Hyra bil i Kroatien

Kroatien har många dolda pärlor som du bara når med en hyrbil. Foto: László Szalai

Hitta det billigaste priset på hyrbilar i Kroatien på nätet med Hyrbilinfo.se. Vi erbjuder biluthyrning i hela Kroatien och sökmotorn jämför priser på hyrbilar i Kroatien från alla uthyrningsföretag.

Kroatien ligger i hjärtat av Europa och bakom landets långa och dramatiska kustlinje ligger ett vackert landskap med floder och med höga alper i bakgrunden.

Att hyra bil i Kroatien gör det enkelt att uppleva allt – även de vackra platser som inte kan nås med kollektivtrafiken, så som nationalparkerna.

Bortsett från huvudstaden Zagreb, som ligger i mitten av Kroatien, så ligger de flesta av de populära destinationerna i södra Kroatien. Dessa inkluderar bland annat UNESCO staden Dubrovnik och Diocletianus palats i Split som kan nås på 4 timmar i din hyrbil. Split är också Kroatiens största hamn och härifrån kan du ta båt till de många vackra kroatiska öarna.

Alla de största turistattraktionerna i Kroatien ligger relativt nära stora internationella flygplatser och det går att hyra bil på samtliga flygplatser genom Hyrbilinfo.se. Tänk på att om du reser mellan oktober och mars måste du alltid ha lyktorna tända på din hyrbil – precis som hemma i Sverige.

Du kan hyra dig en bil när du ankommer, men du kan få ett mycket bättre pris om du bokar din hyrbil i Kroatien hemifrån. I vår sökmotor kan du hitta aktuella erbjudanden och priser från alla större biluthyrningsfirmor. Prova så får du se!

Kroatien – miniguide med tips till din bilsemester

Med över 1600 km kuststräcka längs det vackra Adriatiska havet, så tar Kroatien åtminstone lång tid att utforska – särskilt i det långsamma tempo som landet är känt för. På den centrala delen av Balkan, där hittar du huvudstaden Zagreb. Kroatien gränsar mot Ungern, Slovenien, Serbien och Bosnien-Hercegovina.

Trots kriget har kroaterna gjort ett enastående arbete återställa sitt kulturarv och stora delar av den fantastiska staden Dubrovnik är så gott som återuppbyggd, du kan inte se att den har varit bombad. Idag står Dubrovnik med på UNESCO:s världsarvslista. Kroatien är indelat i regioner här ibland Dalmatien, en bit av landet och öarna som ligger upp mot Bosnien-Hercegovina. Den nordvästra halvön Istrien och Kvarnerbukten i norra delen av Dalmatien. Den nordöstra delen, som består av skogar och fält, är känd som Slavonien, medan norra centrala höglandet är känt som centrala Kroatien.

Nästan alla flygbolag flyger till Kroatien, däribland Czech Airlines, SAS, Norwegian, Clickair, EasyJet, och Wizzair. För att få råd om bilkörning i Kroatien är det väl värt att titta på Hvratski Auto Club vars uppgift är att hjälpa bilister och främja säker körning. Besök deras hemsida för noggranna uppdateringar om trafiken, vädret och se deras många kartor. Innehållet finns tillgängligt på kroatiska, engelska, tyska och italienska.

Om du letar efter ett ställe för en trevlig kväll på stan så finns det många trendiga barer i Hvar dit ”det vackra folket” går för att bli sedda – ofta med sina stora båtar förtöjda utanför.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upplevelser på din semester i Kroatien

Att hyra bil i Kroatien är det snabbaste sättet att se den vackra kusten i Dalmatien som ligger vid Adriatiska havet. Balkanlandet Kroatien i Östeuropa har fantastiska platser att besöka. Allt från Dubrovnik i söder, till Kroatiens huvudstad Zagreb i norr.

På grund av det förödande kriget på 1990-talet är Dubrovnik idag vackert restaurerad och att hyra bil är det enklaste sättet att upptäcka ”Adriatiska havets pärla”, som Dubrovnik också kallas. Våra låga hyrbilspriser börjar på 75 kr per dag och täcker motorproblem, obegränsad körsträcka och obligatoriska försäkringar. Försäkringspaketet omfattar bilstöld, kollision och ansvarsförsäkring. Vi garanterar att du inte kommer att hitta ett lägre pris någon annan stans.

Kör runt till de olika regionerna i Kroatien med din hyrbil

Res genom de kroatiska regionerna Istrien, Dalmatien, Kvarnerbukten, centrala Kroatien och Slavonien med hyrbil i Kroatien.

Vi har bilar i alla storlekar och de kan avhämtas på de stora flygplatserna i Zagreb, Split och Dubrovnik. Allt från små kombicoupé bilar till stora lyxbilar från tillverkare som Fiat, Skoda, Peugeot och BMW. Många turister väljer att besöka lustbåtshamnarna längs kusten, och ta en båt ut till öar som Brač och Hvar. Överväg även att hyra en cabriolet om du vill göra din semester till något lite extra.

Trots att Kroatien inte är så billig som det var innan turistboomen, kan en hyrbil i Kroatien fortfarande göra att du den billigaste möjliga semester. Om du reser till Kroatien under högsäsong, så se till att boka din hyrbil i god tid så du är säker på att få den modell du behöver. Vi kan ge dig ett förslag på vår hemsida så ser du direkt vilken typ av bil du behöver och vill ha.

