känd som upphovsman till läkekonsten. Med en hyrbil på Kos kan du besöka Platía Platanou, som tros vara den plats varifrån han undervisade och lite utanför staden ligger Asklepieion som är det medicinska hus eller tempel som Hippokrates lät uppföra omkring 300 f.Kr.

Hitta den billigaste hyrbilen Kos Find Billeje her --> Sammenlign priser her