Hyrbilar på Rhodos

Hyrbil på ön Rhodos, hittar du snabbt och enkelt på Hyrbilinfo.se, som jämför pris på hyrbilar från alla biluthyrningsföretag på Rhodos och kan därmed hitta det lägsta priset.

Att hyra bil på Rhodos erbjuder många möjligheter för dem som vill uppleva lite mer av öns sevärdheter och kanske ta en dag ledigt från stranden eller poolen. Kom ihåg att det är billigast att boka en hyrbil på nätet, framför allt om du bokar din hyrbil i god tid här på Hyrbilinfo.se

Även det finns många fantastiska stränderna på Rhodos, så kan du hitta ännu fler genom att utforska ön i en hyrbil. Ön bjuder även på många genuina gamla byar som är intressanta att utforska, och på Rhodos hittar du dessutom Europas största bebodda Medeltidsstad; Rhodos gamla stadsdel, som finns med på UNESCO: s världsarvslista.

Historisk översikt Rhodos

Rhodos blev ursprungligen befolkat från mindre Asien, innan Fenicierna omkring år 2000 f.Kr. kom till ön. 500 år senare invandrade minoerna från Kreta, och de grundade öns första städer: Iálisos, Kámiros och Lindos, som alla drevs som stadsstater. Mykenerna kom till ön och omkring 1100 f.Kr. kom Dorerna, som snabbt utvecklade Rhodos, både ekonomiskt och militärt. Rhodos stad byggdes som öns gemensamma huvudstad år 408 f.Kr. Bygget genomfördes under ledning av stadsplaneraren Hippódamos. ”Under många århundraden därefter blomstrade Rhodos ekonomiskt, och i slutet av 200-talet f.Kr restes Kolossen på Rhodos, vilken tros ha varit 30 meter hög.
År 227, f.Kr. ödelade en jordbävning på ön många byggnader och Rhodos stad blev i det närmaste lagd i ruiner, inklusive Kolossen. Rhodos byggdes snabbt upp igen och ön blev mycket välmående fram tills meningsskiljaktigheter med det romerska riket fick ekonomin att stagnera. Rhodos införlivades år 395 under det bysantinska riket. Efter en senare period under venetianskt ledarskap, härskade korsriddarna här 1309-1522, och det var de som lät bygga många av öns befästningar. Stagnation präglade ön under den turkiska perioden, 1522-1912. Senare kom Italien att vara öns herrar (1922-1943), innan Rhodos 1948 blev en del av Grekland.

Lindos och Attavyros med hyrbil

Genom att hyra en bil på Rhodos, kan du enkelt ta sig runt och uppleva alla öns sevärdheter, och Rhodos har mycket att erbjuda, från de medeltida ruinerna av Filerimos, till Lindos slott och Cape Prasonisi; Öns sydligaste spets.

Med en hyrbil, kan du också dra nytta av de många aktiviteter som erbjuds runt omkring på ön, bland annat snorkling, dykning, surfing och kitesurfing, eller bestiga Attavyros berget, som är den högsta punkten på Rhodos.

Det är lättast att boka en billig hyrbil i förväg hemifrån, och med hjälp av vår sökmotor här på hemsidan, kan du lätt hitta den billigaste hyrbilen på Rhodos. Du kan hämta ut din hyrbil direkt på flygplatsen, vilket garanterar dig en enkel och bekväm start på semestern.

På Rhodos stads officiella hemsida kan du hitta mycket mer praktisk information.

Billigaste hyrbil på Rhodos

Åk på bi semester till Rhodos med hela familjen. Boka din hyrbil på Rhodos online hemifrån och hämta bilen vid ankomsten till ön. Med tillgång till en hyrbil kan du enkelt ta dig runt på denna populära ö i Grekland.

Rhodos är en av de största grekiska öarna. Den utgör en del av Dodekaneserna, och kanske också en av de mest besökta öarna under turistsäsongen. Med en hyrbil på ön, har du det mest idealiska transportsättet. Ön erbjuder massor av natur verkligen inbjuder till promenader, men om man vill uppleva det mesta möjliga av ön vi kan uppleva det mesta av ön, är det en bra idé att boka en hyrbil till semestern på Rhodos.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upptäck Rhodos med hyrbil

Eftersom Rhodos är ett av de populäraste resmålen i Europa, finns det naturligtvis även gott om upplevelser och attraktioner för hela familjen. Till exempel kan du välja att använda er hyrbil på Rhodos till att köra en tur till Rhodos gamla stadsdelar, som bjuder på en mängd vackra byggnadsverk och inte minst de intressanta ruinerna av Akropolis som utgör den högsta punkten i staden Rhodos. Dessutom finns det massor av smala och mysiga gator i Rhodos gamla stan, vilket innebär att det trots allt inte går att köra runt i hela området, men det finns naturligtvis bra parkeringsmöjligheter utanför den gamla stadsdelen där du kan parkera din hyrbil.

Hitta den billigaste hyrbilen Rhodos Find Billeje her --> Sammenlign priser her