Njut av Plitvice Lakes National Park med hyrbil i Kroatien. Källa: 29

Hyra bil i Kroatien

Boka billig hyrbil i Kroatien via vår ”rent a car” sökfunktion här på hemsidan och ta dig därpå lätt runt i landet på egen hand. Med en hyrbil kan du köra runt och uppleva Kroatien på bästa sätt.

Du kan inte ta dig runt i Kroatien med kollektivtrafik, men om ni väljer att boka en hyrbil i Kroatien till er semester, kan ni ta er runt i landet och bland annat uppleva många av de vackra nationalparker som finns runt omkring.

Hyrbil i Kroatien

På din semester i Kroatien, får du inte gå miste om att besöka världens minsta stad, Hum, på Istrien. Istrien i sig själv är också värt ett besök. Upptäck amfiteatern i den stora staden Pula eller Euphrasius basilikan i Porec.

Om ni vill ha storstadsupplevelser så är kanske huvudstaden Zagreb riktigt något för er. Här kan ni bland annat se Zagreb mumien och resterna av en Neanderthalare som finns på ett av stadens museum. Gå även på restaurangbesök och prova eventuellt någon fjäderfärätt, som ska vara en av stadens specialiteter. Om du behöver en paus från stadens larm kan du koppla av i en av Zagrebs gröna parker, som garanterat ger avkoppling.

Kroatien är kristallklart vatten, kulinariska upplevelser och en vacker och varierad natur. Det är ett land med en spännande historia och intressanta sevärdheter. Och så är det dessutom ett av de billigaste länderna att besöka i Europa. Kroatien är som gjort för att uppleva på en bilsemester och på Hyrbilinfo.se kan jämföra priser på billiga hyrbilar i alla större städer och flygplatser i Kroatien.

Kroatien – en pärla i Centraleuropa

Kroatien är beläget i Centraleuropa och var tidigare en republik i Jugoslavien. Kroatien omfattar den dalmatiska kusten, öarna i Adriatiska havet, södra Istrien och Slavonien, som är det nordliga lågslätten i det tidigare Jugoslavien. Kroatien gränsar till Slovenien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro och Serbien. Den nordöstra delen av landet är platt och frodig, medan områdena västerut är bergiga. Den smala Adriatiska kusten i Istrien och Dalmatien är också bergig men med ett härligt medelhavsklimat.

Upplev den magnifika naturen på nära håll under en vandringstur i de mäktiga bergen eller genom gröna pinjeskogar. Inne i landet stöter man på små städer och vinodlingar, där det traditionella och autentiska Kroatien lätt kan upplevas. Den lokala befolkningens gästfrihet gör att du kan komma riktigt tätt inpå deras kultur och vardag.

Kusten med det klaraste vatten

Besök också de vackra stränderna med det kristallklara turkosa vattnet som anses vara något av det renaste i Europa. Den imponerande klippkusten med sina rullstenar gör att vattnet kan vara lite grumligt av sand och grus närmast stranden och på många ställen finns det stora badbryggor ut i havet med trappor ner till vattnet. Det gör stranden till en utmärkt badstrand med goda badmöjligheter. Med nästan 6 000 km kustlinje mot Medelhavet, erbjuder Kroatien allt från klippiga stränder och stränder med fint rundslipade stenar till härliga sandstränder. Under sommarmånaderna ger det ljuvliga medelhavsklimatet gott om sol och värme för avkoppling, vattensporter och solbadande.

Bege er även lite längre ut på havet med en utflyktsbåt, och upplev den fantastiska skärgården med tusentals karja klippöar som ligger längs med kusten. Detta är en av världens vackraste skärgårdar och helt enkelt en fröjd för ögat med nya fantastiska utsikter efter varje ö.

Zagreb – en blandning av gammalt och nytt

Zagreb, som ligger djupt in i landet, är Kroatiens huvudstad och landets största stad. Det är landets kulturella, vetenskapliga och ekonomiska centrum. Staden ligger 12 meter över havet mellan de södra sluttningarna av Medvednica-bergen och floden Savas bredder. Staden rymmer ett universitet och ett ärkebiskopssäte och har sedan urminnes tider varit en samlingspunkt för kultur. Besök den imponerande nationalteatern och den katolska katedralen eller ha turen att få höra en lokal orkester spela. Zagreb är även ett handelscentrum som lockar med shopping och restauranger. Prova både det moderna köket som är inspirerat av det italienska och det traditionella slaviska köket med skinka och riven kål, som är syrlig och saltad, eller en gryträtt med kött, grönsaker och rökt fläsk. Staden består av en spännande blandning av gammalt och nytt och har sin egen charm, vilken skiljer sig mycket från de stora städerna i Västeuropa.

Hitta ditt Kroatien

Kroatien lockar med sin magnifika natur, vidsträckta berg, vackra stränder, klart turkosa vatten och sol och sommar, men även med historia och kulturella upplevelser. Läs mer om Kroatien och de resmål som passar för dina intressen och önskemål här på Hyrbilinfo.se, eller Kontakta oss för tips och råd om biluthyrning.

Hyra bil i Kroatian

Att hyra bil i Kroatien är enkelt och snabbt på Hyrbilinfo.se. Vi samarbetar med CarTrawler, som jämför priser på billiga hyrbilar i alla större städer och flygplatser i Kroatien. Ska du åka på bilsemester i Kroatien under sommarlovet så se till att boka din hyrbil i god tid för att få de bästa priserna.

Hitta den billigaste hyrbilen Kroatien Find Billeje her --> Sammenlign priser her