Bilhyra på Genève flygplats

Genève flygplats även känd som Genève Aéroport (GVA) eller Cointrin Airport. Det är en stor flygplats som bara ligger cirka 4 kilometer från själva centrum av staden. Närmare 18 miljoner passagerare använder sig årligen av flygplatsen. Här finns alla de faciliteter som du förväntar dig att hitta på en modern internationell flygplats. Dessa faciliteter inkluderar även ett stort urval av biluthyrningsföretag. Du har därför bra möjligheter till billig bilhyra på Genève flygplats.

En liten kuriositet med Genève flygplats är att den har en fransk sektor som formellt sett är att betrakta som franskt territorium. De flesta internationella flyglinjerna använder sig dock av den schweiziska sektorn på flygplatsen som även är den största. Söker du en hyrbil på flygplatsen till lågt pris? Då ska du använda dig av sökmotorn här på hyrbilinfo.se. Med denna sökmotor hittar du snabbt den billigaste bilhyran på Genèves flygplats. Du behöver bara göra en sökning för att se de bästa priserna från de olika hyrbilsföretagen på flygplatsen.

Foto: Sdnegel, CC BY-SA 4.0

Inkörsporten till Genève

Genève är med sina 200 000 invånare den näst största staden i Schweiz. Det är samtidigt landets största fransktalande stad och ett av världens viktigaste centrum för internationell diplomati. Det har staden varit sedan 1863 då den Internationella Rödakorskommittén upprättade sitt huvudsäte här. Även om Förenta Nationerna (FN) numera har sitt huvudsäte i New York så har organisationen fortfarande stor närvaro i Genève i Palais des Nations tillsammans med många systerorganisationer så som Världshälsoorganisationen (WHO) och den Internationella Arbetsorganisationen. Därtill kommer nästan 200 andra organisationer som också är representerade i staden.

Genève har genom tidens lopp utgjort scenen för många viktiga avtal och beslut. Staden har till exempel gett namn åt Genèvekonventionen som dikterar krigets lagar. Såväl politiska som opolitiska organisationer har ofta arrangemang i staden i form av stora konferenser, mässor och möten – dessa har även blivit stora turistattraktioner eftersom de ger en möjlighet att få uppleva när det fattas stora internationella beslut. Genève är därför en stad med en mycket kosmopolitisk atmosfär året runt.

Särskilt när stora händelser lockar många besökare till staden kan det vara kamp om de billigaste hyrbilarna på Genève flygplats. Det är därför en god idé att boka din hyrbil i god tid.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Attraktioner nära Genève flygplats

De många internationella organisationerna som finns i staden sätter sin prägel på gatubilden där du kan höra språk från alla världens hörn. Det finns emellertid även mycket annat att uppleva i Genève. Staden bjuder på läckra caféer, berömda museer, vacker arkitektur, en rik kulturhistoria och så utgör staden en av de västligaste punkterna i Schweiz. Läget gör att staden faktiskt i det närmaste är omsluten av Frankrike. Detta faktum är en bra anledning till att hyra bil på Genève flygplats och göra en avstickare till Frankrike men ändå hinna tillbaka över gränsen för en kopp kaffe i Genève. Denna möjlighet är det många turister som använder sig av när de har hyrt en bil på flygplatsen.

Använder du dig av bilhyra på Genève flygplats så begränsas du inte till sevärdheterna i själva Genève. Det finns många andra spännande utflyktsmål inom din räckvidd från Genève. Några få kilometer väster om flygplatsen kan du till exempel besöka European Organization for Nuclear Research, bättre känt som CERN. Bokar du tid i förväg så kan du få en guidad tur och lära dig mer om de intressanta försöken som görs här.

Kör du däremot österut så kommer du in i grannkantonen Vaud som bjuder på många kända attraktioner. Dessa attraktioner inkluderar bland annat världsarvsområdet Lavaux som ligger med utsikt över vinodlingar, Genèvesjön och de franska alperna. På norra sidan av den långsträckta sjön hittar du även städerna Montreux (med Chillonborgen från 1100-talet) och Lausanne (med det olympiska museet) med vackra promenader längs vattnet där det sjuder av liv på sommaren. Hyr du en bil på Genève flygplats på vintern så är det lätt att köra vidare till många bergsområden i de schweiziska, franska och italienska alperna. Såväl sommar som vinter är till exempel Chamonix ett attraktivt mål för en dagsutflykt med en hyrbil.

Transportmöjligheter från Genève flygplats

Även om Genève flygplats bara ligger några få kilometer från själva staden Genève och att det finns bra möjligheter till tågtransport, bussar och inte minst taxi så kan det ändå vara en god idé att utnyttja billig bilhyra på Genève flygplats.
Det är nämligen inte svårt att köra bil i Schweiz. Vägarna är bra och landet bjuder på några av de vackraste vägsträckorna i världen. Med en hyrbil kan du också som tidigare nämnt köra en tur över gränsen till Frankrike. Flygplatsen ligger precis intill den franska gränsen. Genom att hyra en bil på Genève flygplats får du friheten att köra precis dit du har lust utan att behöva tänka på busstidtabeller, väntetider och trängsel på offentliga transporter.

Hyra en bil i den franska sektorn?

Om du ankommer med ett internationellt flyg till Genève flygplats och ska direkt vidare till Frankrike så kan du med fördel hyra din bil i den franska sektorn som har samma urval av biluthyrningsföretag.

Följ bara de andra passagerarna från ditt flyg, hämta ditt bagage och när du är i ankomsthallen ska du efter att ha passerat tullen fortsätta en trappa upp till check-in-nivån. Följ skyltarna med “Destination France” för att komma till den franska sektorn (till höger i terminalen, i närheten av Air France-biljettförsäljning).

Du kan hitta ytterligare upplysningar om flygplatsens faciliteter på flygplatsens officiella hemsida.

Hitta billig bilhyra på Genève flygplats online

Schweiz är inte direkt känt för en låg prisnivå snarare tvärtom. Du kan trots allt ändå ha turen att hitta bra erbjudanden om bilhyra på Genève flygplats om du letar efter priserna i god tid hemifrån. Det kan du göra genom att använda dig av sökmotorn från CarTrawler som du hittar här på hyrbilsinfo.se.

Fördelen för dig att använda sökmotorn är att du inte själv behöver skaffa dig överblick över utbudet av biluthyrningsföretag på flygplatsen. Du kan istället med en enda sökning få en komplett översikt över de lägsta priserna från dem alla. Dessa biluthyrningsföretag inkluderar bland andra Avis, Budget, Sixt och Hertz vilka alla erbjuder ett bra urval av olika bilar. Oavsett om du reser ensam och behöver en liten bil eller om du behöver en bil med gott om plats för passagerare så hittar du lätt helt rätt hyrbil här.

Använd tiden förnuftigt – boka din hyrbil på Genève flygplats redan nu!

Hitta den billigaste hyrbilen Geneve flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her