Minneapolis flygplats

Hitta den billigaste biluthyrningen på Minneapolis flygplats via sökmotorn här på Hyrbilinfo.se, vilken gör det enkelt att jämföra priser och tillgängliga hyrbilar från de många olika biluthyrningsföretagen på flygplatsen. Genom att hyra bil på Minneapolis flygplats får du en bra utgångspunkt för att besöka Twin Cities och resten av Upper Midwest.

Du kommer enkelt till Minneapolis med biluthyrning.
Du tar dig lätt in till Minneapolis med en hyrbil. Foto: James Cadwell, CC BY-SA 2,0

Flygplats

Minneapolis Saint Paul International Airport, som har flygplatskod MSP, ligger bara cirka 16 kilometer söder om centrum av både Minneapolis och Saint Paul. Flygplatsen ligger vid förorterna Bloomington, Eagan, Mendota Heights och Richfield, med utsikt mot downtown Minneapolis åt norr och Fort Snelling State Park i söder.

Flygplatsen erbjuder drygt 160 direktrutter till destinationer i USA och utomlands. En del av flygplatsområdet används av US Air Force, Air Force Reserve Command och Air National Guard. Den civila delen av Minneapolis flygplats används årligen av cirka 38 miljoner resenärer, vilket gör flygplatsen till den 17; e största i landet och det störst i staten Minnesota samt i regionen, som kallas för Upper Midwest.

Minneapolis flygplats består av fyra landningsbanor och två terminaler – Terminal 1 – Lindbergh och Terminal 2 – Humphrey – som är sammankopplade med en spårväg. I terminalerna hittar du ett bra utbud av butiker med allt från choklad, mode och sportutrustning. Urvalet av caféer, barer och restauranger är också bra. Andra faciliteter inkluderar Wi-Fi, massage, skönhetssalong, lekrum, baby- och familjerum samt konferensrum. Om du har en mycket sen eller tidig flyganslutning så finns det flera hotell nära flygplatsen.

Det går både bussar och tåg mellan flygplatsen och Minneapolis, liksom till andra städer i området. I USA kommer du dock snart upptäcka att det är fördel att ha tillgång till bil. Speciellt om du inte bara kommer tillbringa din tid i stadens centrum, utan även lätt vill kunna ta dig runt i ett större område. Därför rekommenderas att hyra bil redan på flygplatsen, där bland annat Alamo, Avis, Dollar, Budobtain, Holidaycars, Enterprise, Hertz biluthyrning, SIXT, Budget biluthyrning och National finns representerade.

Boka en hyrbil på Minneapolis flygplats

Med mer än 38 miljoner passagerare innebär det att Minneapolis flygplats är bland de största flygplatserna i USA – även när det gäller antalet personer som bokar billig hyrbil. Alla biluthyrningsföretag har diskar i båda terminalerna. I Terminal 1 – Lindbergh hittar du dem på 2;a och 3;e våningen mellan parkeringsramperna Blue och Red. I Terminal 2 – Humphrey hittar du dem i Ground Transport Center på bottenvåningen vid Purple Ramp precis mittemot terminalbyggnaden.

Trots det breda utbudet av biluthyrningsföretag på flygplatsen, bör du boka din hyrbil på Minneapolis flygplats online redan hemifrån. Detta gör du snabbast i den hyllade sökmotorn CarTrawler som du hittar överst på denna sida. Ange bara den önskade hyresperioden för att få en överblick över de billigaste hyrbilarna från de olika uthyrningsföretagen som har kontor på flygplatsen

Ta dig enkelt vidare med hyrbil från Minneapolis flygplats

När du har fått din hyrbil utlämnad är det lätt att resa vidare från Minneapolis flygplats. Flygplatsen ligger precis vid Minnesota State Highway 5, liksom även andra stora vägar ”highways” går förbi flygplatsen. Det är i allmänhet lätt att köra bil i USA, eftersom infrastrukturen i hög grad är anpassad efter privatbilismen. Speciellt om du vill förflytta dig lite utanför allfartsvägarna så är det som regel närmast omöjligt att göra med hjälp av kollektivtrafik.

Så genom att hyra bil har du en bra utgångspunkt för att besöka ”Twin Cities” eller en av de många andra spännande destinationer i regionen. Om du till exempel vill ha ett litet avbrott från storstadslivet så tar det mindre än en timme att köra till det natursköna Taylors Falls. Det finns också flera mindre, charmiga städer inom kort räckhåll från Minneapolis som till exempel Red Wing, Alexandria och New Ulm.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära destinationer

  • Minneapolis
  • Taylors Falls
  • Stillwater
  • Alexandria

Nyttiga länkar

Flygplatsens egen hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Minneapolis flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her