Hyr bilar i Dublin

En hyrbil i Dublin öppnar upp möjligheten att uppleva de vackra omgivande byggnaderna. Foto: William Murphy

Att hyra bil i Dublin är en bra idé eftersom du med en hyrbil kan utforska staden i din egen takt. Genom att hyra en bil i Dublin kan du uppleva hela den gröna öns skattkista. Ta en promenad genom Trinity College, besök Guinness bryggeri eller besök Dublin Castle; Möjligheterna är praktiskt taget oändliga.

Hyrbilinfo.se erbjuder ett brett utbud av hyrbilar i Dublin – och på olika avhämtningsplatser – så det är både enkelt och flexibelt att hyra en bil i Dublin på Hyrbilinfo.se.

Upplev Dublin med hyrbil

Med en hyrbil i Dublin, kan du lätt tillbringa en kör-själv semester i detta vackra land. Golfentusiaster kommer att uppskatta Sutton golfbanan nära Howth, med utsikt över Irländska sjön, och det är lätt att ta sig till golfbanan om du har hyrt en bil i Dublin.

Med hyrbil i Dublin har du friheten att uppleva områdena runt Dublin i din egen takt, utan att behöva tänka på tidtabeller. På så sätt kan du tryggt och enkelt besöka de små charmiga byarna där tiden står stilla och där lokalbefolkningen vänlig och tillmötesgående.

Fakta om Dublin

Dublin är känd för att vara en av de vackraste huvudstäderna i världen och staden ligger på de breda slätterna med det legendariska Wicklow Mountains i bakgrunden, och från staden kan du se bortom den breda viken som leder ut till Irländska sjön.

Dublin har en befolkning på cirka 1 miljon invånare, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av landets totala befolkning. Dublin är centrum för regeringen, handel och industri, och det finns också en hamn vid floden Liffey.

Den ursprungliga lilla byn hette Ath Cliath, vilket betyder ”hindrens vadställe” och var belägen nära mynningen av Poddle River. Vid den punkt där Poddle och Liffey möttes uppstod en svart pöl och namnet ”Dubh-Linn” uppstod. Det var vid tiden för vikingarnas ankomst år 841 som Dublin utvecklades till en stad.

Dublin är en stad för vandrare, tänkare, talare, och staden är lika intressant som de människor som bor här och som stadens arkitektur. Moore Street erbjuder en livlig gatumarknad ut från Henry Street. Här kan du se kvinnor med barnvagnar och dragkärror fyllda med alla världens frukter, leksaker eller tingeltangel, några är kanske ättlingar till den ökända Molly Malone, en gatuhandlare från 1700-talet. Gatan kännetecknas idag av en speciell humor, högljudda röster och skarpa tungor.

Upplev kulturen med hyrbil i Dublin

Genom att ha hyrbil i Dublin öppnar du upp möjligheten till många kulturella upplevelser runt omkring staden, men själva staden i sig innehåller också väldigt många sevärdheter. Det är aldrig svårt att få en musikalisk upplevelse i Dublin. Gatorna är fulla av begåvade musiker och Grafton Street i synnerhet är svår att ta sig fram på en lördagseftermiddag när massor av åskådare samlas runt de unga musikerna. Ett av Dublins mest attraktiva kännetecken är stadens nattliv med musik och sång på stadens pubar.

Besöker du Dublin kommer du att upptäcka att staden sjuder av kultur och historia. Dublin är födelseort för Jonathan Swift, Oscar Wilde, William Butler Yeats, James Joyce, George Bernard Shaw, Samuel Beckett, och många andra kända författare som ofta har med Dublin i sina böcker.

Emellertid kritiserades staden också ofta av författarna. Jonathan Swift kände sig ”förrådd av eländiga Dublin” och George Bernard Shaw klagade på ”ett nonchalant och fruktlöst hån av nedsättande ord från säregna Dublin”. Staden kallades ”den blinda och okunniga staden” av Yeats, och James Joyce verkar instämma med detta. Men trots de hårda orden är de många kända författarna en stor del av Dublins kulturarv.

Så bokar du en hyrbil i Dublin

Om du letar efter en billig hyrbil i Dublin, Irland, kan vi hjälpa dig här på Hyrbilinfo.se. Vi hittar de bästa priserna så att du kan bli nöjd med din hyrbil i Dublin. Du kan läsa mer om biluthyrning i Dublin här på hemsidan, där du även kan boka din hyrbil online.

På vår hemsida kan du läsa mer om biluthyrning i Irland och du kan lära dig mer om biluthyrning i allmänhet i vår biluthyrnings FAQ. Om du vill läsa mer om Dublin, rekommenderar vi den officiella webbplatsen för turismen i Dublin.

Hyr en bil i Dublin, Irlands huvudstad

Kom ihåg att boka hyrbil i Dublin till er semester. Den gröna öns huvudstad är packad med spännande upplevelser för både stora och små, och med en hyrbil kommer du ha möjlighet att uppleva det mesta av Dublins många sevärdheter eller köra en tur till andra intressanta städer på ön utöver Dublin.

Med en hyrbil i Dublin kan du enkelt ta dig runt till stadens många attraktioner. Dublin har en otroligt intressant historia och den kan ses runt hela staden. I själva verket blev Dublin först Irlands huvudstad 1922 även om staden grundades 988, och under andra halvan av 800-talet utvecklades av vikingarna, som anlände till den då ganska lilla byn.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil i Dublin

Idag är Dublin fylld med vackra byggnader i framför allt georgiansk stil, som man kan uppleva från sin hyrbil. Med hyrbil i Dublin kan du ta en promenad och se stadens vackra katedral eller Dublin Castle. Det finns massor av saker att se i Dublin när du har tillgång till en hyrbil och för familjer med barn kan det vara en av resans höjdpunkter att besöka Dublin Zoo, eller vad sägs om att återupptäcka Vikingatiden i Dublinia & the Viking World.

Hitta den billigaste hyrbilen Dublin Find Billeje her --> Sammenlign priser her