Billeje i Madrid Lufthavn

Det finns gott om vackra landskap inom kör avstånd från Madrid. Foto: Miguel

Bokar du hyrbil på Madrid Barajas flygplats så har du en bra utgångspunkt för att inte bara uppleva en av Spaniens intressanta storstäder utan även de många sevärdheterna och attraktionerna omkring huvudstaden. Genom att hyra bil tar du dig snabbt vidare från Madrid Barajas flygplats, antingen in till den spanska huvudstaden eller till någon annan av de många destinationerna inom räckvidd från den stora flygplatsen.

Flygplatsen

Madrid Barajas flygplats ligger 13 kilometer från centrum av Madrid och flygplatsen hanterar nästan 58 miljoner passagerare per år. Detta gör flygplatsen till en av de största i Europa, och flygplatsen spelar inte bara en viktig roll i att förbinda Spanien med resten av kontinenten utan utgör även en viktig förbindelselänk mellan Europa och framför allt Latinamerika. Flygplatsen som officiellt heter Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport (MAD) har upplevt en stor ökning av passagerarantalet på senare år. Under de senaste årtiondena har antalet resande mer än fördubblats. För att hantera denna trafikökning har flygplatsen de senaste åren utvidgats med både nya landningsbanor och terminaler. Denna utbyggnad har ökat flygplatsens maximala kapacitet till 70 miljoner passagerare årligen.

Iberia som är Spaniens största flygbolag svarar för en stor del av trafiken på Madrid Barajas flygplats, men flygplatsen trafikeras även av en lång rad andra flygbolag med flygrutter till över 200 destinationer i de flesta delar av världen, inklusive Skandinavien. Den viktigaste flygförbindelsen från Madrid Barajas flygplats sett till antal passagerare, är inrikesrutten till Barcelona flygplats, men många flyger även härifrån till Mallorca och Gran Canaria. Enligt flygplatsens egna beräkningar är nästan hälften av passagerarna som använder sig av flygplatsen semesterfirare.

Madrid Barajas flygplats har idag fem terminaler, av vilka de två nyaste T4 och T4S invigdes 2004. Rullande trottoarer sammanbinder de terminalernas olika delar och det går shuttlebus mellan de olika terminalerna hela dygnet runt. Därutöver hittar du här på Madrid Barajas flygplats alla de faciliteter som du kan förvänta dig av en modern internationell flygplats. I terminalerna finns det mer än 55 restauranger och caféer samt 113 butiker att välja mellan, så det finns rikligt att sysselsätta sig med om du behöver fördriva tid på flygplatsen innan dit flyg avgår.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil på Madrid Barajas flygplats

Madrid Barajas flygplats är en bra inkörsport till Spaniens huvudstad, men även till mängder av spännande destinationer och upplevelser i resten av centrala och norra Spanien. Om du inte enbart ska tillbringa din semester inne i centrum av den spanska huvudstaden så är det verkligen en god idé att hyra bil på Madrid Barajas flygplats.

Transportmöjligheterna till och från flygplatsen är riktigt bra, vilket naturligtvis är nödvändigt eftersom det är så många passagerare som använder sig av flygplatsen varje år. Du kan ta tåget direkt till stadens centrum, men även bussar och taxibilar stannar utanför flygplatsen och står redo att köra dig till olika slutdestinationer. Vill du ha mer frihet till att röra dig runt i Madrid och framför allt utanför staden kan det dock rekommenderas att boka en hyrbil på Madrids flygplats.

Detta gör du lättast genom att använda dig av sökmotorn från CarTrawlers som du hittar högst upp på denna sida. CarTrawler är en av världens största förmedlare av biluthyrning och hyrbilar och har sitt huvudsäte i England. CarTrawler samarbetar med mer än 500 biluthyrningsföretag vilket gör att du bara behöver söka hyrbil på ett ställe för att hitta de lägsta priserna på hyrbilar. I sökmotorn kan du på Madrid Barajas flygplats bland annat hitta bilar och priser från Avis, Europcar, Hertz, Enterprise och Sixt.

Regler vid hyra av bil på Madrid Barajas flygplats.

Vi vill göra er uppmärksamma på att nedanstående information enbart är vägledande och att du alltid ska läsa de aktuella hyresvillkoren för din hyrbil i sökmotorn innan du bokar din hyrbil. Har du frågor bilhyra kan du eventuellt läsa vår FAQ om hyrbilar och biluthyrning.

När du hyr en bil genom CarTrawler på Madrid Barajas flygplats är som regel fri körsträcka inkluderad i priset. Du bör dock alltid noga läsa igenom de aktuella hyresvillkoren, där hittar du även information om vilka regler som gäller för att köra din hyrbil över gränsen till ett annat land och om det är någon avgift förknippad med detta.

Många biluthyrningsföretag på Madrids flygplats

Självklart kan du även hyra bil i Madrid och det är bland annat de stora internationella biluthyrningsfirmorna som du stöter på vid uthyrningsdiskarna på flygplatsen. Det finns naturligtvis även en del lokala, spanska biluthyrningsföretag som även ofta har bra erbjudanden på hyrbilar. Oavsett vilken uthyrare du väljer så är det bäst att boka din hyrbil på Madrid flygplats redan hemifrån genom Hyrbilinfo.se så står bilen redo och väntar på dig när du ankommer till flygplatsen.

Att hyra bil i Madrid kan rekommenderas till de turister som ska besöka många sevärdheter och attraktioner i och inte minst utanför  Madrid. Om de platser du vill besöka ligger utanför metrons linjenät så lönar det sig ofta bäst att hyra bil om du vill åka bekvämt. Boka din hyrbil hemifrån innan du reser till Madrids flygplats och få bilnycklarna med en gång när du landat. När du har bokat din hyrbil i förväg så slipper du dividera med säljare från de olika biluthyrningsfirmorna. Att boka din hyrbil online på Hyrbilinfo.se är både det mest praktiska och det lättaste sättet att hitta den hyrbil du vill ha på Madrids flygplats.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

I samband med erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil på Madrids flygplats, till exempel en begränsning av körsträckan. Därför bör du alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Ett bra tips är att använda sökmotorn effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Madrids flygplats som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filterfunktionen för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset på din hyrbil.

Upplev mer med en hyrbil från Madrid flygplats

Det finns många kulturella sevärdheter och attraktioner i Madrid, men även stadens moderna platser är eftertraktade. Du kan hitta allt mellan himmel och jord i Madrid. Turister besöker både de många kyrkorna och kulturella sevärdheter, men även de moderna shoppingcentren och butikerna är populära i Madrid.

Om du är en Real Madrid supporter kan du passa på och se en match på fotbollsarenan Bernabeu Stadium. Det är ett fantastiskt arkitektoniskt byggnadsverk, och arenan är verkligen stor. Det finns många turister, oavsett om de är fotbollsfans eller inte, som besöker arenan för att se på en match med de världsberömda fotbollsspelarna.

När du har utforskat sevärdheterna och attraktionerna i själva Madrid så har du även många andra intressanta destinationer inom räckvidd för din hyrbil:

  • Segovia
  • Toledo
  • Salamanca
  • Leon
  • Zaragoza
  • Cordoba

Nyttiga länkar

Flygplatsens egen hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Madrid Barajas flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her