Hyrbil på Rom Fiumicino flygplats

Roms Fiumicino flygplats (FCO) är även känd som Aeroporto Leonardo da Vinci di Fiumicino och ligger mer än 30 km från Roms historiska centrum.

Rom Fiumicino är Italiens största flygplats. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att Rom är Italiens huvudstad, och därför även bör ha den största flygplatsen. Den är Alitalias bas och en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa och världen. 36,3 miljoner passagerare passerade genom flygplatsen förra året. Detta motsvarar drygt hälften av den italienska befolkningen, bara för att sätta antalet i perspektiv.

Så många människor kan inte ta sig igenom vilken flygplats som helst, och Fiumicino är också byggd med syftet att kunna hantera många miljoner människor. Flygplatsen uppgraderades senast 2005, så att det nu är möjligt att hantera upp till 30 starter/landningar per timme. Om du vill vara säker på att snabbt ta dig från flygplatsen, bör du överväga att hyra bil billigt på Rom Fiumicino flygplats.

Flygplatsen är uppkallad efter uppfinnaren och målaren Leonardo da Vinci, som för många år sedan gjorde de första ritningarna till både en helikopter och flygplan. Det skulle emellertid gå många år innan dessa teckningar blev verkliga uppfinningar, men ursprungsidén var hans. Eftersom Rom Fiumicino flygplatsen är den största i Italien, är den därför en upplevelse i sig själv.

Sevärdheter och attraktioner i Rom

Rom har som stad och landets huvudstad riktigt mycket att erbjuda sina besökare. Som tidigare centrum för det antika romarriket finns det fortfarande idag kvar många monument och byggnadsverk som gör att man nästan kan föreställa sig hur det var att leva på den tiden.

Stora områden är inhägnade så turister kan gå runt och se hur byggnaderna ser ut på mycket nära håll. Till exempel, Forum Romanum, det gamla antika centrumet, där regeringsbyggnader fortfarande står vackra den dag som idag är. Här ligger bland annat senaten och domstolen. Du kommer också att kunna förflytta dig upp till Palatinerhöjden, som på sin tid var en utsiktsplats över centrum. Kort därifrån ligger Colosseum den största amfiteatern, inte bara i Italien, utan i hela världen, och där bland annat de blodiga gladiatorspelen ägde rum. För att hinna med allt, kan det vara en god idé att hyra bil i Rom, kanske redan från Fiumicino flygplatsen, eftersom detta kan ge dig behövlig tid och energi.

Rom är inte bara historia. Den moderna delen av staden sjuder av liv, och du kan äta på läckra restauranger, sitta på café eller bara njuta av solen på Spanska trappan. Oavsett om det är natt eller dag, står upplevelserna på kö så du bara behöver gripa tag i det som passar dig. Boka en hyrbil på Rom Fiumicino flygplatsen om du har ambition om att hinna med allt innan det är dags att åka hem igen.

Du kan göra vad du vill i Rom. Det handlar bara om att hitta runt bland de många saker som staden har att erbjuda. Genom att hyra bil på Rom Fiumicino flygplats får du en bra hjälp till att hinna med alla de saker du tänkt dig. Så fort du landar i staden kommer du att bli förvånad över hur snabbt du grips av den unika atmosfären som är en blandning av kultur, historia och ett otroligt stadsliv.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Rom Fiumicino flygplats

Det vore synd att säga att Rom Fiumicino flygplats ligger nära stadens centrum. Lyckligtvis är flygplatsen så stor att du har många olika möjligheter till att ta dig in till centrum av staden. Det mest uppenbara valet kommer förmodligen att vara tåget, som går på regelbundna tider från en järnvägsstation precis intill flygplatsen. Det går hela vägen in till Termini, som är Roms centralstation. Resan är dock både lång och dyr, så andra alternativ bör övervägas. En hyrbil från Rom Fiumicino flygplatsen kan ta dig både till staden, runt omkring och tillbaka under den tid du är där. Du kommer tycka att det är praktiskt eftersom det hjälper dig att njuta av semestern.

Storstäder och transport kan vara lite av en utmaning att sätta sig in i. Det finns som regel både tunnelbana, buss, tåg och taxi att hålla reda på, och det kan vara svårt när man precis har landat. Genom att hyra bil på Rom Fiumicino flygplatsen slipper du allt detta krångel. När hyrbilen väl är bokad så är friheten din.

Det är en frihet som även vänner och familj kommer uppskatta om de reser tillsammans med dig. Hyrbilen från Rom Fiumicino flygplats kommer att uppskattas mycket för att den är smidigare än alternativen.

Hyra bil billigt på Rom Fiumicino flygplats

Rom är en allt för stor stad för att du ska hinna uppleva allt. Åtminstone om du har tänkt dig att åka runt med buss och tåg. Med en billig hyrbil från Rom Fiumicino flygplats så har du transport för hela din semester och därför kan du lägga dessa bekymmer bakom dig. Det är enkelt, billigt och praktiskt. Så enkelt kan det sägas om hyrbil på Rom Fiumicino flygplats.

Om du tillhör typen som vill ha grepp om semestern redan innan du åker, då kan du boka din hyrbil på Rom Fiumicino flygplats redan nu genom oss. Detta kommer att hjälpa dig att göra din resa enklare, och på samma gång kommer du att uppleva Rom som de lokala.

Besök Rom Fiumicino flygplats officiella hemsida.

Rom Leonardo da Vinci Fiumicino flygplats ligger cirka 35 km från själva Rom. Eftersom det är Italiens största flygplats, finns det naturligtvis gott om restauranger och shoppingmöjligheter om man behöver få tiden att gå medan man väntar. Boka din hyrbil på Fiumicino flygplats redan hemifrån, då står din hyrbil klar och väntar när du ankommer.

Ta dig enkelt runt i Rom med hyrbil från Fiumicino flygplats

Med relativt kort restid från Fiumicino flygplats till Rom, finns gott om goda skäl till att boka en hyrbil. Med tillgång till en bil tar ni er lätt runt till Roms otaliga sevärdheter och attraktioner, och du slipper dessutom att vänta på en ledig taxi eller att åka med kollektivtrafiken.

Mer att uppleva genom att hyra bil på Rom Fiumicino flygplats

Det finns många saker att se och uppleva i Rom om du bokar hyrbil på Fiumicino flygplats. Hyrbil är ett idealiskt sätt att komma ut och se Italiens huvudstad på. Ni tar er lättare runt till de stora sevärdheterna, såsom de världsberömda platserna Colosseum och Forum Romanum eller Vatikanstaten.

Genom att hyra en bil från Rom Fiumicino flygplatsen, har du friheten att själv bestämma takten för din semester, och du har möjlighet att hinna med mycket mer än om du inte bokar en hyrbil.

Hitta den billigaste hyrbilen Rom Fiumicino flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her