Hyr bilar på Venice Airport

Venedigs flygplats (VCE), eller ”Venice Marco Polo Airport”, är den största flygplatsen i området runt Venedig. Den ligger på det italienska fastlandet och är därför ca 8 km norr om själva Venedig.

Flygplatsen i Venedig är uppkallad efter den italienska upptäcktsresande Marco Polo, som reste hela vägen till Kina och på så sätt kunde berätta om Fjärran Östern för människorna i Europa. Eftersom Venedig är ett av de viktigaste turistområdena i Italien och Europa så passerar nästan 7 miljoner människor genom flygplatsen varje år. Detta innebär att det är stort tryck på faciliteterna – trots att en ny terminal öppnades 2002. Det kan därför vara en fördel för nyanlända turister att boka en hyrbil på Venedigs flygplats.

Venedig är och förblir en av de mest populära platserna i Italien. Stadens fantastiska miljö har kallats för den vackraste som någonsin byggts av människor och det säger inte så lite. Flygplatsen i Venedig måste därför också kunna ta emot många miljoner människor varje år, och denna siffra stiger hela tiden i och med att flygbiljetterna blir billigare och billigare, oavsett om du ska resa inom Europa till Mellanöstern eller USA. Det är en fördel för de turister som har bokat en hyrbil på Venedigs flygplats, eftersom de inte behöver tänka på vare sig transportalternativ eller oväntade kostnader med en gång de landar.

Venedigs flygplats har många moderna faciliteter, men det är lite stressigt på alla årets 365 dagar ändå. Som turist måste du bara inse att Venedig är en populär turistdestination – och rätta dig därefter.

Sevärdheter och attraktioner i Venedig

Venedig har allt det du vill uppleva som turist i Italien. Helt unik arkitektur, annorlunda kultur på grund av stadens läge i vattnet och fantastisk mat som erbjuder det bästa vi vet från det italienska köket. Eftersom Venedig ligger utspridd över 117 olika öar kan du uppleva staden på en mängd olika sätt.

Det finns bussbåtar som susar runt på vattenvägarna och det finns de mer romantiska gondolerna som paddlas genom de små gränderna av en (i vissa fall) sjungande italienare. Besök Markus platsen om du vill se den fantastiska katedralen mitt i staden. Här matar turisterna tusentals duvor som är här varje dag på året. Platsen är också känd för att ibland vara under vatten när vattennivån stiger för mycket i staden. Att hyra bil på Venedigs flygplats är därför en bra idé för dem som även vill uppleva något lite annorlunda än bara Venedig. Annars kan det vara svårt att komma till och från ön.

270 000 personer bor i Venedig och det är helt unikt att man kan ha en stad i Europa utan bussar, bilar eller lastbilar. I själva verket är Venedig det största stadsområdet i Europa utan motorfordon. Men Venedig öar är sammankopplade via 409 broar som går över kanaler och floder, men bara för fotgängare och för tåget som går till fastlandet.

Boka billig hyrbil i Venedig om du vill ha ett transportsätt så fort du kommer till fastlandet. Du kommer som regel behöva en bil så fort du förflyttar dig utanför själva Venedig, vilket är anledningen till att du bör överväga möjligheten med en hyrbil.

Venedig utgör en strålande möjlighet till en något annorlunda storstadssemester. Staden erbjuder massor av upplevelser både kulturellt och geografiskt, eftersom det inte finns någon liknande plats på vår jord som har samma inramning. Historiskt sett finns det mycket att se och lära i denna stad och när du går runt på de trånga gatorna och gränderna känns det nästan som om du kan ta på historian.

Med en billig hyrbil från Venedigs flygplats är du garanterad transport till och från Venedig. Det kan vara en stor fördel om du vill kunna ta dig in och ut ur stan närhelst det passar dig.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Venedigs flygplats

På Venedigs flygplats kan du, som en av de enda platserna i världen, ta en vattenbuss till själva staden. Som tidigare nämnt är Venedigs flygplats på fastlandet och därför är resan till staden ganska lång. Men det finns både möjlighet till taxi och buss, men det kan också vara en god idé att ta en hyrbil från flygplatsen, eftersom en hyrbil snabbt och enkelt tar dig direkt till stan. På så sätt sparar du viktig tid.

Biluthyrning på Venedigs flygplats är för dem som vill ha en välplanerad semester, där du själv kan bestämma när du ska göra vad. Bilen ger dig den extra frihet som du annars inte skulle ha på en plats som Venedig.

Du kanske i och för sig inte kan köra med bil i själva Venedig, men så fort du anländer till flygplatsen, kommer du upptäcka att hyra bil på Venedigs flygplats fortfarande kan vara en smart idé för att få familj och vänner fram och tillbaka.

Billig hyrbil på Venedig flygplats

Venedig är en unik plats att besöka, vilket är anledningen till att du inte ska låta tillfället gå dig förlorat. Du kanske inte kan köra bil i själva Venedig men det kan fortfarande vara en bra idé med hyrbil i Venedig, för du kommer spara både tid och pengar när du behöver ta dig fram och tillbaka från staden.

Om du vill vara säker på att få ut det mesta av din semester, så ska du boka hyrbil på Venedig flygplats redan hemifrån online på Hyrbilinfo.se – då behöver du inte oroa dig om hur du ska ta dig runt. Det är utan tvekan en sak som du kommer att uppskatta så fort du landar och bara vill njuta av den vackra omgivningen.

Besök den officiella hemsidan för Venedigs flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Venedig flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her