Billeje i Innsbruck Lufthavn

Innsbruck flygplats (INN) är också känd som Flughafen Innsbruck och är den österrikiska flygplatsen i staden Innsbruck i Alperna.

Innsbruck flygplats ligger närmare staden än vad flygplatser normalt gör, bara 4 kilometer från själva centrum av Innsbruck har du möjlighet att ta ett plan till flera stora destinationer i världen. Eftersom Innsbruck är en viktig destination för skidresenärer är det många som varje år väljer att flyga till just denna destination i Österrike varje år. Faktum är att över en miljon människor passerar genom flygplatsen varje år och detta trots stadens ganska blygsamma storlek (ungefär som Malmö.

När du flyger till Innsbruck kommer du redan under inflygningen inse hur nära flygplatsen befinner sig från den vackra österrikiska naturen, och inte minst från Alperna som omger staden på alla sidor. Under vintersäsongen kommer det hela vara täckt av snö och utgör därför en väldigt vacker syn när du ankommer från ett grått och vått Sverige. Närheten till alperna gör sig ständigt påmind och detta bör man utnyttja genom att hyra en bil på Innsbruck flygplats. Hyrbilen bokar du snabbt och lätt redan hemifrån och sparar på så sätt dyrbara tid och skaffa dig en extra frihet som är viktig när du befinner dig på semester.

Innsbruck flygplats är speciell av flera skäl. Först av allt på grund av det faktum att flygplatsen inte återspeglar storleken på staden, eftersom den är betydligt mindre än du tror när du anländer till flygplatsen. Men Innsbruck flygplats har inte heller blivit en knutpunkt på grund av den stad den är knuten till, utan eftersom många av de stora skidområdena i Österrike ligger ganska nära, däribland Sankt Anton, som bara ligger cirka två timmar med bil från flygplatsen.

Sevärdheter och attraktioner i Innsbruck

Det finns många turister som landar i Innsbruck och egentligen inte ger staden en chans, eftersom de är fullt upptagna med att åka vidare till ett av de stora skidområdena som ligger i närheten. Detta är väldigt synd, för i själva verket har Innsbruck ganska mycket att erbjuda. Med sina nästan 100 000 invånare skapas en härlig, mysig-by inramning i bästa österrikiska stil. Staden anses vara huvudstad i Tyrolen, och Tyrolen är för många människor den del av landet som är det mest typiskt österrikiska man kan hitta.

Det kan väl tänkas att staden inte är fullproppad med stora attraktioner, men det är just där charmen ligger. Den 800-åriga staden har skapat sin egen bild och behöver inte stora museer för att locka de många turisterna. Hela det omkringliggande landskapet har alltid hjälpt till att skapa en otrolig attraktionskraft, och invånarna i Innsbruck är väl medvetna om att atmosfären är avslappnad och lantlig. Boka hyrbil i Innsbruck om du vill uppleva dessa naturens underverk i närheten – och inte bara som en bakgrund till denna alpina stad.

Innsbruck har också andra saker att erbjuda. Bron över floden Inn kan vara ett fridfullt ställe att befinna sig vid eftersom här finns både kultur, natur och lokalbefolkning på ett och samma ställe.

Man kan nästan känna historiens vingslag runt öronen när man korsar bron eftersom den redan under 1100-talet var en mycket central plats för handel med bland annat Italien, Schweiz och Tyskland.

Om du vill ha en lite mer avslappnade semester kan du också bara promenera ner längs huvudgatan och betrakta de många gamla byggnaderna som idag bland annat rymmer caféer och restauranger av alla de slag. Det finns många intressanta platser att lära känna så det kan vara en bra idé att boka en billig hyrbil från Innsbruck flygplats så du kan hinna med allt.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Innsbruck flygplats

Innsbruck, liksom resten av Österrike, har mycket bra kollektivtrafik. När du anländer till flygplatsen kommer du upptäcka att det är ordning och reda på de olika buss alternativen och du kan faktiskt åka hela vägen till järnvägsstationen för att därifrån ta ett tåg vidare in i landet. Men det kan vara något av en cirkus om du anländer mitt i högsäsongen för skidåkning då alla har massor av bagage. Då kan det vara en riktigt bra idé att ha bokat en hyrbil på Innsbruck flygplats för på så sätt undviker du allt krångel och problem – särskilt om du har skidor med i bagaget.

Kollektivtrafik kan alltid vara svår att få grepp om när man anländer till en ny plats i världen. Om du dessutom har skidor och stort bagage kan det vara närmast omöjligt att ta sig runt från buss till buss. Att hyra bil på Innsbruck flygplats kan därför göra din semester både lättare och bättre eftersom du får en helt annan frihet.

Familj och vänner kommer också att uppskatta hyrbilen från Innsbruck flygplats, för ju fler man är desto svårare är det att hålla ihop gruppen och komma med till exempel samma buss.

Billig hyrbil på Innsbruck flygplats

När du kommer till Innsbruck kommer du upptäcka att en billig hyrbil från flygplatsen kan göra din resa både enklare och smidigare. Du kommer att hinna med mycket fler saker när du slipper använda dig av kollektivtrafiken.

Din semester blir en lätt sak om du bokar billighyrbil på Innsbruck flygplats och då får du också den frihet du behöver på din semester.

Läs om Innsbrucks flygplats på deras egen hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Innsbruck flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her