Biluthyrning på Split flygplats

Mätt i antal resenärer så är Split flygplats en av Kroatiens största med flyglinjer till många europeiska storstäder däribland en rad skandinaviska flygplatser. Trots sin fysiskt sett beskedliga storlek så är Split flygplats även ett populärt val för de många semesterfirare som varje sommar reser till Kroatien för att njuta av de vackra och soliga omgivningarna vid Adriatiska havet. Använder du dig av en billig hyrbil från Split flygplats så tar du dig också lätt vidare till stora delar av Kroatien.

Hektiska sommarmånader

Split hanterar årligen över 3 miljoner passagerare av vilka de flesta använder sig av flygplatsen under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Med andra ord faller passagerarantalet drastiskt under vintermånaderna medan det under den populära sommarhögsäsongen går massor av flyglinjer till flygplatsen.

Split flygplats är inte särskilt stor men i dess terminal hittar du ändå alla nödvändiga faciliteter såsom bank, postkontor, matställen och inte minst åtskilliga biluthyrningsföretag. På grund av den ökade trafiken på sommaren så har man de senaste åren valt att utvidga och renovera flygplatsen för att skapa bättre förhållanden och plats för både flygpassagerarna och flygbolagen. Dessa insatser har ökat flygplatsens kapacitet till 5 miljoner resenärer årligen.

Foto: Jocelyn Erskine-Kellie, CC BY-SA 2.0
Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Split – en bra utgångspunkt för bilhyra

Split flygplats ligger vid den lilla orten Kastela omkring 20 kilometer från själva staden Split. Det tar inte särskilt lång stund att köra in till Split om du har en hyrbil. Flygplatsen är därför ett perfekt val om du vill tillbringa din semester i denna charmiga hamnstad.

Den stämningsfulla staden Split erbjuder massor av kulturella och historiska sevärdheter. Besök till exempel det mäktiga Diokletians palatset i centrum av Split, detta palats byggdes för mer än 1 700 år sedan. När du har utforskat de många sevärdheterna innanför palatsets murar kan du eventuellt njuta av en promenad längs hamnpromenaden där du utöver att handla i små bodar kan koppla av på något av de många caféerna eller restaurangerna.

Bokar du en billig hyrbil på Split flygplats så kan du dessutom lätt göra utflykter till stränder och många andra spännande sevärdheter utanför Split. Du kan till exempel köra till den gamla medeltidsstaden Trogir som ligger 25 kilometer väster om Split. Staden står upptagen på UNESCO: s världsarvslista.

Transport från Split flygplats

Den centrala placeringen mitt i Dalmatien gör på det hela taget Split flygplats till en bra inkörsport till många av Kroatiens mest populära semesterdestinationer. Det går både direkt shuttlebus och vanliga reguljära bussar från flygplatsen in till Split. Under högsäsongen kan du dessutom ta taxibåt från flygplatsen in till staden eller till någon av de närliggande öarna.

Föredrar du att ha full rörelsefrihet under semestern och att vara helt oberoende av tidtabeller? Boka då en hyrbil på Split flygplats redan hemifrån. Även om biluthyrningsföretagens personal gärna hjälper dig på flygplatsen så finns det många fördelar med att boka din hyrbil i förväg. Genom att boka i god tid kan du ofta få olika rabatter, lätt välja den typ av hyrbil du föredrar – och kanske viktigast av allt – vara säker på att det står en ledig hyrbil redo för dig på flygplatsen när du kommer fram. Om du bokar din biluthyrning på Split flygplats i förväg så undviker du även lättare att lockas til att boka något som du egentligen inte har behov av.

Läs mer om flygplatsen på den officiella hemsidan

Boka bilhyra på Split flygplats

På Split flygplats kan du bland annat hyra bilar från internationella biluthyrningsföretag som Sixt, Avis och Europcar men det finns även mindre nationella biluthyrare. Som en del av den senaste utbyggnaden av flygplatsen byggde man en täckt gångbro från flygplatsen till biluthyrningsområdet.

Boka billig bilhyra på Split flygplats (flygplatskod: SPU) i sökmotorn här på sidan. Där hittar du de bästa priserna på bilhyra från alla biluthyrningsföretag på Split flygplats på ett och samma ställe. Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil redan hemifrån eftersom det framför allt under högsäsong kan vara kamp om de billigaste hyrbilarna. Boka din hyrbil i sökmotorn här på hyrbilinfo.se så kan du med lugn i sinnet flyga till Split flygplats i säker förvissning om att det står en hyrbil redo för dig.

Hitta den billigaste hyrbilen Split flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her