Billeje i Salzburg Lufthavn

Salzburg flygplats (SZG) är också känd som WA Mozart är den österrikiska flygplatsen i Salzburg.
Salzburgs flygplats ligger ganska nära själva staden. I själva verket är det bara 5 km som skiljer centrum av den vackra staden från flygplatsen med transport till större delen av världen. Detta innebär också att många människor använder denna möjlighet varje år för att resa från och till Salzburg. Faktum är att 1,5 miljoner passagerare använde sig av flygplatsen 2009, och många av dessa utnyttjade möjligheten till billig biluthyrning på Salzburg flygplats för att lättare och snabbare kunna komma vidare till sina destinationer när de landat.

Salzburgs flygplats ligger nära både Alperna och staden Salzburg. Detta ger en enkel tillgång till både staden och till landsbygden. I själva verket ligger den tysk/österrikiska gränsen bara några kilometer från där flygplanen sätter sina landningshjul på marken. Just därför att Salzburg flygplats är omgiven av alla dessa spännande platser är det också en god anledning till att boka hyrbil från flygplatsen i Salzburg. Så du lättare kan ta dig runt och spara dyrbar tid som är så viktigt på en semester.

Flygplatsen har fått sitt namn ”Mozart” efter den berömde barock musikern och kompositören, Wolfgang Amadeus Mozart. Han är född i denna stad i Österrike och har därför fortfarande ett stort inflytande på turismen och attraktionerna i denna del av Österrike. Dessutom är flygplatsen den näst största i Österrike, så många människor reser till denna flygplats för att ta sig vidare in i landet.

Sevärdheter och attraktioner i Salzburg

Redan när du landar på Salzburgs flygplats har du fått ett förstahandsintryck av vad som har hjälpt till att forma de 150 000 invånare som bor där idag.

Barock-musik, fantastiska naturscenerier och hus i tysk stil är bara tre saker som är kännetecknande för Österrikes näst största stad, men idag har staden också gett sig själv till en modernare bild. Som en inkörsport till de österrikiska Alperna är det till exempel många som bokar hyrbil från Salzburg flygplats så att de lätt kan ta sig runt både i den historiska staden men även till de moderna skidorterna som ligger ganska nära.

Attraktionerna i staden är många och störst av dem alla är utan tvekan Wolfgang Amadeus Mozarts födelse- och barndomshem. Dessa platser lockar tusentals turister under alla tider på året. Än idag är Mozart en viktig kulturell gestalt och därför är det centralt för många människor att se var han faktiskt växte upp. Du kan boka biluthyrning i Salzburg om du vill se de närliggande Alperna, som erbjuder både skidåkning på vintern och vandring under sommarhalvåret.

Dessutom har Salzburg även andra intressanta platser att se. Ta till exempel en promenad i stadens centrum, som trots bombningarna under andra världskriget, fortfarande har en unik barock arkitektur som utstrålar en lång och spännande historia. Du kan också utforska de platser som bildade bakgrundskuliss till filmen ”The Sound of Music”, som gick sitt segertåg över världen i mitten av 60-talet.

Salzburg utstrålar österrikisk charm och historia. Det avkopplande alternativet är att besöka de många caféer som ligger lite varstans i hela centrum, eller äta utsökt mat på en av de lokala restaurangerna. Många av de mer naturidylliska platserna ligger utanför staden, varför billig hyrbil är en fördel och den bokar du redan hemifrån på Salzburgs flygplats.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Salzburg flygplats

I Salzburg finns det många möjligheter till kollektivtrafik. I själva verket finns det nästan alla typer av förbindelser runt om i staden, även från flygplatsen hela vägen till centrum. Människorna i Österrike är i allmänhet bra på att vara både artiga och tillmötesgående, men du kan mycket upptäcka att det kan vara svårt att få en plats i bussen från flygplatsen på en hektisk dag. Vägnätet är ganska enkelt att förstå och därför kan det vara en bra idé att hyra bil på Salzburg flygplats.

Det kan vara svårt att sätta sig in i kollektivtrafiken när du är på semester. Det är extra svårt när man ska hålla reda på en massa andra saker samtidigt så som bagage till exempel. Därför är en hyrbil från Salzburg flygplats ett självklart val.

Om du reser med familj eller vänner är en hyrbil från flygplatsen ett idealiskt alternativ (förutsättning) för en avslappnad semester. Med en gång är det du som har kontroll över transporten och alla kan därför bara luta sig tillbaka och njuta av semestern i Salzburg.

Billig hyrbil på Salzburg flygplats

Billig biluthyrning på Salzburg flygplats är ett stort plus på din resa. Många saker blir lättare tillgängliga och du får en frihet som annars inte hade varit möjlig med bussar och tåg. Du kan hinna med allt på halva tiden.

Om du vill ha en semester där allt går enligt dina planer, då är det bästa att boka en billig hyrbil från Salzburg flygplats. Boka redan nu online på Hyrbilinfo.se och få kontroll över dina transporter. På så sätt kommer din semester att bli en bättre upplevelse.

Läs om Salzburgs flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Salzburg flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her