Billeje i Catania Lufthavn

Catania flygplats (CTA) kallas också ”Catania-Vincenzo Bellini flygplats” och är uppkallad efter den stora opera kompositören Vincenzo Bellini, som själv var född i staden. Flygplatsen ligger bara 4,3 km från centrum av staden Catania, vilket gör den till den mest populära flygplatsen på Sicilien.

Som stad är Catania yngre bror till den något större staden Palermo i väster, men flygplatsen i Catania är den största på Sicilien. På grund av sin närhet till fastlandet är det många människor som väljer att landa här. Inrikesflyg finns det gott om men flygförbindelserna till och från andra platser runt om i världen ökar ständigt eftersom Catania har blivit en berömd plats bland turister som vill åka till Italien på semester. Om du är en av dem, kan du bäst uppleva ön med en billig hyrbil från Catania flygplats och på så sätt få ut så mycket som möjligt av staden och resten av ön.

År 2010 passerade cirka 6,3 miljoner passagerare genom Catania flygplats, vilket gör den till den 6: e mest trafikerade flygplatsen i hela Italien. Det är utan tvekan den största flygplatsen på Sicilien, men som sagt också en av de största i hela landet. Denna trafikökning var helt oväntad och därför var man tvungen att bygga ytterligare en terminal 2007, så att Catania flygplats skulle kunna hantera de många människorna som kommer hit. Ursprungligen användes flygplatsen av den amerikanska armén under återerövrandet av södra Italien under 2: a världskriget, men sedan dess har det varit till stor glädje för alla turister. Många av dessa turister bokar även hyrbil på Catania flygplats, eftersom detta kan bidra till att göra semestern enklare och billigare i längden.

Catania flygplats är din väg till Sicilien och du bör inte gå miste om denna enastående möjlighet att uppleva denna del av Italien.

Sevärdheter och attraktioner i Catania

Catania är kanske inte är den största staden på Sicilien, men den kan lätt ta priset som den vackraste. Det är svårt att hitta en plats som geografiskt sett är lika vacker som Catania, eftersom staden med omgivning ligger i något av det finaste landskap man kan hitta. Staden ligger i och för sig i ett ganska platt område, men något händer när man tittar bort mot horisonten. Den imponerande och lite skrämmande vulkanen Etna avtecknar sig nämligen med sin unika konformade siluett på ett lite hotande sätt. Senaste gången vulkanen hade utbrott var 1669, men den är faktiskt fortfarande aktiv i dag, och det gör Etna till den största aktiva vulkanen i Europa. Etna är bara en av alla spännande saker du kan uppleva på din resa och därför är en hyrbil från Catania flygplats det perfekta hjälpmedlet för att uppleva allt ön har att bjuda på.

Det bor 300 000 personer i Catania så staden har en viss storlek trots att den ligger på en ö och inte på det italienska fastlandet. Detta gör att staden lever sitt alldeles egna liv, som kan tyckas mycket charmig för de flesta turister. Staden lever verkligen upp till alls förväntningar, och efter att ha upplevt Catania en första gång kan du helt enkelt inte få nog. Boka hyrbil på Catania flygplats om du är en av dem som tycker att små charmiga italienska städer, stränder och natur är några av de bästa upplevelserna i livet.

Det finns många intressanta romerska minnesmärken från den period då de bodde på ön. Det finns bland annat teatrar, amfiteatrar och torg. Dessa platser kan vara intressanta att uppleva eftersom de är ganska välbevarade och unika.

Med en billig hyrbil från Catania flygplats kan du vara säker på att hinna med allt du bör se både i staden och i det omgivande fantastiska landskapet.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Catania flygplats

Lyckligtvis ligger Catania flygplats inte så långt från centrum av själva staden. Detta innebär att du kan ta en buss som går större delen av dagen och tar dig hela vägen in till huvudterminalen varifrån du kan ta dig vidare till den plats där ditt hotell är beläget. Men det kan vara stort tryck på de allmänna kommunikationerna under högsäsong, så du bör kanske även överväga andra alternativ. Att hyra en bil på Catania flygplats skulle kunna vara det perfekta alternativet.

Transport behöver inte vara ett problem på din resa. Många turister tror att de måste hitta den lokala bussen för att ta sig runt, men lyckligtvis är så inte fallet. Med en hyrbil från Catania flygplats kan du ta dig runt överallt utan problem och behöver bara fokusera på att njuta av semestern.

Detta gäller inte bara för dig själv utan även för vänner och familj som du kanske rester tillsammans med. De kommer tycka att biluthyrning på Catania flygplats är en förnuftig investering, så låt dem vara med och bestämma.

Billig hyrbil på Catania flygplats

Catania har allt för många saker att erbjuda för att det ska kunna upplevas från en buss. Därför kan en billig hyrbil i Catania göra din resa unik. Med en hyrbil kan du hinna med allt, och du har en frihet som du annars inte skulle ha haft.

Kasta bekymren och njut av semestern. Du bör boka din hyrbil på Catania flygplats redan hemifrån på Hyrbilinfo.se – Då står din bil redo och väntar på dig när du landar i Catania.

Besök Catania flygplats officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Catania flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her