Billeje i Rom Ciampino Lufthavn

Roms flygplats Ciampino (CIA) är känd under flera namn och kallas även Aeroporto di Roma-Ciampino eller Giovan Battista Pastine flygplats. Flygplatsen ligger ganska nära själva Rom och har avgångar till destinationer både inom landet och utomlands. Du kan hyra bil på Ciampino flygplats från alla biluthyrningsföretag.

Flygplats med historia

Rom Ciampino flygplats är en av de äldsta flygplatser som fortfarande används än i dag. Sedan 1916 har det varit öppet för allmänheten, och därför har det även under många år varit den flygplatsen som man förknippar med Rom. Detta är dock inte fallet i dag, när både Ciampino och Fiumicino flygplatserna är att förknippa med staden.

Eftersom Ciampino flygplats användes som både militär och civil flygplats, är det sedan Fiumicino byggdes i princip bara charterflyg som går hit. EasyJet har sedan dess hjälpt till att ändra på detta. Tillsammans med andra lågprisbolag har de fått fler avgångar så att det idag är många människor som anländer till Rom via Ciampino flygplatsen.

Därför kan det vara en bra idé att boka hyrbil på Rom Ciampino flygplats, så att du slipper trängsel och stress.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Nära till stan

Rom Ciampino ligger nära centrum av staden och därför bör du också boka hyrbil på Rom Ciampino flygplats, så att du snabbt kan ta dig till Rom istället för att vänta på en buss eller liknande. 4, 7 miljoner människor använde sig av Rom Ciampino förra året, vilket är anledningen till att det har varit mer hektiskt och stressigt under de senaste åren än tidigare. När du nu äntligen är i Rom ska du inte slösa tid på flygplatsen utan i stället hinna se så mycket av den vackra staden som möjligt. Din upplevelse av Rom börjar med att hyra bil billigt på Roms flygplats-Ciampino.

Sevärdheter och attraktioner i Rom

Italiens huvudstad är södra Europas kulturella centrum. Det tycker många människor – i alla fall historiskt sett. Rom är dels en modern men samtidigt också en historiskt spännande stad. Du kan vara säker på att det händer något i staden hela tiden. Oavsett om du rör dig omkring Colosseum, den största amfiteatern som någonsin byggts eller i stadsdelen E.U.R., som byggdes av fascisterna på 1930-talet. Upplevelserna står på kö så det handlar bara om att välja vilka som du tror kan tillfredsställa dina behov.

Om du bara är på en kortare semester så kan det vara svårt att hinna med allt så då bör du verkligen utnyttja dig av möjligheten som en billig hyrbil ger om du redan hemifrån har bokat en på Rom Ciampino flygplats, eftersom detta kan vara nyckeln till att ta sig runt på bästa möjliga sätt,

Romarna har satt sin prägel på större delen av Europa, och därför ska Roms betydelse i historieböckerna inte underskattas. Den enorma storlek som romarriket hade på sin tid betraktas än idag som något helt unikt i världshistorien. När du går runt i Rom kommer du att se platser som Pantheon, Forum Romanum, och Konstantins triumfbåge vilka alla fascinera och visar vilket storslaget rike Rom en gång var centrum för. Boka hyrbil på Rom flygplats-Ciampino så att du hinner se alla de saker du vill innan du måste lämna staden igen.

Rom är en av de städer i världen med den största koncentrationen av attraktioner och sevärdheter. Det är därför synd om du inte hinner med allt, och när du nu äntligen är i Rom kommer du märka att tiden är kort. Inte nog med att staden är sprängfylld av saker att se utan det finns även många stora attraktioner i närheten.

Att hyra bil billigt på Roms flygplats-Ciampino kan vara din räddning. Din semester är kanske kort, men du hinner uppleva så mycket med en hyrbil att det kommer kännas som du har varit ute och rest i flera veckor. Grip chansen och få allt ordnat innan du åker.

Transportalternativ från Rom Ciampino flygplats

Rom Ciampino flygplats är lyckligtvis beläget nära Roms centrum, vilket innebär att du kan ta en buss från Termini, som är Roms Centralstation. Det går dock inga tåg så det enda alternativet är taxi, om du inte planerar att hyra bil.

Att hyra bil på Roms flygplats-Ciampino kommer kunna spara dig mycket besvär. Du kan boka din hyrbil redan hemifrån via nätet så att du slipper bekymra dig om att leta hyrbil när du har landat och så snabbt som möjligt ta dig till din slutdestination.

