Billeje i Tjekkiet

Prag på hösten. Foto: Stefan Bauer

Med en hyrbil i Tjeckien kommer du att ha möjlighet att uppleva allt som detta förtrollande land har att erbjuda – helt i din egen takt. Här på Hyrbilinfo.se hjälper vi dig att hitta rätt bil till bästa möjliga pris.

Besök Tjeckiens fantastiska huvudstad Prag en sagolik plats med kyrktorn ända upp till bland molnen och gammal medeltida arkitektur. Restaurangerna och de många barerna i Prag är också värda att uppleva och möjligheterna till shopping är många.

Du kan också köra till den kulturellt rika Moravske Slovacko regionen där tradition och historia sitter i väggarna i de vackert utsmyckade byarna, eller kör med din hyrbil till det magiska slottet Karlstein, som ser ut som något från sagans värld.

Tycker du om vacker natur bör du köra till de vackra Sumavabergen och se de orörda skogarna. Allt som allt finns det mycket att uppleva i Tjeckien och med hyrbil i Tjeckien kan du bestämma allt själv.

I vår sökmotor, som du hittar längst upp på sidan, kan du söka efter hyrbil i Tjeckien bland alla de stora biluthyrningsföretagen. Priserna är alltid uppdaterade med de aktuella kampanjpriserna och det är alltid billigare att boka online redan hemifrån än att boka när du har anlänt. Trevlig resa!

Tjeckien – miniguide med fakta och tips

Tjeckien ligger i Centraleuropa och är omgivet av Österrike, Polen, Tyskland och Slovakien. De fyra huvudregionerna är Böhmen, tjeckiska Schlesien, Mähren och huvudstaden Prag. Den vackra staden Prag var tidigare känd som en stad du reste till över helgen på grund av de låga priserna, men allt eftersom antalet turister har ökat så har även priserna. Tjeckien har ett rikt kulturarv och en arkitektur som gör landet till en unik och vacker plats att besöka. Några platser som är väl värda att besöka är slottet i staden Kroměříž, som stod kuliss till filmen Amadeus (som handlar om Amadeus Mozart). Olomouc är en östligt belägen universitetsstad med många monument som står med på UNESCO:s världsarvslista. Om du är intresserad av motor Grand Prix kan detta ses i Brno, som är Mährens största stad.

Om du planerar att besöka landet kan du passa på att se någon av de många festivalerna, bland annat: Den tjeckiska motsvarigheten till Valborg som firas den 30 april då man firar Pálení čarodějnic (”häxa-bränning”). Tjeckien är medlem i Schengensamarbetet vilket innebär att medborgare från många länder (som ingår i EU) inte behöver visum för inresa. Den största flygplatsen är Ruzyne och det är där Czech Airlines har sin bas. Det finns också internationella flygplatser i Ostrava, Brno, Pardubice och Karlovy Vary som har trafik till städer i Europa. Många lågprisbolag flyger till dessa flygplatser och du kan hämta ut din hyrbil från dem alla. Om du inte planerar att flyga kan du ta tåget från nästan alla omkringliggande europeiska städer.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hya bil i Tjeckien – enkelt och billigt online med Car Trawler

Se priser online från CarTrawler biluthyrning, priser i Tjeckien börjar från 120 kr. per dag.

Att hyra bil i Tjeckien är det billigaste sättet att resa mellan städer som Prag, Jeseník, Karviná och Brno och områdena i Mähren och Böhmen. Prag är i synnerhet ett populärt resmål och är ett UNESCO världsarv. Många turister kommer också till Tjeckien årligen för att se Grand Prix motortävlingen i Brno. Du kan köra till Tjeckien, som inte har någon kustlinje, genom grannländerna Polen, Tyskland, Slovakien och Österrike – men det kan hända att du måste köpa en biljett för att göra det.

Våra bilar med automatiska och manuella växellådor kan hyras från ca. 700 kr per vecka och är idealiska för affärs- eller fritidsändamål.

Hyrbil i Tjeckien är det snabbaste och billigaste sättet att uppleva de charmiga och vackra städerna och landskapet i övrigt.

Eftersom vägskyltarna i Tjeckien kan vara omöjligt att förstå för besökare välja många att hyra GPS eller använda sina mobiler för att vara säkra på att inte köra fel. Eftersom en del bilister kör vårdslöst och vägarna inte precis är perfekta så har de hyrbilar som du bokar genom Hyrbilinfo.se full försäkring som bland annat omfattar stöld och kollision. Dessutom finns det en 24-timmars Hotline så att du alltid kan få hjälp med problem – stora som små.

Eftersom moms och vägtullar redan ingår i våra låga priser finns det därför inga dolda avgifter eller kostnader. Du kan välja mellan ett hundratal olika bilar på vår hemsida, däribland Volkswagen Golf, Mitsubishi Lancer och Subaru Legacy. När det gäller betalning så accepterar vi alla de vanliga kreditkorten och valutor – och om möjligt ingen avbokningsavgift.

Att hyra bilar billigt har aldrig varit enklare, och vi ger dig även möjlighet att olika avhämtnings och återlämningsställen. Prova att knappa in dina önskemål i sökmotorn så får du snabbt och lätt en överblick över priser och tillgängliga bilar. Välj från ett stort urval av bilar med möjlighet att hämta ut bilen på någon av de många platser vi erbjuder i Tjeckien.

Hyrbil i Tjeckien

Hitta en hyrbil från ett ”rent a car” företag i Tjeckien. Oavsett om du ska till huvudstaden Prag eller en av de mindre städerna i landet är det en bra idé att boka din bil redan hemifrån när du ska besöka Tjeckien.

I Tjeckiens näst största stad, Brno – eller Brünn – kommer du att kunna uppleva stadens vackra slott, kyrkor och katedraler, som verkligen är värda ett besök om du är i närheten. För dem som är intresserade av historia eller religion är det en god idé att besöka staden Kutna i provinsen Böhmen, där hittar du Kostnice Sedlec som är ett litet kapell vid Alla helgons kyrka som är utsmyckat med kranier och benknotor från mer än 40 000 personer.

Biluthyrning i Tjeckien

Du kan enkelt hitta billig biluthyrning i Tjeckien online inför din semester. I den tjeckiska huvudstaden Prag kommer du att kunna ta dig runt och se och uppleva många av stadens intressanta byggnader och monument om du har tillgång till en hyrbil. 1992 togs huvudstaden upp på UNESCO:s världsarvslista på grund av den otroliga arkitekturen i staden.

Huvudstaden i Tjeckien har blivit ett populärt resmål under senare år och återhämtade sig snabbt efter de stora översvämningarna 2002, som lyckligtvis inte förstörde några större monument.

Hitta den billigaste hyrbilen Tjeckien Find Billeje her --> Sammenlign priser her