Hyr bilar i Skottland

Skottland erbjuder en sagolik natur som är lättillgänglig med en hyrbil. Foto: Jamie Campbell

Skottland är ett fantastiskt land. Även om det är utsatt för dåligt väder så är Skottland och dess folk bara något man måste uppleva. Landet är fyllt med vackra åar och täta skogar och när solen tittar fram så ser det ut som ett sagolandskap. Med en hyrbil i Skottland, kan du köra runt till de många traditionella byarna och även vara herre över din resa.

Skottland är känt för sin goda whisky och den måste du unna dig att prova (någon dag då du inte kör bil). Det finns även många andra spännande saker för dina smaklökar att prova på, i synnerhet, lamm, nötkött, vilt, öring och lax är av toppkvalitet, men priset kan vara lite högt!

Det kan rekommenderas att köra runt i det skotska höglandet några dagar. Med en hyrbil bestämmer du själv tempot och du kan stanna vid ett litet charmigt värdshus när du blir hungrig eller trött!

Du kan välja att hyra din bil i huvudstaden Edinburgh och köra ut därifrån. Du kan också plocka upp din hyrbil direkt på flygplatsen eller från staden Glasgow – som är den största i Skottland.

Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil i Skottland redan hemifrån. Då vet du vad du kan förvänta dig, och du behöver inte stressa runt för att hitta rätt bil till rätt pris när du har kommit fram. Det kommer också att bli billigare om du bokar din hyrbil online hemifrån via Hyrbilinfo.se. Prova vår sökmotor och se vilka priser du kan få på hyrbilar i Skottland.

Om du hyr en bil i Skottland på Hyrbilinfo.se

Genom att hyra bil i Skottland kommer du att uppnå exakt den frihet du behöver när du besöker detta frodiga och gröna landskap. I en hyrbil kan du utforska det charmiga landskapet med de gröna kullarna helt på egen hand och i din egen takt. Samtidigt sparar du tid och pengar på att inte behöva använda kollektivtrafik eller arrangerade turer. På Hyrbilinfo.se kan du välja mellan många olika typer av hyrbilar till rimliga priser och du kan även hämta ut och lämna tillbaka din hyrbil på olika destinationer. Genom att hyra en bil på Hyrbilinfo.se är du garanterad en enkel och flexibel start på semestern.

Besök Skottland i hyrbil

Skottland anses vara hem till några av världens vackraste landskap med den mest oförstörda natur du kan tänka dig. Kör till Loch Lomond för att besöka Stirling Castle och Trossachs i Braveheart Country. Låt även din resa gå förbi den kosmopolitiska staden Glasgow där kulturlivet blommar med många evenemang inom konst, musik och teater. Edinburghs medeltida charm kommer att fascinera alla som besöker stadens slott och Grassmarket. De skotska entusiasterna bör besöka destillerier som Glenlivet och Oban, som är öppna för allmänheten. När du förflyttar runt i Skottland i din hyrbil kommer du att njuta av de många pittoreska byarna och de vackra bukterna och vikarna.

Fakta om Skottland

Smått är gott, men trots landets ringa storlek har Skottland verkligen många stora sevärdheter att erbjuda. Skottland kan erbjuda något för alla. För de som är historiskt intresserade finns det få städer som kan jämföras med Edinburgh och Glasgow. För de hungriga kan Skottland bjuda på haggis, men man bör heller inte missa Aberdeen Angus nötkött, eller rökt lax från Dumfries & Galloway. Den törstige kan smaka den ojämförliga malt whiskyn från Isle of Islay eller Oban. I höglandet och på de nordliga öarna kan du uppleva det vilda bergslandskapet, medan det kalla brusande vattnet sköljer mot de Yttre Hybriderna. Om du är intresserad av vilda djur kan du uppleva utter, örnar, valar och delfiner, och om du vill göra en bergsvandring finns över 300 ”Munros” att välja mellan; De karakteristiska skotska bergen.

Landet har en turbulent historia, och en fascinerande geografisk struktur, och du kan besöka massor av slott, och Inns i landsortsbyarna. Skottland erbjuder också spännande aktiviteter som kanotpaddling, golf, fiske eller Caber Tossing (stångstörtning).

Skottland har varit en del av Storbritannien sedan 1707 men har lyckats behålla en distinkt identitet under de senaste 300 åren. Landet fick återigen sitt eget skotska parlament i Edinburgh 1999, vilket markerade ett växande förtroende för landet och en stolthet över landets bedrifter.

Hur man hyr en bil i Skottland

När du hyr en bil i Skottland på Hyrbilinfo.se så påbörjar du den perfekta semestern i Skottland som så många människor går och drömmer om. Vi erbjuder en bra kundservice samt rimliga priser och vi gör allt vi kan för att se till att du blir nöjd med din hyrbil i Skottland. Du kan läsa mer om biluthyrning i Skottland här på vår hemsida, där kan du även boka din hyrbil direkt online.

Boka hyrbil i Skottland

Boka en billig hyrbil i Skottland och kör runt och upptäck de fantastiska landskapen i de norra delarna av Storbritannien. Att resa runt i Skottland är en attraktion i sig, och du gör det bäst med en hyrbil.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upptäck Skottland med hyrbil

För whiskyentusiaster är en resa till Skottland ett måste. Från en av landets ”rent a car” företag kan du hyra en bil och köra ut och besöka en eller flera av de många whiskydestillerier som är öppna för turister. Det är ofta gratis eller rimligt billigt att följa med på turerna.

Hyra bil i Skottland

En av de mest populära och oftast nämnda turistattraktionerna i Skottland är naturligtvis Loch Ness-sjön i de skotska högländerna. Sjön som är mest känd för det berömda sjöodjuret Nessie, som numera är Skottlands mest kända varumärke.

Du kan enkelt hitta din hyrbil online på Hyrbilinfo.se och besöker ni Skottland under er semester är det fantastiskt att köra runt i Skottlands vackra natur. Om du föredrar stadsliv så kan en vistelse i Glasgow vara ett perfekt alternativ. Här kan du även ta en promenad förbi arenan till en av landets mest populära fotbollsklubbar.

Om du flyger till London med något av de många billiga erbjudanden man kan hitta och därifrån reser vidare till Skottland, är det perfekt att ha en hyrbil väntande på flygplatsen för att snabbt komma vidare på resan. Du kan läsa om biluthyrning på Londons största flygplatser, Heathrow flygplats, Gatwick flygplats och Stansted flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Skottland Find Billeje her --> Sammenlign priser her