När du anländer till Rom behöver transport inte vara ett problem. Biluthyrning på Roms flygplats-Ciampino är den typ av transport som får dig den snabbaste och enklaste vägen vidare och på så sätt har du även transport under resten av din semester och slipper bekymra dig om annan transport.

Även om du reser med vänner eller familj, kan det vara jobbigt att få så många människor in och ut ur bussar, så de kommer också att uppskatta en hyrbil från Rom Ciampino flygplatsen, så att ni alla kan ha sällskap redan från början.

Tåg

Det finns tågförbindelse till och från flygplatsen. Bussar från Schiaffini (Cotral) är anslutna med tåg och tunnelbanelinjer.

Bil och buss

Ciampino ligger 15 kilometer sydost om Roms centrum och inte långt från ringleden runt den italienska huvudstaden, Grande Reccordo Anulare  -GRA. Från ringleden kör du av vid avfart 23 och kör via Appia Nuova direkt till flygplatsen i riktning mot Castelli Romani.

Schiaffini (Tel: + 39 (0) 6 7130 531, vars hemsida endast är tillgänglig i Italien, är ett bussbolag som har flera rutter:

Till tunnelbanestationen Anagnina, 1 euro (metro till Roms centrum, 1 euro).

Till järnvägsstationen Ciampino, 1 euro (tåg till station Termini, 2 euro).

Direkt till centralstationen Termini, 5 euro.

Terravision (Tel: + 39 (0) 679 494 572) går också direkt till Termini. Denna buss går ofta och är något dyrare. Det kostar 8 euro. Bussbolaget har också förbindelse till Leonardo da Vinci (Fiumicino) flygplats.

Priserna på tåg, buss metro etc. är från juli 2010.

Taxi

Taxibilarna stannar mitt emot ankomsthallen. De officiella taxibilarna har taxameter, men ibland måste man be om att få den påslagna. Taxitel (Tel: + 39 (0) 679 494 275). Det normala priset till Termini-stationen i Rom uppgår till cirka 40 euro, men vissa förare är inte blyga av sig och ber om det dubbla, så se till att du har kommit överens om priset före resan, inklusive kostnader för bagage och vanliga serviceavgifter (Tutto Inclusivo).

Det finns också en särskild flygplatstaxi shuttle service, som du kan beställa innan landning (Tel: + 39 (0) 642 014 507).

Billig biluthyrning på Rom Ciampino flygplatsen

Rom är lika med en uppsjö av upplevelser. Det är också en stad du bör besöka flera gånger, men för att få ut det mesta av din resa bör du tänka på att en billig hyrbil på Roms flygplats – Ciampino kommer att göra det mycket lättare för dig. Så snart du har bokat din hyrbil har du all den frihet du behöver.

Du kommer säkerligen vilja ha allt under kontroll redan innan du reser från flygplatsen i Sverige. Du bör därför boka hyrbil på Roms flygplats Ciampino redan hemifrån så att du sen bara kan luta dig tillbaka och njuta av semestern. Starta ditt äventyr redan nu genom att boka bil från denna hemsida.

I ankomsthallen finns det för sex olika biluthyrningsfirmor.: Avis, Europcar, Hertz, Thrifty Carl Rental, Maggiore och Sixt. Du kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda den tjänst som tillhandahålls av Easy Terra, de jämföra priserna från olika uthyrare i ett enda erbjudande.

Fakta och information

Ciampino flygplatsen i Rom (på italienska: Aeroporto di Roma-Ciampino eller Giovan Battista Pastine Airport) (IATA: CIA, ICAO: LIRA) är en kombinerad civil verksamhet och militär flygplats nära Rom i Italien. Denna flygplats är 6,5 NM (12,0 km; 7,5 mile) syd sydost om Central Rome, precis utanför den stora ringvägen (på italienska: Grande Raccordo Anulare eller GRA) den cirkulär motorvägen runt staden.

Ciampino flygplats öppnades år 1916 och är en av de äldsta flygplatserna som fortfarande är i drift. Det var Roms största flygplats fram till 1960, med cirka 2 miljoner resenärer varje år. Efter öppnandet av Leonardo da Vinci-Fiumicino flygplatsen är det nästan uteslutande charter- och affärsresenärer som flyger på Ciampino flygplats.

Efter årtionden av stagnation har lågprisbolagen lyft Ciampino. Det är nu en av de mest trafikerade och snabbast växande flygplatserna i Italien. Passagerarantalet var 2007 5 402,000 (en ökning med 9,24% sedan 2006; under 2006 hade var det en ökning 16,75% jämfört med 2005). Trafiken har nu vuxit så mycket att bullerolägenhet tvingar det italienska transportministeriet att leta efter en tredje flygplats i Rom, vilket avsevärt skulle kunna avlasta Ciampino. Antalet passagerare var 2008 4 788 931 med en minskning med 11,31% i jämförelse med 2007 på grund av den ekonomiska kriser och att Easyjet gradvis började flyttade sin trafik till Leonardo da Vinci – Fiumicino flygplatsen.

