Billeje i Budapest Lufthavn

Budapest flygplats är den klart största flygplatsen i Ungern, mätt i antal passagerare. Läget nära landets spännande huvudstad gör den även till ett självklart val för många resenärer. Med hyrbil från Budapest flygplats kan du även ta dig billig, enkelt och snabbt vidare till många andra delar av Ungern.

Budapest flygplats
SkyCourt på Budapest Flygplats. Foto: Rudi Riet, CC BY-SA 2.0

Praktisk information om flygplatsen

Budapest flygplats ligger cirka 16 kilometer sydost om centrum av den ungerska huvudstaden. Flygplatsen har sedan 2011 officiellt hetat Budapest Ferenc Liszt international Airport för att hedra Ungerns mest kände kompositör Franz Liszt. Flygplatsen omnämns dock lokalt fortfarande bara som Ferihegy, som hänvisar till den lokala stadsdelen.

Nästan 15 miljoner passagerare använder sig årligen av Budapest flygplats, vilket gör den till en av de största i det forna Östeuropa. Mycket har hänt i Ungern sedan man som första land lät järnridån falla år 1989. Idag ger landets största flygplats sina resenärer förbindelse till stora delar av världen. Ett brett spektrum av stora och små flygbolag har direkta flyglinjer från Budapests flygplats till större delen av Europa plus en rad avlägsna destinationer.

Det finns två passagerarterminaler på flygplatsen (Terminaler 2A och 2B), som är förbundna av det så kallade SkyCourt. Detta är en ny (2011) stor hall med sittplatser, butiker, matställen och inte minst ett iögonfallande panoramafönster. Flygplatsen har även en Terminal 1, som dock fortfarande inte har tagits i drift igen sedan den stängdes i samband med konkursen av det ungerska flygbolaget Málev Hungarian Airlines 2012.

Trots detta bakslag, som lämnade Budapest flygplats med en stor obetald skuld, har flygplatsen kommit tillbaka starkt och har på senare år upplevt en kraftig tillväxt. Detta beror bland annat på det faktum att man har investerat i att göra flygplatsen ännu mer attraktiv för sina resenärer med genomgripande moderniseringar. Idag hittar du därför alla de faciliteter du kan förvänta dig i terminalerna på en modern flygplats, såsom turist information, växlingskontor, hittegods-avdelning, många restauranger, snackbarer och taxfreebutiker. För Business-Class passagerarna finns det dessutom olika lounge-områden. Sist men inte minst, finns det naturligtvis ett bra urval av biluthyrningsfirmor på Budapest flygplats för dig som snabbt vill komma vidare.

Hyra bil på Budapest flygplats

Sök hyrbil på Budapest flygplats (flygplatskod BUD) i vår biluthyrning-sökmotor. Här kan du enkelt jämföra priser från de olika uthyrarna på flygplatsen, som inkluderar biluthyrning från till exempel Avis, Budget, Buchbinder, Europcar och Hertz. Då är det lätt att hitta det bästa erbjudandet på precis den hyrbil som bäst passar dina önskemål.

Om du bara är intresserad av att se de lägsta priserna på en viss storlek av hyrbil, eller om du bara vill få erbjudanden från utvalda företag, kan du med fördel använda filterfunktion i sökmotorn. Kom ihåg att du även kan välja att boka en hyrbil med upphämtning på Budapests flygplats, som du sedan kan återlämna någon annan stans.

Upplev mer än Budapest med din hyrbil

Ett pärlband av historiska och kulturella sevärdheter, tillsammans med en låg prisnivå, har gjort Budapest till en populär storstads destination i Europa. Det är därför förståeligt att många resenärer glömmer att Ungern har mycket annat att erbjuda. Om du hyr en bil på Budapests flygplats kan du enkelt besöka både huvudstaden samt utforska resten av landet.

Tack vare sitt läge som landets centrala trafikknutpunkt, från vilken huvudvägarna sträcker sig i alla riktningar, är Budapest flygplats en perfekt utgångspunkten för en upplevelserik kör-själv-semester med en hyrbil. Nedan hittar du en lista med idéer och förslag på spännande destinationer som du kan nå med hyrbil.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Spännande destinationer inom räckhåll

  • Esztergom – Ungerns tidigare huvudstad
  • Szentendre – färgstark liten stad en halvtimmes bilfärd från Budapest. Är känd för sitt rika konstnärsliv.
  • Balatonfüred vid Balatonsjön – ett populärt utflyktsmål under de varma sommarmånaderna.
  • Visegrád – liten stad med ett befästningsverk från vilket man har en vacker utsikt över Donau.
  • Eger – känd för sina många barockkyrkor och spa-bad.

Nyttiga länkar

Det lokala turistkontoret
Flygplatsens officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Budapest flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her