Billeje i Cagliari flygplats

Cagliari flygplats (CAG) heter officiellt Aeroporto di Cagliari-Elmas på italienska och ligger cirka 10 kilometer från centrum av Cagliari.

Cagliari flygplats ligger i anslutning till den största staden på Sardinien. Det innebär också att det är en av de mest trafikerade flygplatserna både på ön, men även i Italien. Byggd 1937, har den i många år varit en symbol för flygtrafiken på Sardinien och med regelbunden utbyggnad av terminaler och landningsbanor har den genom åren alltid haft ett ökande antal passagerare. Cagliari flygplats är södra delen av Sardiniens kontakt med fastlandet. Det är viktigt, när du bor i en sådan isolerad del av Italien, att du har möjlighet att komma till fastlandet utan problem. När du anländer till Sardinien  är det också viktigt att kunna förflytta sig snabbt. Det är därför du bör använda biluthyrning i Cagliari.

3,4 miljoner människor passerade genom Cagliari flygplats förra året, vilket naturligtvis sätter en viss press på anläggningarna. Lyckligtvis har flygplatsen byggts till så sent som 2003, och därför är den idag i högre grad redo att ta emot alla turister som anländer till denna del av Sardinien. Efter att olika lågprisbolag har börjat flyga till staden var det ett stort behov av denna utbyggnad. Företag som Ryanair har satsat stort på just Cagliari flygplats, vilket är anledningen till att fler och fler passagerare kommer till denna destination. Om du vill försäkra din ytterligare om transport efter din ankomst kan du söka billig biluthyrning på Cagliari flygplats.

Det är enkelt och billigt att hyra bil på Cagliari flygplats och därför bör du verkligen utnyttja denna möjlighet att uppleva ön. Om du väljer att åka runt med buss kommer det vara saker du missar av många anledningar.

Cagliari flygplats är din väg till Sardinien, oavsett om du reser internationellt eller regionalt.

Sevärdheter och attraktioner i Cagliari

Cagliari är på många sätt huvudstad på Sardinien. Inte för att Sardinien är på något sätt är oberoende av Italien, men eftersom det är en isolerad del av landet. Om du bor på Sardinien och vill gå på universitet så ligger öns enda universitet i Cagliari, och så är det med många saker. I själva verket var det här som det kungliga palatset var beläget på sin tid, när Sardinien faktiskt var oberoende. Detta ändrades 1861, när Italien blev ett land i stället för många små stater.

Det är därför som Cagliari också har många saker som hänvisar till den tid när Sardinien var ett eget land. Detta kan du uppleva när du går runt i staden, och det ger en speciell historisk känsla. Om du vill hinna med allt kanske det är en god idé att hyra en bil på flygplatsen i Cagliari.

Med sina 156 000 invånare är Cagliari den största staden på Sardinien. Med alla förorter medräknade kommer staden faktiskt upp i 480 000 personer, men ofta är dessa förorter ansedda som oberoende städer. Om du förflyttar dig utanför denna labyrint av småstäder kommer du kunna uppleva Sardiniens vackra natur. När du är på Sardinien har du alltid nära till havet och det kan märkas. Den friska havsluften når de vackra sandstränderna, och landsbygden kartan därifrån är torr men frodig. Du får bara den optimala upplevelsen av Sardinien om landskapet innanför är torrt och frodigt. Du får bara den optimala upplevelsen av Sardinien om du även förflyttar dig utanför städerna. Därför är det perfekt att hyra en billig hyrbil på Cagliari flygplats så att du kan ta dig runt var och när du vill.

Boka hyrbil på Cagliari flygplats redan innan du åker. På så sätt kommer du att uppleva ön på ett helt annat sätt och med många fördelar. Cagliari är Sardinien när det är som bäst, slösa därför inte bort möjligheten att uppleva denna paradisö.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Cagliari flygplats

Som tidigare nämnt ligger flygplatsen inte långt från staden Cagliari, men att ta sig dit in kan vara jobbigt. Cagliari är omgiven av en hel del förorter, som också har bussterminaler dit det också går avgångar. Du måste därför vara uppmärksam på att det är rätt buss du kliver på innan du kan åka vidare. Om du inte är så bra på italienska, kan detta vara en lite svår process, och därför bör alternativen övervägas. Det klart bästa och enklaste alternativet är hyrbil från Cagliari flygplats.

Att hyra bil på Cagliari flygplats är både enkelt och smart. Du får den perfekta inramningen till din semester och du får en fantastisk frihet under hela resan. Det kan vara stressande att försöka ta sig runt Sardinien om du hela tiden behöver hitta och anpassa dig till busstider, men med hyrbil slipper du detta.

Det kan vara en stor fördel att boka hyrbil på Cagliari flygplats redan innan du åker, och det gör du bäst på Hyrbilinfo.se. Då är du säkrad på att din bil står redo när du landar och det är bara att kasta in bagaget i bilen och köra iväg.

Billig bilhyra på Cagliari flygplats

Cagliari är en central del av Sardinien, det är därför viktigt att man upplever stället till fullo. Det är därför det också är viktigt att hyra bil på Cagliari flygplats. Då är det bara upp till dig när du vill göra vad och när du har fyra hjul till din hjälp blir allt mycket lättare.

Cagliari är din väg till Sardinien. Upplev ön med billig hyrbil från Cagliari flygplats och du blir helt såld -på ett italienskt charmigt sätt.

Besök Cagliari flygplats officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Cagliari flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her