Billeje i Edinburgh

Med hyrbil i Edinburgh, kan du enkelt uppleva den magnifika omgivande naturen. Foto: Tilmandralle

Med hyrbil i Edinburgh, Skottland, kan du enkelt ta dig runt och uppleva de brittiska öarna, med kiltar, skotskrutigt och skotska höglandet.

Med en hyrbil i Edinburgh är en körtur över bron, Firth of Forth, det självklara sättet att starta din tur runt Skottland. Då kan du besöka Edinburgh Castle, eller St. Mary ’ s Parish Church, som ligger i närheten.

På Hyrbilinfo.se hittar du ett brett utbud av hyrbilar samt olika avhämtningsplatser, vilket gör det både enkelt och flexibelt att hyra bil i Edinburgh på Hyrbilinfo.se.

Upplev Edinburgh med billig hyrbil

Genom att resa runt i Skottland med hyrbil har du friheten att ta en vandringstur på de ljungtäckta hedarna eller spela en runda golf på St. Andrews, som förmodligen är en av de mest kända golfbanorna i världen.

Besök även Blair Castle och ta en paus på ett värdshus för att njuta av en pint. Om du har frågat ditt behov av den skotska historien tillfredsställt, då kan du göra en resa till det skotska höglandet.

Edinburgh en av Europas vackraste städer

Edinburgh är en av Europas vackraste städer och staden har även ett vackert läge bland de klippiga kullarna med utsikt över havet. Staden är som en sammanslagning av landskap, byggnader och monument, med de vackra klipporna i bakgrunden.

Författaren Robert Louis Stevenson beskrev sin födelseplats som ”en dröm om murverk och levande klippor”. Du kan uppleva den gamla stadensdelens pittoreska virrvarr med dess historiska gata, Royal Mile, och de många medeltida byggnaderna. Och du kan också besöka Castle Rock den rödbruna palissad av Salisbury Crags, den nya stadens rutnät av neoklassisk respektabilitet, medan alla stadens kolumner, pelare och frontoner ger staden ett konstant varierat uttryck.

Edinburgh är också känt som Atens i norr, ett namn inspirerat av de stora tänkarna inom skotsk historia, som hänvisar till en stad med en rik kultur och höga ideal av konst, litteratur, filosofi och vetenskap. Det är här som du varje sommar kan uppleva världens största konstfestival som varje år återuppstår som en fågel Phoenix och överträffar föregående års festival med en ny serie av fantastiska recensioner med ändlösa superlativ. Dessutom hittar man de grekiska templens motsvarighet i Calton Hill – Edinburghs Akropolis, där det skotska parlamentet återigen sitter efter 300 år av frånvaro.

Men Edinburgh är också Auld Reekie, en mer jordnära ställe som pekar finger åt de litterära och intellektuella. Auld Reekie är en stad med bullriga, trånga pubar och utskänkningsställen som lockar törstig till sent på kvällen. Det var här som Robert Louis Stevenson lockades bort från sina juridiklektioner för att hellre sitta och dricka i den dystra hålornas skumma gatuliv på 1800-talet. I distriktet Beltane hittar du den berömda May Day Festival, där människor festar halvnakna i ljuset från det flammande bålet under Calton Hill sten monument.

Precis som en favoritroman är Edinburgh en stad vi vill besöka om och om igen. Efter varje besök lämnar staden en ny bild eller en ny upplevelse; Till exempel åsynen av slottets silhuett mot en blå vårhimmel och en gul dimma av påskliljor på sluttningarna från Esplanaden, eller att snubbla ut från en nattklubb i sommargryningens svaga ljus då bara måsarna och taxibilarna stör den oväntade tystnaden. Eller en morgonpromenad till ett café på en sval decembermorgon, när dimman ligger kvar mellan takspirorna i gamla stan, och de mörka gränderna verkar mer mystisk än någonsin, eller synen av fyrverkerier som gnistrar på natthimlen medan man står mitt i människomassorna i Princes St. Gardens. Detta är hur Edinburgh alltid lämnar nya minnen.

Så bokar du billigaste hyrbil i Edinburgh

Om du letar efter ett bra erbjudande på biluthyrning i Edinburgh, Skottland då har du kommit till rätt ställe. Här på Hyrbilinfo.se erbjuder vi ett brett utbud av hyrbilar i alla prisklasser, samt en hög nivå av kundservice.

Vi gör allt vi kan för att se till att du blir nöjd med din hyrbil på din semester i Edinburgh. Du kan läsa mer om biluthyrning i Edinburgh här på vår hemsida, där du även kan boka din hyrbil online.

Du kan lära dig mycket mer om Edinburgh på stadens officiella hemsida för besökare och turister.

Besök den skotska huvudstaden Edinburgh med en hyrbil. Boka din hyrbil i Edinburgh online och hämta ut din bil när du ankommer till staden i östra Skottland.

Hyra bil i Edinburgh

Edinburgh är en spännande och intressant stad att besöka när du har bokat en hyrbil för din semester, oavsett vilken del av staden du väljer att besöka. Edinburgh är en stor stad och för enkelhetens skull är den uppdelad i tre stora och fyra mindre områden. Ungefär i mitten av staden ligger den nya staden och gamla stan, eller ny stad och gammal by som är ett UNESCO världsarv sedan 1995. Här kan du med hjälp av hyrbil njuta av några av de mest intressanta sevärdheterna i Edinburgh. Till exempel Edinburgh Castle och St Giles Cathedral, båda i gamla stan, eller så kan du parkera i New Town och gå på shoppingtur.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyr en bil i Edinburgh, Skottland

Genom att hyra bil i Edinburgh från ett av de många biluthyrningsföretagen i området kan ni köra en sväng längs hamnområdet i stadsdelen Leith eller åka till stranden i området East. Utanför New Town och Old Town i centrum ligger den största delen av Edinburgh, stadsdelen South, där hittar du massor av caféer och matställen. South är till stor del befolkat av studenter som ger mycket liv åt staden. Förutom de mysiga caféerna kan du också uppleva det imponerande Roslin kapellet.

Hitta den billigaste hyrbilen Edinburgh Find Billeje her --> Sammenlign priser her