Seattle flygplats

Boka din hyrbil på Seattle flygplats och upptäck den vackra staden Seattle och delstaten Washington i nordvästra USA med all den personlig frihet och flexibilitet som en hyrbil ger dig. Stora historiska och kulturella sevärdheter väntar dig i Seattle och staten Washington, som har vuxit under de senaste decennierna till att bli en populär destination bland skandinaver, inte minst på grund av stadens stora skandinaviskättade befolkning, breda utbud av musikupplevelser, veckomarknader och legendariska caféer.

Genom att hyra bil billigt, som du kan boka i förväg här på Hyrbilinfo.se redan före din ankomst till Seattle flygplats, slipper du vara beroende av kollektivtrafik eller guidade turer, utan kan uppleva Seattle och delstaten Washington i din egen takt.

Seattle flyg plats

Huvudterminalen på Seattle flygplats. Foto: Minnaert. Uppladdad under licensen CC BY-SA 3,0.

Information om Seattle flygplats

Seattle flygplats bär det officiella namnet på Seattle-Tacoma International Airport och har flygplatsen kod SEA. Flygplatsen ligger på 17801 International Blvd PO Box 68727 Seatac i staden Seatac, ca 22 kilometer (ungefär en halvtimme med hyrbil) från Seattle centrum, i delstaten Washington. Flygplatsen är också oofficiellt känd som Sea-Tac flygplats eller bara Sea-Tac. Bland biluthyrningsföretag på flygplatsen hittar du bland andra Sixt, Alamo, Bdget, Hertz, Enterprise, Fox, Dollar, och Payless rent a car.

Mer än 50 miljoner passagerare om året

Förra året passerade mer än 50 miljoner människor genom Seattle flygplats och flygplatsen hade över 430 000 starter och landningar, vilket gör den till den åttonde största flygplatsen i USA. Det är den huvudsakliga basen för flygbolaget Alaska Airlines och säte för Delta Air Lines flygningar till Asien. Det finns direktflyg till mer än 28 internationella destinationer i Kanada, Europa, Asien och Sydamerika och mer än 90 inrikes ”non-stop” destinationer i USA. Från Sverige kan du inte flyga direkt till Seattle flygplats, men du kan till exempel flyga med Norwegian via London eller KLM via Frankfurt i Tyskland och Amsterdam i Holland.

Stort utbud av faciliteter

Seattle flygplats har ett stort utbud av butiker, caféer, restauranger och barer. Flygplatsen har också trådlöst Internet, postkontor, bank, lekplats, massage, särskilda väntrum för personer med husdjur samt konstutställningar. Det finns inga hotell på flygplatsen; Närmaste hotell är Best Western Airport Executel, som ligger 5 km bort. Du kan hitta fler Hotell i sökmotorn och precis som med hyrbilarna kan du jämföra priser.

Hyra bil på Seattle flygplats

I skrivande stund finns det ett antal stora internationellt kända biluthyrningsföretag representerade på Seattle flygplats, där ibland Hertz, Europcar, Enterprise, Buget och Alamo. Om du har bokat din hyrbil redan hemifrån på Hyrbilinfo.se går det snabbt och lätt att hämta ut din hyrbil på flygplatsen.

Det finns många fördelar med att ha tillgång till en hyrbil när du befinner dig på semester eller affärsresa i Seattle och delstaten Washington. Med ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil på Seattle flygplats online och har din valda hyrbil stående redo när du anländer till huvudstaden i delstaten Washington.

Du kan använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil på Seattle flygplats som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Till exempel kan du ställa in filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan obegränsad körsträcka inkluderad i priset.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Ställen du kan utforska genom att hyra bil på Seattle flygplats

Det finns många intressanta och sevärda platser i Seattle och resten av nordvästra USA, som du kan uppleva med en hyrbil från Seattle flygplats.

Här är några av de platser du kan nå med en hyrbil från Seattle flygplats, alla ligger inom ett hanterbart köravstånd från staden.

  • Seattle (ca. 22 km)
  • Olympic National Park (ca. 152 km)
  • Olympia (ca. 85 km)
  • Portland (ca. 266 km)
  • Yakima (ca 236 km)

Nyttiga länkar

Besök den officiella hemsidan för turismen i Seattle här.

Hitta den billigaste hyrbilen Seattle flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her