Billeje i Østrig

Österrike erbjuder sagoliknande landskap och små, mysiga städer uppe i bergen som du bara kan nå med hyrbil. Foto: LoC

Hitta det bästa priset på bilhyra i Österrike med Hyrbilinfo.se. Vi erbjuder biluthyrning i hela Österrike och vår sökmotor jämför priser på hyrbilar i Österrike från alla biluthyrningsföretag.

Oavsett om du planerar en skidresa till Alperna eller en storstadsresa till en av Österrikes kulturella pärlor så är en bil det enklaste sättet att ta sig runt. Här på Hyrbilinfo.se kan du hitta just den bil du vill ha.

Om det är en vinter semester du ska på så ligger några av Europas bästa skidorter, Innsbruck och Saalbach, bara några timmars bilfärd från Salzburgs flygplats. Att använda sig av hyrbil i Österrike för att komma till skidorterna är därför en god idé. Du sparar tid på transfer fram och tillbaka mellan flygplatsen och Hotell, och mellan hotellet och backen. Dessutom får du uppleva de vackra Alperna i din egen takt längs vägen.

Under sommarmånaderna är en hyrbil det enklaste och billigaste sättet att ta sig från en vacker del av Österrike till en annan. Det är det enklaste och bästa sättet att uppleva de charmiga städer som Österrike erbjuder.

Salzburg är en favorit bland turister bland annat på grund av sin koppling till Mozart och klassisk musik, medan Wien har en del av den vackraste arkitekturen i Österrike.

Kör även söderut i din hyrbil och besök Österrikes näst största stad Graz, och de vackra österrikiska vinområdena.

Om du letar efter billig hyrbil i Österrike så prova sökmotorn här på Hyrbilinfo.se. Den söker aktuella erbjudanden bland alla större biluthyrningsföretag och hittar det bästa möjliga priset.

Mer information om Österrike och att hyra bil

Eftersom Österrike är ett otroligt vackert och bergigt land så upplever du det bäst genom att hyra en bil. Att hyra bil i Österrike kommer ge dig frihet och flexibilitet att utforska de vackra städerna, vackra byar och inte minst de vackra bergen som förvandlas varje gång vädret skiftar.

Du kan hyra en bil via Hyrbilinfo.se till en mycket låg kostnad och så står bilen redo i den stad eller på den flygplats där du har valt att börja din resa. Härifrån kan du utforska Österrike i din egen takt och kanske ta en dag eller två på en av de många skidorter som finns i landet även om du reser på sommaren.

Sevärdheter och aktiviteter i Österrike

Hyrbilinfo.se erbjuder hyrbil på ett antal flygplatser i Österrike, inklusive Graz flygplats, Innsbruck flygplats, Salzburg flygplats och Wien flygplats, och har också kontor i städer som Salzburg, Wien, och Linz varifrån du naturligtvis också kan avhämta din hyrbil.

Wien är huvudstad i Österrike och stadens centrum är ett av världsarven på UNESCO:s lista. Parkera din hyrbil och strosa längs de vackra barock- och romanska boulevarderna och se en pjäs på Volkstheater eller njut av operan på Theater an der Wien. Wien har många museer, där ibland Schatzkammer, eller Imperial Treasury. Det finns mycket att se i den vackra staden, och med en hyrbil har du friheten att köra en tur till en skidort för ett par dagar eller besöka andra lokala attraktioner.
Salzburg, som ligger norr om Alperna, bildade inramning till den välkända ”Sound of Music”. Sevärdheter i Salzburg inkluderar slottet Hohensalzburg, palatset Mirabell och trädgårdarna, samt Mozarts födelseplats. Om du har en hyrbil kan du också komma till närliggande attraktioner såsom Eisriesenwelt Werfen, den största isgrottan i världen, eller sjöarna i Salzkammergut.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upptäck den vackra naturen med berg och floder i Österrike

Österrike har en mängd bra skidorter där du kan ge dig i kast med många olika aktiviteter såsom skidåkning, snowboardåkning, skridskoåkning och kanske till och med backhoppning.
Många skidorter erbjuder även aktiviteter på sommaren när snön är borta, så även om du inte kan åka skidor eller snowboard finns det mycket att göra året runt. Skidorter som har aktiviteter på sommaren är till exempel St Johann, Kitzbühel, Kirchberg och St. Anton. I Saalbach-Hinterglemm kan du njuta av härliga spabehandlingar och skidåkning, vilket gör det till en attraktiv plats för turister med hyrbil eftersom man lätt kan ta sig dit med hyrbil.

De österrikiska bergen är bland de högsta i Europa

De högsta bergen i Österrike är ca 3-4000 meter höga och ligger i östra Alperna. Med sina 3 798 meter över havet är Grossglockner det högsta berget i Österrike, där näst följer Wildspitze med 3 774 meter över havet och på tredje plats hittar vi Weibkugel med 3 738 meter över havet. Både Weibkugel och Wildspitze ligger i Öztal-Alperna. Bergslandskapet har en enorm inverkan på turismen i Österrike. Det finns en hel del skidorter och Österrike är ett av de mest besökta länderna i Europa när det gäller skidåkning. Men det är inte bara på vintern som man kan roa sig bland bergen. På sommaren är det rena lekplatsen när det kommer till bergsvandring eller bergsklättring.

