Barcelona

Beläget på den spanska östkusten mot Medelhavet, Barcelona ligger idealiskt som semesterort. Stadens pulserande liv kan kännas nästan redan innan du landar på flygplatsen, och de många lamporna i stadens nattliv kan upptäckas många kilometer från destinationen.

Miljonstaden är ett klassiskt exempel på en europeisk metropol som fortsätter att växa; och särskilt på grund av den ökande turismen väljer fler och fler människor att komma till staden. Mångfald är ofta ett ord som människor använder för att beskriva metropolen Barcelona, som charmar med sina små gator, varma temperaturer och sitt spanska temperament.

Om du vill ha en semester som erbjuder både alla den kultur du behöver och oändliga möjligheter till ultimat avkoppling, är Barcelona det idealiska valet. Den katalanska identiteten hjälper staden att få en speciell touch som gör den annorlunda från, till exempel, den spanska huvudstaden Madrid i mitten av landet.

Bara några kilometer från stadens hektiska centrum hittar du stranden, och bara några kvarter från de dyraste och finaste restaurangerna hittar du de lokala ställena med priser långt under vad du är van vid hemifrån. Detta är talande för den otroliga mångfald som ger Barcelona den identitet som har gjort staden så välkänd i både Spanien och resten av världen. En annan anledning till stadens världsrykte är fotbollsklubben FC Barcelona, som är mästare i den spanska La Liga.

Läs om Barcelonas flygplats.

Intressanta platser & sevärdheter i Barcelona

Barcelona är känt för sina många attraktioner, som kännetecknar staden oavsett var du rör dig i gatubilden. Direkt från den charmiga La Rambla vid stranden till Gaudis skulpturer över bergsryggen.

Allt är präglat av den långa historia som staden har haft med frihetskrig, kulturella kamper och olika religioner. Du kan se lite av alla de kulturer som har levt i Barcelona under en längre eller kortare period, eftersom alla människor har velat sätta sin egen prägel på staden.

Det finns också intressanta platser som ännu inte är färdigbyggda som till exempel Gaudís Sagrada Familia, som är en stor kyrka med en alternativ typ av dekorationer och små detaljer som inte annars är kännetecknande för kyrkor.

Som utgångspunkt är det en bra idé att använda sig av hyrbil i Barcelona om du vill se alla dessa attraktioner. Det kan vara svårt att hinna runt på en semester om du inte känner staden väl eller redan har bekantat sig med kollektivtrafiken som du ska ta dig runt med.

Läs om andra sevärdheter och attraktioner i Barcelona.

Semester och transport i Barcelona

Det finns flera olika transportalternativ i Barcelona. Detta beror på att en sådan miljonstad som Barcelona ställer höga krav på transport. Det är också trevligt att ha flera alternativ, eftersom vissa av de transportalternativ som finns kan tyckas överbelamrade och oöverskådliga när du för först gången anländer till Barcelona.

Ett utmärkt alternativ till allt detta oöverskådliga är att hyra bil i Barcelona. På så sätt slipper du påfrestningarna med kollektivtrafik, tågtidtabeller och taxibilar. På några dagar kommer du snabbt spendera en massa pengar på kollektivtrafiken, så varför inte dra nytta av möjligheten att hyra bil i Barcelona.

Om du inte redan har bokat en hyrbil hemifrån, kan det vara lättast att du använder dig av taxi. Det tar dig också snabbt till centrum, men det klart enklaste är att hyra en bil för att ta sig runt.

Billigaste biluthyrning i Barcelona

Att hyra bil i Barcelona är bland de enklaste sakerna på din semester. Du kan arrangera allt i förväg och samtidigt ha extra energi över när du landar på flygplatsen i Barcelona – allt detta tack vare internet.

Priserna på biluthyrning i Spanien ligger betydligt under vad det kostar i Sverige. Därför kommer du också tycka att nästan oavsett vad du får för erbjudande om att hyra bil, kommer det att vara billigare än vad du hade räknat med.

Lyckligtvis kan du vara säker på att både enkelt och billigt hitta biluthyrning på vår hemsida där du bland annat snabbt och lätt kan hoppa över steg som många tycker är de tråkigaste och svåraste när man ska hyra bil.

Har du redan köpt flygbiljett till Barcelona, se då till att även hålla koll på den billigaste biluthyrningen i Barcelona, och den som ger dig de flesta fördelarna.

Hyr en bil i Barcelona

Att åka på bilsemester i Barcelona är lätt om du bokar hyrbil hemifrån till en av de många ”rent a car” ställen som finns runt omkring i Barcelona, Spanien. Ta bilen in till staden och ta dig lätt runt bland stadens många sevärdheter på egen hand i en av Spaniens mest intressanta regioner, Katalonien.