Terminalerna byggdes ut i början av 2007.

Lågprisflygbolagen Ryanair och Wizz Air är de enda flygbolag som flyger till flygplatsen Ciampino. Från Sverige flyger Ryanair i skrivande stund från Skavsta flygplats och Malmö Sturup flygplats.

Affärer och restauranger

Flygplatsen har ett begränsat försäljningsutbud men du kan köpa de vanligaste varorna. Det finns inga restauranger men det finns barer och caféer.

Bagage

Om du har förlorat ditt bagage, kan du vända dig till kontoret ENAC/DCA (Ufficio Oġġetti rinvenuti) på andra våningen i avgångshallen (Tel: + 39 (0) 679 348 320). Du kan inte förvara ditt bagage här.

Flygplatsen har fyra informationsdiskar där du kan ställa frågor om flygplatsen, ankomst- och avgångstider, etc.

Faciliteter för affärsresenärer

Flygplatsen har inga affärsfaciliteter. I den vanliga terminalen finns en VIP-lounge, som är öppen mellan kl. 07,00 och 23,00.

Handikappanpassning

Ciampino har särskilda vilorum för personer med funktionshinder och det finns hissar. Till skillnad från den internationella terminalen har den sex parkeringsplatser reserverade för personer med funktionshinder. De flesta bussar har inte plats för rullstolar.

Övriga faciliteter

Det finns bankomater (ATM´s), en bank (Banca di Roma), ett växlingskontor och ett postkontor. Första hjälpen anläggningar finns i avgångshallen (Tel: + 39 (0) 6 7949 4336). Det finns också en vaccinationsklinik (Tel: + 39 (0) 6 7949 4420).

Flygplats parkering

Upp till 3 timmars parkering kostar 3,00 euro per timme och efterföljande timmar 1,00 euro. Dygnspris för de första fyra dagarna är 18 euro, och från dag 5, 8 euro. Du kan få information om parkering på (Tel: + 39 (0) 679 494 353).

Ciampino flygplatsen i Italien kallas Aeroporto di Roma-Ciampino. Mindre känt är namnet Giovan Battista Pastine flygplats. Ursprungligen öppnades flygplatsen som en militärflygplats men öppnades för civila transporter för att minska trycket på Leonardo da Vinci (Fiumicino) flygplats och med önskemålet att kunna erbjuda utrymme för lågprisflygbolag och charterflyg.

Ciampino flygplats, Roms näst största flygplats, har vuxit snabbt under de senaste åren, och servar ett växande antal lågprisflygbolag, inklusive många till England. Även om flygplatsen som ligger strax utanför staden expanderar snabbt går det inte lika fort med utbyggandet av de andra mer långsamma  transportmedlen.

besök den officiella hemsidan för Roms flygplats Ciampino.

Om du ska tillbringa din semester i den italienska huvudstaden, är det en bra idé att hyra en bil på Roms flygplats Ciampino, som ligger långt utanför Roms centrum.

Hyrbilar på Roms flygplats – Ciampino

Om du har bokat ett rum på ett hotell lite utanför Rom är det perfekt att flyga till Ciampino flygplatsen i Rom och med en hyrbil från Ciampino har du sedan enkel tillgång till hela Italiens huvudstad och området runt den.

Det finns massor av härliga upplevelser att hinna med om du har tillgång till en hyrbil under din semester i Rom.

Lätt att ta sig runt med en hyrbil från Rom Ciampino flygplats

Det är enkelt och billigt att boka hyrbil på Rom Ciampino flygplats, och med en bil på din semester kan du uppleva Rom och Italien på egen hand. Ta en tur till Vatikanstaten i hjärtat av Rom eller upptäck några andra av stadens många intressanta sevärdheter och attraktioner.

Hyr en bil på Rom Ciampino flygplats och kör till det berömda Colosseum, en av Italiens mest kända attraktioner. För familjer med barn är det en särskilt bra idé att ha en hyrbil stående redo när du ankommer till flygplatsen i Ciampino, då slipper du kollektivtrafiken och får lugn och ro att se staden i din egen takt.

Hitta den billigaste hyrbilen Rom flygplats – Ciampino Find Billeje her --> Sammenlign priser her