Hyr bilar i Polen

Foto: Jerzy Opioid

Biluthyrning i Polen ger dig obegränsade möjligheter att uppleva detta magnifika land. Polen har behållit ett stadigt grepp om många av landets historiska rikedomar, men har också en modern twist, så att du kan uppleva en sofistikerad blandning av nytt och gammalt.

Med en hyrbil kan du enkelt köra till Polens grannländer, såsom Tyskland, Tjeckien och Slovakien. På Hyrbilinfo.se har du många olika alternativ för att välja hyrbil och avhämtningsställe.

Upplev Polen i hyrbil

Polen är ett enkelt land att besöka med en hyrbil från Hyrbilinfo.se. Utforska detta pittoreska land, antingen på landsbygden eller i några av de större städerna som Warszawa, Poznan eller Krakow. Polen har upplevt mycket oroligheter under båda världskrigen, men har byggts upp och om och blivit en av de mest populära destinationerna i Centraleuropa. Det platta landskapet består av tillsynes oändliga fält, där du kan se bönderna och deras boskap, eller studera den medeltida arkitekturen som finns längs några av de oförstörda gatorna och gränderna.

Fakta om Polen

Polen kan erbjuda något för alla, från den vilda naturen i det bergiga söder, till skidåkning och vandring, samt till fantastiska gamla städer som Krakow, Zamosc och Gdansk. I norra delen av Polen finns vildmarken i nationalparken Bialowieza och sjöarna i Great Malsurian.

Polen är ett land med ett stolt kulturarv på alla områden. Lodz är en före detta textilstad och är nu stolt över sin filmskola som har uppfostrat kändisar som Roman Polanski och Krzysztof Kieslowski. Torun kan skryta med att vara hemstad för astronomen Nikolaj Kopernikus, och Warszawa var hem för Marie Curie och Frederik Chopin. Landets största hamn, Gdansk, är mest känd för Lech Walesa och hans solidaritetsrörelse som grundades 1980 och som ledde landet ut ur kommunismen och ledde till demokrati 1989.

Polen är ett naturskönt land med varierande och ovanliga landskap. Den baltiska kusten har flera utmärkta sandstränder och i Slowinski National Park hittar du orörda skogar, mossar och sanddyner. I nordöstra delen av landet hittar du sjöarna, Great Malsurian, som är en lekplats för seglare av alla slag med sina hundratals sjöar som ligger inklämda mellan täta skogar. I Krakow-Wielun hittar du kalkstensgrottor och medeltida slott, medan det kanske vackraste området är runt Karpaterna i södra Polen.

Att hyra bil i Polen genom Hyrbilinfo.se

Om du behöver hyra en bil i Polen, då har du kommit till rätt ställe. På Hyrbilinfo.se strävar vi efter att uppfylla alla dina önskemål om biluthyrning, och vi gör allt vad vi kan för att du ska bli nöjd med din hyrbil i Polen. Du kan boka din hyrbil i Polen direkt här på hemsidan, där du även kan hitta ytterligare information om biluthyrning i Polen.

Du kan till exempel besöka Krakow med din hyrbil i Polen. Källa: Robin

Hyra bil i Polen

Hitta och boka billig hyrbil i Polen via ”rent a car” sökfunktionen på denna sida. Med en hyrbil kommer du lätt att kunna ta runt under din semester i Polen och slipper köra hela långa vägen hemifrån.

Bilsemester i Polen är ett av de bästa sätten att uppleva landet. Landet är fullt av konst och kultur och katolicismen har satt sin prägel på landet med sina många kyrkor och kloster, som verkligen är värda ett besök.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Boka hyrbil i Polen

I Krakow kan du med din hyrbil köra till Sigismundtornet, Czartoryskimuseet, som rymmer Polens finaste konstsamling. I samma stad kan du uppleva den vackra Mariakyrkan som ligger i centrum av staden vid marknadsplatsen.
Om du har en hyrbil i Polen på din semester kan du besöka klostret Jasna Góra, där du kan se den berömda målningen av Den Svarta Madonnan.

För dem som är intresserade av historia kan ett besök i ett av de mest kända koncentrationslägren, Auschwitz, kanske vara intressant. I Szczecin kan du följa den röda rutten och se områdets sevärdheter och i sydvästra Polen ligger Zamosc som också är värt ett besök, eftersom staden inte har förändrats på över 400 år känns det nästan som att befinna sig i en tidskapsel.

Hitta den billigaste hyrbilen Polen Find Billeje her --> Sammenlign priser her