Barcelona är en otroligt spännande stad att besöka, särskilt om du har tillgång till hyrbil eftersom detta är det bästa transportalternativet du kan hitta. I åratal har en större del av regionen kämpat för att bli fri från övriga Spanien, och betraktas numera som en autonom region.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Besök Sagrada Familia

Med en hyrbil i Barcelona, kan du besöka en av de många stränderna i området. Det finns helt klart något för alla när du är på semester i den katalanska huvudstaden i Spanien. En av de saker du definitivt bör ta din hyrbil ut till när du besöker Barcelona är kyrkan Sagrada Familia, vars byggande har pågått i över 100 år. Byggandet påbörjades under den berömde arkitekten Gaudí på 1880-talet och återupptogs igen 1940 av andra arkitekter. Trots att Sagrada Familia ännu inte är komplett, är den en av Spaniens mest populära turistattraktioner.

Barcelona är känt för sin fantastiska strand

Barcelona är Spaniens största världsstad och har en av de mest trafikerade hamnarna i Medelhavet. Restauranger, klubbar och barer av alltid fyllda av människor, och dess spännande arkitektur och vackra stränder är alltid tilltalande för ögat.

Ciutat Vella (gamla stan) anses vara stadens centrum, och det är där många av de största attraktionerna finns som till exempel den gotiska katedralen, romerska stiftelser och det glittrande Riberadistriktet, där byggnaderna har anor från slutet av Medeltiden. Här hittar du också Placa de Catalunya – det stora torget i staden som är lokalbefolkningens naturliga samlingsplats. Här är det perfekt att sitta och njuta av en kopp kaffe på Placca dels Angels och beundra den vackra MACBA museet (Museum of Contemporary Art) och även stadens duktigaste rullskridskoåkare.

Det mest kända landmärke i Barcelona är den romersk-katolska katedralen, La Sagrada Família. Mästaren bakom kyrkans, vars konstruktion påbörjades 1882, är en katalansk arkitekt, Antoni Gaudí. Även om kyrkan fortfarande inte är helt färdigbyggd, är den ett UNESCO världsarv som lockar stora skaror av besökare. Du kan även beundra andra verk av Gaudi i Barcelona, såsom Casa Milà och Casa Batlló som ligger i Parc Güell, en trädgårdsanläggning som är perfekt för avkoppling.
När du är i Barcelona bör du besöka en flamencoshow på en ursprunglig tablao. En av de bästa är tablao de Carmen i den vackra parken Montjuïc Mountain. Tablaon ligger i det andalusiska kvarteret på en typisk andalusisk gata, vilket innebär att gästerna får en autentisk upplevelse och kan känna den speciella atmosfären i en flamencoshow. En billigare version är att besöka jazzklubben Jazz Si i Citutat Vella.

Lika spansk som flamencon är deras fotboll. I Barcelona ligger Europas största fotbollsstadion, Camp Nou, som rymmer 99 354 åskådare. Du behöver inte vara en fotbollsfantast för att njuta av upplevelsen när FC Barcelona kämpar för en seger på hemmaplan.

Och slutligen, när du är i Barcelona, så är de vackra stränderna aldrig särskilt långt borta. Så om du behöver vila, bör du promenera ner till en av de åtta stränderna som sträcker sig längs Medelhavskusten och så bara stanna där. En av de största är den 1,6 kilometer långa Barceloneta stranden. Det är ingen slump att National Geographis har placerat Barcelona på toppen av listan över de bästa stadsstränderna i världen.

Barcelona flygplats

De allra flesta som hyr billig hyrbil i Barcelona hämtar ut sin hyrbil på Barcelona flygplats. På Barcelona flygplats hittar du ett stort utbud av biluthyrningsföretag och du kan jämföra priser i sökmotorn från CarTrawler här på Hyrbilinfo.se.
Kom ihåg att det även finns andra flygplatser nära Barcelona, bland annat Girona flygplatsen dit Ryanair flyger

Läs mer om att  hyra bil på Barcelona flygplats
Läs mer om att hyra bil på Girona flygplats

Hyra bil i Barcelona

Det är lätt och snabbt att boka hyrbil i Barcelona här på Hyrbilinfo.se. Ange var i Barcelona du vill hämta ut din hyrbil, vilket datum, åldern på den person som hyrbilen och tryck på ”Sök hyrbil”, då kommer du att få en överblick över alla tillgängliga bilar och priser.
Kom ihåg att boka din hyrbil genom CarTrawler för då är priset inklusive obegränsad körsträcka och obligatoriska försäkringar.

Du kan läsa mer om biluthyrning i andra städer och flygplatser i Spanien

Aktuella erbjudanden och kampanjer

För erbjudanden och kampanjer, kan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Barcelona, till exempel en begränsad körsträcka. Du bör därför alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler så hittar du hyresvillkoren för den aktuella hyrbilen i andra steget av din bokning.

Ett bra tips är att använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil i Barcelona som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filterfunktionen för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, olika biltyper samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Karta Barcelona

Om du ska köra runt i Barcelona, är det alltid en bra idé att ha en karta i din hyrbil. Här kan du få en känsla av Barcelona med Google Map


Visa stor karta

Hitta den billigaste hyrbilen Barcelona Find Billeje her --> Sammenlign priser her