Hyrbilar på Prag flygplats

Prags flygplats är en av de modernaste flygplatserna i Europa och ligger mindre än en halvtimme i bil från en av Europas vackraste huvudstäder. Biluthyrning i Prag flygplats gör att du kan få billig, enkel och snabb på din resa, antingen till Prag själv eller till en av de många andra platser i Tjeckien, som är inom räckhåll med en hyrbil.

Prag sett uppifrån
I fågeln flyktbilen finns det cirka 12 kilometer från flygplatsen i den gamla centrum av Prag. Foto: Mendhak, CC BY-SA 2,0

Flygplats

Sedan 2012 har flygplatsen officiellt utsetts till Václav Havel Flygplats Prag som en hyllning till landets förre presidenten, som bland annat gick i spetsen för sammets revolutionen. Men historien om Prags flygplats sträcker sig ännu längre tillbaka. Det första flygplanet landade alltså redan i 1937, och den nyöppnade flygplatsen ansågs också vara en av de största och modernaste i sitt slag i Europa vid den tidpunkten. Sedan dess, naturligtvis, mycket har hänt i Prags flygplats, som vid den senaste expansionen i 2006 öppnade en ny terminal. Tack vare ökande passagerarantal, det finns planer på att öka kapaciteten på flygplatsen med ännu fler expansioner.

Prags flygplats (kod PRG) har fyra terminaler, varav terminalerna 1 och 2 är de viktigaste passagerarterminalerna. Tillsammans hanterar de nästan 17 000 000 passagerare varje år, som kan resa med cirka 70 flygbolag, som erbjuder direkta rutter till mer än 160 destinationer runt om i världen. Före eller efter en flygning, kan Prags flygplats dra nytta av alla faciliteter du kan förvänta dig att hitta på en modern flygplats. I terminalerna hittar du ett bra utbud av matställen, butiker, kiosker, lounger, bankomater och, inte minst, biluthyrningsfirmor.

Många av flygplatsen passagerare har Prag själv som sin slutdestination. Det är då också lätt att få den sista biten i den tjeckiska huvudstaden från flygplatsen. Taxibilar och bussar samlar passagerare utanför terminalerna. Bussar stannar vid närliggande stationer, varifrån du kan ta tunnelbanan den sista biten i centrum. Om du inte planerar att stanna bara i den centrala delen av staden, är det dock lämpligt att hyra en bil på Prags flygplats.

Hyrbilar på Prag flygplats

Sök efter Hyrbilar i Prags flygplats i vår sökmotor om du vill ha det billigaste priset. Stora internationella biluthyrningsföretag som Avis, Europcar och Hertz naturligtvis tjäna flygplatsen, men också mindre lokala företag som Czechocar är också närvarande med bra erbjudanden. Du kan enkelt jämföra priser från dem alla här på Billeje.info. När du bokar Biluthyrning på Prags flygplats, är alla priser som en utgångspunkt inklusive gratis kilometer och utan dolda avgifter.

Du hittar biluthyrningsföretag monterade på bottenvåningen av ”parkering C komfort” i den stora AeroParking (ett parkeringsgarage). Har du bokat din hyrbil på Prags flygplats hemifrån, kan du därför snabbt vara på väg till din slutdestination.

Varför du behöver hyra en bil på Prags flygplats

Det är inte utan anledning som den tjeckiska huvudstaden är en av Europas mest populära storstads destinationer. Centrala Prag har en mängd intressanta sevärdheter som du lätt kan tillbringa flera dagar att utforska. Men det finns också många spännande utflyktsmål som ligger inom räckhåll om du hyr en bil.

Till exempel kan du enkelt få en hel semester för att utforska de många mindre medeltida städer och slott som är utspridda i regionen. Till exempel tar det inte mer än en timme att köra en resa västerut till det vackra medeltida slottet Krivoklat. Enheten finns i sig en vacker upplevelse, och på slottet kommer du att känna tydligt vinets historia när du går runt de många välbevarade rummen eller stå och njuta av utsikten ner den charmiga byn. Om du är mer intresserad av historien om ölbryggning, kan Biluthyrning lätt besöka den berömda Pilsner Urquell bryggeri sydväst om Prag i Plzen. Detta bryggeri var bakom världens första pilsner och på turnén får du en bra inblick i den tjeckiska kärleken till Golden Drops. Men detta är bara några av de många möjligheter för upplevelser en hyrbil ger dig.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära utflykter med bil uthyrning

  • Krivoklat
  • Cesky Krumlov-välbevarade medeltida stad vid floden Moldau.
  • Kutna Horas-medeltida stad som har den berömda ”Bone kyrkan”, Sedlec Ossuary.
  • Terezin koncentrationsläger-en dyster men historiskt lärorik plats.
  • Cesky Krumlov-populära kurorten.

Du kan hitta mer information om flyg platsen på den officiella hem sidan.

Hitta den billigaste hyrbilen Prags flyg plats Find Billeje her --> Sammenlign priser her