Hyr bilar på Turin flyg plats

Turin flygplats (TRN) eller Aeroporto di Torino-Caselle, som den kallas på italienska, är också känd som Aeroporto Sandro Pertini uppkallad efter en tidigare italiensk president. Flygplatsen ligger ca 16 km norr om Turin.

Turin flygplats byggdes ursprungligen 1953, när Turin upplevde stor tillväxt, och därför var tvunget att ha en flygplats nära centrum. Men sedan dess har lite gjorts fram till 1989 då allt renoverades för att vara redo för FIFA fotbolls-VM 1990.

Idag är flygplatsen fortfarande ganska central när det gäller den italienska flygtrafiken. Närheten till Alperna gör att det är högsäsong både sommar och vinter. Italienska skidturister anländer ofta till Turin flygplats när de åker på skidsemester. Om du åker på semester i eller runt Turin så blir det en bra utgångspunkt med billig hyrbil från Turin flygplats och på så sätt kan du både ta dig runt i staden och ut i den omgivande naturen.

Förra året passerade över 3, 3 miljoner passagerare genom Turins flygplats. Så även om Turin är den tredje starkaste staden ekonomiskt sett i Italien, är det inte den flygplats som används mest. Dessa saker hänger ofta samman, men kanske kan det bero på att Turin ännu inte har etablerat sig som ett internationellt turistmål. Men det finns högsäsonger som bör tas i beaktande om du ska till staden. Biluthyrning på Turin flygplats kommer ge dig utmärkta möjligheter att ta dig runt och se denna del av Italien.

Turin flygplats har vunnit ACI Europas pris för bästa flygplats både 2007 och 2008. Detta beror bland annat på den stora ökningen av passagerarantalet.

Sevärdheter och attraktioner i Turin

Turin är en typisk Norditaliensk stad. Det råder ett helt annat lugn än i den något mer temperamentsfulla södern. I Turin finns det en stark tradition av att ha de bästa universiteten i Italien, vilket är anledningen till att här även är en studie-atmosfär och unga människor. I allmänhet är Turin känt för att vara hem för många av de förståsigpåare som har hjälpt landet i rätt riktning. Staden kallas därför också ”vaggan för den italienska befrielsen”. Denna tradition av att ha intelligenta invånare och en stark kulturell grund är också en av de saker som har bidragit till att göra Turin mer erkänd inom internationell turism. Ditt intryck av staden beror mycket på hur du upplever den. För att få ut mesta möjliga av din tid bör du boka en hyrbil på Turin flygplats så att du kan flytta runt precis så som du själv vill.

De många kulturella erbjudanden som området har att erbjuda kan inte nås på en dag eller två men på en vecka om du har tillgång till rätt transportmedel. Boka hyrbil på Turin flygplats om du har en önskan om att hinna med alla de saker som staden erbjuder, då har du tid att både vara kulturell och koppla av på din semester i och omkring Turin.

Turin är hem för de italienska biljättarna FIAT, Lancia och Alfa Romeo så varför inte använda dig av ett erbjudande om billig hyrbil på Turin flygplats, när du nu är här, där mycket handlar om bilar.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Turin flygplats

Från Turin flygplats till centrum kan du ta både en buss eller ett tåg. Båda går mer eller mindre direkt till centrum, men det beror på vilken buss du tar. Det kan vara jobbigt att ta reda på vilken buss som går var och när den går. Så för din egen skull bör du överväga att hyra bil redan på Turin flygplats när du sitter hemma och planerar din resa till staden.

Detta enkla alternativ är helt enkelt en riktigt bra lösning när det gäller transport på semestern. Du kanske inte har tid och lust att sätta dig in i tågtidtabeller och busstidtabeller när du i själva verket bara vill njuta av omgivningen och alla nya intryck. Att hyra bil på Turin flygplats ger dig den frihet du bör ha på din resa.

Billig hyrbil på Turin flygplats

I mångas ögon är Turin en stad som är lika med bilar på grund av de många bilfabrikerna. Lyckligtvis är det också så att det är en stad som är utmärkt att uppleva med bil. Med en billig hyrbil från Turin flygplats kan du vara säker på att hinna med allt oavsett om ditt intresse är natur eller kultur eller varför inte båda delar.

Det finns ingen anledning att stressa med att hitta lämplig biluthyrning när du väl är på flygplatsen eftersom du kan boka allt hemifrån via Hyrbilinfo.se och ha din hyrbil stående klar när du landar på Turin flygplats. På så sätt kan du vara säker på att få den resa du drömt om, men också välja den bil som du vill hyra just nu och som passar dina behov bäst.

Besök Turin flygplats officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Turin flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her