Olbia Costa Smeralda flyg plats

Olbia flygplats (OLB) har också ett annat namn och kallas på italienska för Aeroporto Internazionale de Olbia-Costa Smeralda. Det är cirka 3 km från flygplatsen till staden Olbia.

Olbia flygplats är den största i norra delen av Sardinien. Med både regionala och internationella rutter är flygplatsen på många sätt öns kontakt med omvärlden. Det var först 1989 som flygplatsen togs i fullt bruk och sedan dess har antalet passagerare stigit utan att för den skull vara bland de största flygplatserna i Italien. Olbia flygplats har en kapacitet på 4,5 miljoner passagerare om året, men förra året var det endast 1,6 miljoner som använde sig av flygplatsen. Eftersom Sardinien är en vacker ö, och Olbia ofta är utgångspunkten, kan det vara en god idé att ha hyrt en billig hyrbil på Olbia flygplats redan när du landar. På så sätt kommer du att kunna se det mesta av ön under din semester.

Efter att lågprisbolagen på allvar har börjat flyga på Sydeuropa finns det också fler och fler rutter till Sardinien. Olbia flygplats tar emot en stor del av dessa genom sina förbindelser till de största flygplatserna i Europa, så som Amsterdam, Paris eller Heathrow. Hela din upplevelse av Sardinien börjar i Olbia. Därför kommer det att vara perfekt att boka en hyrbil på Olbia flygplats, eftersom detta kan vara sättet att få den absolut bästa semestern.

Olbia flygplats är inte bland de största i Italien, men säkerligen bland de viktigaste eftersom det är Sardiniens kontakt till fastlandet.

Sevärdheter och attraktioner i Olbia

Olbia har inte upptäckts som turiststad förrän de senaste åren. Förr i tiden var det inga andra än italienare som kom till denna del av Sardinien, och det gör att platsen fortfarande är ganska fridfull.

I takt med de fler turisterna på senare år har det uppstått en turistig del staden dit lokalbefolkningen i stort sett inte går. Där som Olbia är huvudstad för de 54 000 invånarna, är Costa Smeralda den plats där hotellen ligger sida vid sida längs de vackra stränderna.

Turismen har blivit en mer central ekonomisk inkomstkälla för staden, men du kan fortfarande uppleva den mer idylliska lokala atmosfären på många ställen i Olbia. Så snart du anländer till Olbia kommer du att upptäcka att staden har mycket att erbjuda, men att den omgivande naturen också i högsta grad är värd att uppleva. Därför är det en god idé att boka en hyrbil på Olbia flygplats så att du kan uppleva lite av det hela och i din egen takt.

Olbia stad har flera charmiga delar som bör ses. Sardinien är en ö som tenderar att glömmas bort när man pratar om Italien och det är till stor glädje för de turister som väljer att resa till ön. Här råder fortfarande en avslappnad atmosfär vilket är anledningen till att du kan uppleva ön helt i din egen takt. Detta är dock framför allt möjligt med en billig hyrbil från Olbia flygplats eftersom den kommer att ge dig möjlighet att ta dig runt precis som du vill. En sak är säker, en hyrbil kommer hjälpa dig att lära känna Sardinien bättre.

Olbia stad har tidigare varit huvudstad i de fyra provinserna Sardan, när de ännu inte var en del av det vi idag känner som Italien.

Boka en hyrbil på Olbia flygplats om du vill ha styr på saker och ting redan när du landar. Det finns ingen anledning att komma hit oförberedd, och med en hyrbil har du möjlighet att planera din semester lite bättre.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Olbia flygplats

Eftersom flygplatsen inte ligger långt från själva staden finns det flera transportalternativ för att ta sig till centrum. Det finns dock inget tåg eller tunnelbana så du kan behöva ta en taxi eller en buss som går i den riktningen. Avgångarna och tidpunkterna är begränsad om du kommer hit utanför högsäsong. Detta betyder inte att det är omöjligt, men det kan kräva lite mer tålamod och väntan än du kanske hade förväntat dig. Med en hyrbil på Olbia flygplats kommer du snabbt vidare från flygplatsen och kan snabbare påbörja din semester.

Att hyra bil på Olbia flygplats är det enklaste och snabbaste alternativet. Istället för att stå och vänta med resväskor och trötta huvuden, kan du kasta in allt i en bil och snabbt ta dig från A till B.

Billig biluthyrning på Olbia flygplats

Sardinien kan enkelt upplevas om du bara har rätt utgångspunkt. Denna något mer isolerade delen av Italien upplevs helt enkelt bättre med en hyrbil från Olbia flygplats än med bussar. Du kan hinna med dubbelt så mycket och din semester blir på så sätt mer intensiv eftersom du kommer att njuta av varje minut.

Du behöver inte vara i tvivel om att den frihet du får genom att boka en hyrbil Olbia flygplats är det bästa med din semester. Boka en billig hyrbil på Olbia flygplats här på Hyrbilinfo.se.

Besök Olbia flygplats officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Olbia Costa Smeralda flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her