Ska du åka på skidsemester så ligger flera av landets bästa skidområden inom bekvämt köravstånd från Münchens flygplats. Det är därför även en god idé att överväga att hyra en bil i Tyskland, även om din slutdestination är i Österrike.

Du kan också följa Europas längsta flod Donau i din hyrbil. Till exempel kan du starta din bilsemester i Wien och göra en resa genom Wachau dalen. Turen kommer att ta dig genom pittoreska byar där du kan utforska gamla slott och vingårdar.

Kör tips till din bilsemester i Österrike

I Österrike är det obligatoriskt att använda säkerhetsbälten och lagen om barnstolar är densamma som i Sverige. Det är en självklarhet att man måste hålla sig inom hastighetsbegränsningen och mängden alkohol man får ha i blodet är lika låg som här hemma så vi rekommenderar att du inte dricker något alls om du ska köra, tänk även på detta under flygresan. Ha alltid ditt körkort, biluthyrningsdokument samt pass nära till hands hela tiden när du kör runt med din hyrbil i Österrike. Eftersom det vintertid kan vara mycket snö på vägarna i Österrike, kan det vara en bra idé att ha snökedjor i bilen.

Hyra bil i Österrike

Åk på bilsemester till Österrike – flyg direkt till en av flygplatserna och boka din hyrbil från en av landets ”rent a car” företag redan hemifrån här på Hyrbilinfo.se. Österrike är utan tvekan ett spännande land att vara turist i, oavsett om du väljer att tillbringa din sommarsemester eller skidsemester där.

Förutom en magnifik natur har Österrike också en uppsjö av sevärdheter och attraktioner att erbjuda. Om du bokar billig hyrbil för din semester i Österrike kan du till exempel i Kärnten i södra delen av landet besöka den stora parken, Europa Park, som omfattar flera aktiviteter särskilt för familjer med barn och den populära Minimundus, minivärlden där du kan åka jorden runt på nolltid.

Biluthyrning i Österrike

Nästan oavsett var i landet du väljer att tillbringa din semester så är det en god idé att tänka på att boka en hyrbil i Österrike.
I den västra delen av Österrike ligger Salzburg som av många har proklamerats vara en av Europas vackraste städer och om du är i närheten med din hyrbil så gå inte miste om möjligheten svänga förbi området och kanske gå en promenad genom de gamla stadsdelarna. Salzburg är också födelseplatsen för Mozart, som utan tvekan har satt sina spår i denna vackra stad.

Billigaste biluthyrning på flygplatserna i Österrike

Om du ska hyra bil på en flygplats i Österrike gör du det snabbt och enkelt på Hyrbilinfo.se som är online-specialister på biluthyrning till låg kostnad.
Med sina vackra och romantiska berg och mysiga städer är Österrike den perfekta platsen att besöka på en bilsemester. Österrike har något för alla. Om du vill bungee jumpa, åka skidor eller ägna dig åt andra roliga aktiviteter så kan Österrike erbjuda allt.

Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrnings faciliteter på ett antal flygplatser i Österrike, där ibland Graz flygplats, Innsbruck flygplats, Salzburg flygplats och Wien flygplats, och våra partner har även biluthyrning i städer som Salzburg, Wien, Linz och andra populära turistmål, där du naturligtvis också kan avhämta din bil.

Att hyra bil på en av Österrikes flygplatser gör din semester mycket enklare och ger dig mer frihet att göra vad du vill.
Lågprisflygbolagen gör det enklare och billigare för resenärer att åka på semester och hyra en billig bil på den flygplats de landar på och därefter på ett trevligt sätt utforska Österrike i sin egen takt. Österrike är ett land genomsyrat av konst, kultur och historia och har även några av de vackraste landskapen i Europa.
Österrike har bördiga slätter, vackra berg, frodiga dalar, samt en mängd utomhusaktiviteter med allt från bergsklättring, skidåkning, cykling och kajakpaddling för att nämna några. Österrikes älsklingsson, Mozart, kröner en rik musikalisk tradition som lever vidare i de klassiska städerna Wien och Salzburg.

Säg Österrike och man tänker på Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart, eller bara Mozart, är den mest välkända personligheten i Österrike. Mozart döptes till Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart den 27 januari 1756 i Salzburg och dog den 5 december 1791 i Wien och som ni vet var han en österrikisk kompositör. Han är allmänt ansedd som en av de största kompositörerna av klassisk musik någonsin. Även om Mozart dog ung lyckades han skapa ett stort livsverk som täcker alla musikaliska genrer av sin tid, såsom operor, balettmusik, symfonier och solokonserter.

Få det bästa priset med Hyrbilinfo.se

På de flesta semesterorter debiterar lågprisflygbolagen en avgift om du bokar din hyrbil via deras partner. Du kan undvika detta genom att boka din hyrbil online på Hyrbilinfo.se. Vårt urval av fordon passar varje kunds individuella behov och vi erbjuder billig service över hela Österrike. Ta en titt på några av våra bra hyrbilserbjudanden på Hyrbilinfo.se redan idag.

Hitta den billigaste hyrbilen Österrike Find Billeje her --> Sammenlign priser her