Billeje i Alcudia på Mallorca

Alcudia är en perfekt utgångspunkt när man har hyrt en bil. Förutom sitt kulturarv förankrat i mer än 4000 år av historia, samt dess kyrkor och dess medeltida centrum så erbjuder staden hänförande naturområden och stränder inom räckhåll om du hyr en bil i Alcúdia.

Belägen 340 kilometer utanför Spaniens kust och bebodd sedan förhistorisk tid är ön Mallorca den största av Balearerna. De flesta besökare anländer med flyg, medan många besökare föredrar färjan från Barcelona, Valencia eller Ibiza.
Mallorca erbjuder ett behagligt klimat, varmt och torrt på sommaren och mycket milt på vintern. Du kan hyra en bil i Alcudia året runt.

Avkopplande pauser

Med en hyrbil tar du dig lätt till naturreservatet S’Albufera, nära d’Alcudia. Semesterorten Can Picafort Cala Rajada med sina små mysiga caféer erbjuder en perfekt miljö för en avkopplande semester. Några kilometer bort ligger Cala Millor som erbjuder en högt utvecklad infrastruktur.

Besök ön i en hyrbil från Alcúdia så kan du själv välja i vilken ordning och i vilket tempo du vill besöka några av de föreslagna aktiviteterna. Innan du återvänder till Alcudia och återlämnar din hyrbil är en liten rundtur i Port de Pollença en enastående upplevelse.

När du nu är på Mallorca så varför inte besöka de andra öarna i ögruppen Balearerna? Regelbunden färjetrafik förbinder öarna och ger dig möjlighet att hyra en bil i Alcudia och åka till Menorca, eller göra resan till Palma de Mallorca – Ibiza när som helst.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Flerspråkigt – men spanskt

Ön Mallorca är ett populärt turistmål, särskilt för besökare från Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien och Frankrike. Av denna anledning är de flesta uthyrningsfirmor i Alcudia flerspråkiga. Men Spanien är ett land med en rik kultur och stolta traditioner så varför inte vara lite extra artig och försöka säga några ord på spanska?

Alcudia är en av de mest besökta städerna på ön Mallorca. Detta beror bland annat på den 14 kilometer långa och grunda stranden som finns i staden. Det är här barnfamiljerna trivs eftersom det både är tyst och det är en säker plats att röra på sig.

Sevärdheter i Alcudia

Det är inte bara den mycket populära stranden Playa de Alcudia som är en attraktion för turister utan även historian bakom Alcudia är värd att höra när du besöker staden. Staden grundades för över 2000 år sedan och det är särskilt den romerska kulturen som man ser spår av över hela ön, men särskilt i Alcudia. Den gamla delen av staden är väl bevarad och här hittar du många smala gator, kyrkor och ett museum bakom den medeltida stadsmuren.

Som ni kan läsa finns det många attraktioner och sevärdheter i staden Alcudia, och det är inte bara för de historiskt intresserade som denna stad är ett guldägg. Det finns även gott om shopping ställen som kan tillfredsställa även de mest kräsna Shoppingälskarna. De många caféerna och restaurangerna kan ge dig en inblick i hur lokalbefolkningen lever medan du njuter av en kopp kaffe eller en drink. Den tidigare nämnda stranden, som för övrigt är välkänd över hela världen med sin 14 kilometer långa, vita sandstrand ger associationer till paradiset. Det fina vädret och inte minst de rara människorna ger en inblick i varför Alcudia är en av de mest besökta städerna på Mallorca.

Transportmöjligheter och biluthyrning i Alcudia

Det finns många saker att se i Alcudia och just därför kan en hyrbil vara mycket användbar. Om du är en av de många turister som gärna vill uppleva många saker under din semester, då är biluthyrning i Alcudia det bästa att göra. Alcudia har många biluthyrningsmöjligheter men det bästa är naturligtvis att boka din hyrbil i Alcudia hemifrån i god tid innan du reser.

När du anländer till Alcudia behöver du inte tänka på att hitta ett biluthyrningsföretag som kan ge dig ett bra erbjudande om du har bokat online via Hyrbilinfo.se redan hemifrån, då behöver du bara hämta ut din hyrbil som står redo åt dig och snabbt påbörja din semester. Även barnen i familjen kommer att vara glada för en hyrbil som snabbt tar er till önskad destination.

Ingen tycker om dröjsmål på en semester, säkert inte du och din familj heller. Så boka en hyrbil i Alcudia det kommer löna sig ekonomiskt, men du kan också se en vinst i den tid du sparar genom att undvika långa restider och väntetider, för att inte tala om den frihet en hyrbil ger dig. Att hyra en bil i Alcudia är både enkelt och billigt och så kan ni planera semestern helt efter din och din familjs önskemål.

Hyr en bil på Mallorca flygplats när du semester i Alcudia

Om du ska på semester i Alcudia på Mallorca är det naturligtvis Palma flygplats som du flyger till eftersom det är den enda internationella flygplatsen på Mallorca. Därför kan du enkelt boka en hyrbil på flygplatsen och använda bilen under hela din semester på ön. Du kan läsa mer om Palma de Mallorcas flygplats här på hemsidan och om du behöver en flygbiljett eller ett hotell i Alcudia så använd länkarna nedan.

Externa hemsidor med information om Alcudia på Mallorca

Sök efter information om Alcudia på Google

Besök turistbyrån i Alcudia för restips och råd

Utforska andra destinationer i Spanien med en hyrbil genom Hyrbilinfo.se

Hitta den billigaste hyrbilen Alcudia Find Billeje her --> Sammenlign priser her