Billeje i Salzburg

Salzburg – många bokar hyrbil till sin skid semester på Salzburg flygplats

Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrning i Salzburg och på många andra platser i Österrike, inklusive flygplatser och populära turistmål. Att hyra bil i Salzburg är det idealiska sättet att utforska denna fantastiska stad och förflytta sig vidare ut i det omgivande området.

En av de mest kända musikpersonligheterna, Wolfgang Amadeus Mozart, föddes i Salzburg 1756. Salzburg har naturligtvis många andra attraktioner att erbjuda, men att Mozart föddes i staden, är något som dominerar turismen i staden.

Om du ska hyra bil i Salzburg gör du det lättast online genom Hyrbilinfo.se. Vi är online specialister på biluthyrning till låg kostnad.

Upplevelser med bil runt Salzburg

Beläget mellan bergen Kapuzinerberg och Mönchsberg är Salzburg en pittoresk stad med påkostade slott och palats, vackra gator med vackert målade hus, underbara parker och många kyrkor och teatrar.
2006 firade staden 250 årsdagen av födelsen av Salzburgs mest kända person, Mozart. Detta firades med en mängd konserter.
Förutom att vara en stad som har gett oss Mozart, kan Salzburg erbjuda många kulturella och historiska skatter. Peterskyrkan Abbey är en attraktiv blandning av romansk och barock design och är värt ett besök. Hohensalzburg är en otroligt medeltida högborg som är otroligt välbevarad så att den nästan ser likadan ut idag som när den byggdes. En annan vacker syn är St. Sebastian, som är den mest imponerande kyrkan i staden, med sina höga gotiska spiror.

Salzburg lockar många tusen människor varje år som är angelägna om att delta i den årliga festivalen, som erbjuder opera, teater, konserter och gott om gatuunderhållning.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Sevärdheter

Om du hyr en bil i Salzburg kan du köra runt och uppleva Salzburg och de omgivande sevärdheterna på dina egna premisser och i din egen takt. Om du kör ut och upplever den omgivande landsbygden kan du bland annat besöka is grottan Werden. Den erbjuder en rad kristallklara frysta grottor som är otroligt vackra. Andra attraktioner i området inkluderar Salinas äventyrs by, en fascinerande rekonstruktion av en keltisk bosättning.

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart föddes i Salzburg 1756, som då var ett fursteärkebiskopsdöme i det heliga romerska riket. Hans far, Leopold Mozart, var en tysk kompositör, så musiken var i hans blod från början. Mozart visade otrolig begåvning för musik, redan som tre-åring. Han hade ett otroligt gehör och ett enastående minne. Vid en ålder av bara 5 år lärde sig Mozart att spela Harpsio, violin och orgel, samt att komponera. Mozart kunde spela i takt innan han kunde läsa och räkna, och vid sex års ålder komponerade han sina första verk.

Få det bästa priset med Hyrbilinfo.se och CarTrawler

Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrning i Salzburg och i hela Österrike. Hyr en billig bil med Hyrbilinfo.se och utforska området på dina egna villkor. Boka online nu för att få del av våra fantastiska erbjudande. Hyr en bil idag och upptäck mer av Österrike än du kunnat drömma om.

Flyg på skidsemester till Salzburg flygplats i Österrike

De allra flesta som flyger till Salzburg flygplats gör det för att tillbringa sin skidsemester i ett av de många skidområden som ligger i Salzsburgerland. Det är också därför som du bara kan flyga direkt från Sverige till Salzburg flygplats under vintern. Det finns både reguljärflyg med till exempel Norwegian och så finns det svenska skidresebyråer som har egna charterflyg. Det är perfekt att boka en billig hyrbil på Salzburgs flygplats för att sedan köra till skidorten, då sparar du både tid och pengar.

Du hitta Avis och andra uthyrningsbolag i Salzburg

Letar du efter hyrbil i Salzburg eller någon annan stans i Österrike kan du hyra bil från de allra flesta biluthyrningsfirmor. På Salzburgs flygplats hittar du till exempel stora och välkända biluthyrningsföretag som Avis – och SIXT-biluthyrning, men även lokala företag som kan ha särskilda erbjudanden på biluthyrning om du bokar din hyrbil i god tid här på Hyrbilinfo.se.

Hitta den billigaste hyrbilen Salzburg Find Billeje her --> Sammenlign priser her