Hyr bilar i Auckland

Välkommen till vår sida med information och råd gällande biluthyrning i Auckland. Här hittar du inte bara allt du behöver veta om att hyra bil i Auckland, utan i sökmotorn ovan kan också lätt hitta den billigaste hyrbilen från både stora och små uthyrningsbolag. Stort nöje!

Auckland

Auckland

Utsikt över Auckland från Mt. Eden. Foto: Angela Bethell, Creative Commons.

Nya Zeelands största stad Auckland utgör hem för ungefär en tredjedel av Nya Zeelands befolkning. Staden ligger på en smal landtunga mellan Waitemata och Manukau Harbour. Staden är, på sätt och vis ganska atypisk från resten av landet som är känt framför allt för sina spektakulära landskap och unika natur.

Auckland är också känd som ”City of Sails” på grund av de många segelbåtarna i Waitemata Harbour Hauraki Bay. Men ett lika lämpligt smeknamn skulle kunna vara ”staden på slocknade vulkaner” eftersom den är byggd ovanpå ett område med cirka 50 vulkaner. Men ingen av dessa har varit aktiva under historisk tid, men området anses fortfarande vara aktiv totalt sett.

Det vulkaniska berget under marken är anledningen till Auckland är en ganska kuperad stad att förflytta sig runt i. Några vulkaner kan fortfarande ses i stadslandskapet. Till exempel Mount Eden, 196 m, varifrån du har utsikt över hela staden och det omgivande området.

Auckland är inte bara den största staden i Nya Zeeland, utan även i resten av Polynesien. Många invånare från mindre stillahavsöar, liksom från övriga Asien, har invandrat till Auckland, vilket bidrar till att ge staden ett rikt kulturliv och i vissa stadsdelar kan du känna dig som förflyttad till en asiatisk stad. Dessutom, eftersom det bara är några hundra år sedan européerna kom till nya Zeeland råder en särskild invandrarkultur i staden.

Läs mer om sevärdheter och attraktioner på stadens officiella hemsida för turister här

Du kan enkelt tillbringa några dagar med att utforska stadens attraktioner, men för de flesta människor som reser till Nya Zeeland, är staden i första hand en utgångspunkt för en resa runt i resten av det vackra landet. Även om du har en fast bas i Auckland så ger tillgången till en hyrbil möjlighet till massor av dagsutflykter för att utforska de många vackra områdena i närheten.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Billigaste hyrbil i Auckland

Även om det finns goda möjligheter att ta sig runt i centrum med buss är hyrbil det bästa alternativet när du reser lite utanför Auckland. Om du landar på flygplatsen sydväst om staden, är det perfekt att hämta ut din hyrbil redan där så att du omedelbart har friheten att själv bestämma tempot på din semester.

Auckland hamn

Foto: Jorge Royan, Wikimedia, Creative Commons.

I sökmotorn ovan kan du hitta de billigaste hyrbilarna i Auckland från ett brett spektrum av biluthyrningsföretag. I priset för din hyrbil ingår bland annat fri körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring, och stöldförsäkring. Det finns inte heller några dolda avgifter inkluderade i priset.

Trots det faktum att det vanligtvis finns ett stort utbud av hyrbilar, är det en bra idé att boka i god tid. Om du kommer hit utan en bokning, särskilt runt de populära semesterperioderna, kan du lätt riskera att allt är uthyrt eller att endast de dyraste hyrbilar finns tillgängliga.

Om du har en fråga om att hyra bil utomlands så rekommenderar vi dig att läsa igenom vår detaljerade FAQ- sida. Här hittar du svar på allt som rör körning i utlandet, körkort utomlands, försäkring, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Här kan du se alla våra biluthyrningsdestinationer i Nya Zeeland.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

För erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Auckland, såsom en begränsning av körsträckan begränsning. Se därför till att du alltid läser hyresvillkoren noggrant innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil genom CarTrawler på denna hemsida hittar du hyresvillkoren för den aktuella hyrbilen i andra steget av din bokning.

Ett bra tips är att använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbilen i Auckland som bäst uppfyller dina behov och önskningar. Du kan till exempel ställa in filtret så att det endast visar bilar från vissa biluthyrningsfirmor, fordon med valfri extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Hitta den billigaste hyrbilen Auckland Find Billeje her --> Sammenlign priser her