Billeje i Holland

Kanal genom Delfshaven i Rotterdam. Källa: Vincent van der Pas

Boka en hyrbil till din semester i Holland och upplev det pulserande livet i både städerna och de mer mysiga delarna på landsbygden. Hitta billig hyrbil online på Hyrbilinfo.se och upplev Nederländerna på egen hand.

Hyra bil i Holland

Holland eller Nederländerna är ett mycket mångsidigt land, och många tror att huvudstaden Amsterdam ger en bra bild av hela Holland, men boka en hyrbil i Holland och kör längre ut i landet, så kommer du upptäcka att Holland är mycket mer än den sprudlande, mysiga och moderna staden Amsterdam.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hitta en billig hyrbil i Holland

I Haag, landets huvudsäte för både kungahuset och regeringen som ligger i den vackra byggnaden Het Binnenhof, som är värd ett besök i sig. I Rotterdam kan du uppleva en del av världens mest sofistikerade och moderna arkitektur eller ta en promenad längs världens-kanske-längsta kaj. Men bara arkitekturen är värd en biltur till Rotterdam.

Om du tillbringar din semester i Holland och du har en hyrbil så bara måste du åka till Amsterdam. Ta en promenad längs de smala kanalerna och ännu smalare husen, besök ett av stadens caféer eller ta en promenad förbi det vågade Red Light District, där ingenting är dolt.

Holländsk idyll nära Rotterdam. Källa: Jalil

Hyr en bil i Holland

Om du vill på bilsemester med din familj i Holland, kan ni bespara er den långa körningen dit genom att ta tåg, eller kanske enklare, flyga och sedan hyra bil när ni är framme. Ett särskilt populärt resmål i Holland är naturligtvis huvudstaden Amsterdam som förutom att vara känd för sina så kallade ”Coffee shops” och då är det inte frågan om kaffe och det ökända Red Light District, känns även igen på sitt omfattande kanalsystem som genomkorsar hela staden.

Hyrbil i Holland

I samma stad finns ligger ett av den berömda Madame Tussaud ’ s vaxmuseum, som helt klart är en rolig upplevelse för hela familjen och en mängd andra museer som bland annat Van Gogh-museet och naturligtvis Anne Franks barndomshem som också är ett spännande besök.

Upptäck mer av Holland genom att hyra bil

En annan spännande destination i Holland är Rotterdam, som av många anses vara den viktigaste staden i Holland när det gäller modern konst, design och mode. Rotterdam är ett intressant besök för alla kulturintresserade, men här finns något för alla smaker; Ta hyrbilen ut för att se till exempel Euromast som är ett av stadens varumärken eller för de minsta besökarna Rotterdam Zoo.

Bokar du hyrbil i Holland kan ni även köra en tur till Haag, där kan familjen uppleva Nederländerna i miniatyrform i parken Madurodam. Samtidigt är Haag den politiska huvudstaden och för de vuxna kan det vara intressant att se Het Binnenhof eller kanske den vackra slottsträdgården bakom den holländska drottningens slott.

Holland är färgglada tulpanfält, stora konstnärer och en livlig och fascinerande huvudstad med kanaler och mysiga caféer och det är även fredsdomstolen i Haag. Geografiskt sett är Holland, officiellt kallat Nederländerna, mycket intressant. Som det officiella namnet antyder är Holland ett lågt liggande land där 38 % av landets yta ligger under havsnivån och ungefär hälften av landet ligger bara 1 meter över havet. Ett omfattande system av diken och vågbrytare säkrar därför landet mot översvämningar. Stora delar av landet invallat och dränerat hav. Det gäller till exempel det stora området Flevoland poldern. Dessa speciella förhållanden gör Holland till en geografisk naturupplevelse som bland annat kan ses i Flevoland naturreservat. Holland ligger inte långt från Sverige om många väljer att köra hit i egen bil. Men priserna på flygbiljetter till Holland har efter hand blivit så billiga att det ekonomiskt sett kan vara bättre att betala för att flyga och sedan boka en billig hyrbil. Här på Hyrbilinfo.se kan du jämföra priser på hyrbilar i Holland från alla biluthyrningsföretag i databasen.

Holland – sjöfartsnationen som vallade in havet

Klimatet i Holland är ett måttligt tempererat kustklimat med svala somrar och milda vintrar. Förutom Holland består Konungariket Nederländerna också av de karibiska öarna Aruba, Curacao och Sint Maarten. Dessa öar representerar den exotiska sidan av Holland och är kända som Holländska Västindien. Här är klimatet underbart, och den härliga tropiska naturen lockar många turister till öarna varje år.

Rå sill och ostar

Det holländska köket är mycket varierat och mångsidigt. Det har påverkats av de exotiska regionerna som Holland som kolonialmakt och sjöfartsnation tidigt stiftade bekantskap med. Det finns också karakteristiska holländska kulinariska specialiteter, såsom rå sill, rökt ål och de läckra ostarna – Edamer och Gouda, som du bör smaka när du är i Holland.

Amsterdam – staden med plats för alla

Amsterdam är en underbar oas med små mysiga gator längs kanalerna. Gå ner i området ”nio gator” där ligger det små speciella och exklusiva butiker sida vid sida och lockar med spännande varor. Det är lätt att hitta ett litet café med en god smörgås och ett glas kallt vitt vin. Njut av din lunch medan livet på kanalerna glider förbi. Ett trevligt sätt att få ett intryck av staden är med en kanaltur där du tydligt kan se den speciella byggnadsstilen, svarta fasader och det charmiga intrycket av den distinkta arkitekturen. Det finns inte mycket utrymme på gatorna i Amsterdam, och parkeringsplatser är därför svåra att hitta.

Amsterdam erbjuder en uppsjö av kulturella upplevelser med fantastiska museer som Rijksmuseet med klassisk holländsk guldålderskonst och Van Gogh-museet, med en spännande kronologisk uppdelning av konstnärens imponerande verk. Besök även Anne Franks hus och Sjöfartsmuseet med en kopia av ett gigantiskt holländskt träfartyg som på 1700-talet seglade kryddor och andra exotiska varor från de holländska kolonierna till Europa.

En annan syn på världen erbjuder Amsterdam i Red Light District, där neonskyltar lockar turister och kvinnorna sitter i fönstren och bjuda ut sig. De närmaste grannarna till områdena är stadens äldsta kyrka och universitet.

Utspridda över Amsterdam är också de berömda och ökända coffeeshops, som förutom kaffe erbjuder euforiserande droger som hasch, allt serveras i mjuka stolar.

I Amsterdam finns det gott om högkvalitativa restauranger och landets förflutna som kolonialmakt syns tydligt i det mångsidiga köket.

De flesta som flyger från Sverige till Holland använder sig av Amsterdams flygplats och det är enkelt och billigt att boka hyrbil på Amsterdams flygplats.

Hitta ditt Holland

Oavsett om det är de blommande tulpanfält som lockar på våren, den imponerande naturen längs kusten eller den mysiga och pulserande staden Amsterdam som frestar med sina många kulturella upplevelser, så är Holland en underbar destination. Kontakta oss och få ytterligare information om landet och om biluthyrning.

Hitta den billigaste hyrbilen Nederländerna Find Billeje her --> Sammenlign priser her